Zdravim Vas,
uz asi mesiac prechadzam toto forum, planujem FVE. Sme 4clenna rodina zatial byvajuca v panelaku, priemrena denna spotreba cca 10kWh- varenie plyn,ohrievac1500w kupelna,el rura, pracka,umyvacka. Prave svojpomocne stavam dom, kde mame pripojku elektriky. Preto by som chcel asi zacat s FV sposobom aby som nemal velke prebitky - takze ratam cca 1-3KWp, 1-3kwhbaterii asi 48v, menic neviem zalezi od toho koko tam toho bude mozne pripojit.
Dennu spotrebu som vydelil celorocnu delenu 360dni - takze neviem ci je to spravne,potreboval by som asi nejakym sposobom odsledovat rozlozenie spotreby pocas dna,tyzdna,roka. Objednal som s ciny nejake snimace prudu po 3dolare, tak ked pridu potom sa budem snazit nieco zostrojit na meranie. Alebo existuje nejake lacne zariadenie ktore dokaze sledovat dlhodobo spotrebu 1f25a?
Mam na pozemku aj plyn, ale nemam v plane ho pripajat, chcel by som postavit TC voda-voda, varenie este neviem, lebo manzelka ma vyhrady voci zdravotnej nezavadnosti indukcnej dosky, tak isto ako voci mikrovlnke, takze mozno PB alebo klasicka el.platna. Rura - elektrika.
Trochu rozmyslam nad kurenim a TUV- jeho podpora cez FVE je otazna. Vupocitana spotreba tepla pri -13 je 6kw. Co pri TC voda voda moze byt cca 1kw elektriky, ale cital som ze menice moc kompresory nemaju radi, a treba ich niekolkonasobne predimenzovat. Mate niekto skusenosti s vakuovymi trubicami kolko tepla vedia pocas zimy vyrobit? Na FVe - existuju aplikacie - kde vyplyva ze Fve dava v priemere v january pri 1kwp asi 1kwh denne, to je na TC dost malo, ale pre vakuove trubice som nic podobne nenasiel. Kolko vody asi dokaze zohriat a na aku teplotu vakuova fototermika pocas zimnych mesiacov?
Skusali ste uz niekto napajat TC z FVe? Da sa zostrojit aj z 1F kompresora, ale niekto mi vravel ze 1F kompresory maju nizsiu ucinnost - nemate s tym niekto skusenosti?
Behom 2 tyzdnov by som chcel zacat robit el.rozvody - tam mam dilemu - ci robit aj nejake nizkonapetove, a ako rozdelit okruhy. Planujem na kazdy vacsi spotrebic na extra okruh pre moznost buduceho riadenia prepinania DS-FVe - doska,rura,umyvacka,pracka,TC. Tak isto asi pripravim k umyvacke aj pracke aj privod teplej vody. Napada Vas este nieco na co by som nemal zabudnut?
Dakujem pekne