Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: úte čer 06, 2023 4:22 pm
JackD píše: Kdo propojí predikci oblačnosti a počasi Windy s měničem bude geniální
Blesk007 píše:Ahoj, drážka je teď 50-55 pod terénem, ale ve finále se bude trochu zvyšovat, tak o 10cm. Tyče jsou jednak pozink coulové trubky se zmáčklou, zavařenou a nabroušenou špičkou v délce 150 (140 zatlučené) a mezi nimi na střídačku ještě nerez 16-ka kulatina v délce metr. Jsou cca metr od sebe, takže na štítové straně jich je celkem 7. Pásek zasypu ještě bentonitem a celé je to v dost slušném jílu, tak snad to bude fungovat. U druhého štítu bude +- to samé a tyhle dvě instalace budou spojené 10 FeZn drátem a asi ještě pár tyčema. Teď už zase chčije, ale hned jak to dobastlím, tak se bude měřit, jsem fakt zvědavý kolik to ukáže. Teda jako ale zabouchat ty stopadesátky trubky v drážce, to byl fakt tělocvik
Blesk007 píše:No popravdě bych se toho souběhu trochu bál, ale snad to dobře dopadne. Kdybys dal to zemnění do metru a kabely 40 cm pod povrch, tak by to asi bylo lepší, ale otázka, jestli to budeš chtít kopat tak hluboko. Já tady taky žádnou zem nemám, je to 300 let staré stavení a tak to musím udělat. Takhle mám pen uzemněný až na trafu asi 150m od baráku.naštěstí mám nejbližší souběh asi 60cm s jiným vedením, tak to snad nebude taková katastrofa. Hromosvod dělat nebudu, jsme tu celkem v bezpečné výšce a všude kolem do kilometru i v blízkém okolí vysoké stromy a baráky na kopci s hromosvodem, ale nějaký ten výhonek by o to přece jenom mohl brknout, tak radši pořádně uzemnit. Navíc už jsem párkrát dostal menší kopanec od neuzemněných prvků na střeše, kde se pochytá všechno možný, co kde ve vzduchu lítá. No hodně štěstí
cipis píše:Tak než si to pivo naliješ, tak to odpojíš na odpínačích ...
Uživatelé procházející toto fórum: caly, CC [Bot], glxs2 a 0 návštevníků