matej píše:xmasin píše:Mě by se právě líbilo zařízení, které by mělo v sobě vše. MPPT regulátor, měnič i nabíječku a podle aktuálního výkonu panelů by dobíral proud z DS a až v poslední řadě z baterií.
Jakže?
To znamená že baterky by byly pořád (až na zřídkavé výpadky sítě ) plně nabité?
A když by nesvítilo, a v noci by tam jen tak seděli a všechno by šlo ze sítě?
Jaký má takový režim smysl? Čím je pak omluvena dvojnásobná cena hybridního systému, když to funguje stejně jako klasický on-grid bez přetoků do sítě?
nevím zda se autor nepřepsal nebo to opravdu myslel tak jak napsal.
Nicméně mně by se právě líbilo řešení, kdy pokud už dám tu vysokou částku dejme tomu za ten Studer 4kW 48V tak aby to umělo jak zabránit přetokům do DS, tak nabíjet baterky z FV bez dalších regulátorů (bohužel jsem se nedočetl v dokumentaci jak je FV propojeno s tím Studerem, jestli je tam DC/DC na nabíjení 48V baterií či jak), tak veškerý monitoring (píšete na SD kartu, mně by se líbil ethernet a možnost online připojení pro sledování).
Ideálně aby se upřednostňovala energie z FV a ta se dle potřeby doplňovala z DS. Baterie nabíjet pouze z přebytků z FV, nikdy nenabíjet z DS (UPS pro případ blackoutu nepotřebuji, hlavně aby z DS přiteklo co nejméně a pouze pokud spotřeba převyšuje dodávku z FV a baterií).
Ad 3 fázové domy - to přepojení na stejnou fázi dává vzhledem k řešení a cenám smysl, pokud však dobře chápu, tak pro zařízení vyžadující 3f a 400V se z FV bude živit pouze jedna fáze a zbylé dvě potečou i nadále z DS. Správně?
A ještě - co je to to BSP-500 ?
Děkuji.