od PetrDubi » pát pro 16, 2022 10:55 am
Ta ono záleží co od toho očekáváš, já mám třeba JBD BMS (od Mikela) nastavenou v oficiální aplikaci a potom jsem jí připojil na ESP32, kde mi běží monitoring a k tomu mi to ESP rovnou přes relé zapíná a vypíná měnič podle SOC a napětí a není problém ten měnič takhle ovládat na dálku i ručně.
Teď je na cestě další baterka, kterou plánuju taky nastavit přes aplikaci a potom připojit úplně stejně.
To nastavování BMS přes bluetooth je zajímavá věc, ale já jsem nastavil BMS po zprovoznění, potom jsem na začátku doladil několik parametrů a od té doby jsem na to nastavení ani nesáhl, takže třeba pro mě to nemá smysl.
Ale ovládat jde samozřejmě i v monitoringu (zapnout/vypnout nabíjení, vybíjení a balancování).
Stejně by se mělo nastavování provozu odehrávat mimo BMS a ta funguje jenom jako kontrola a ochrana baterie, když něco selže, takže to nastavování asi ani není potřeba. To už je smysluplnější vzdálené nastavování měniče (režimy nebo třeba hodnoty pro nabíjení).
mobilní elektrárna 3x Uni-solar PVL-68, 3x MPP modul, vše řízené přes arduino
doma 3280 Wp JV, 2460 Wp JZ, Easun SMW 8k (rebrandovaný MAX 8 kW), aku 13kWh 16s LiFePO4
-
- Lokalita: Blízko Ústí nad Labem
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 5740
- Kapacita baterie [kWh]: 13