Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon bře 01, 2021 8:11 pm
Ricardo píše:Mám něco špatně?
kodl69 píše:dovolím si to dost napadnout:
1.) baterky mám ???napřed jsi psal o systému bez baterek, to je jinej svět. A baterky vydrží nekonečně dlouho?
2.) kabely a jištění 5kKč je dost podhodnocený, jenom přepěťovky stojí víc než polovinu tvé ceny, prázdná bedna na rozvaděč taky...
3.) 5Kč/kWh? kde? psal jsem o dvousazbě, D25d , 2Kč/kWh v nt, kde si ohřeju vodu, příp. natopím akumulačku, a ostatní energie za 5kKč je méně než 10% z celku, takže celkovou cenu ovlivní fakt málo. Pro D57d 2.6Kč po 20 hodin denně /3.3Kč za zbytek. Pokud TUV ohříváš plynem, je to ku podivu ještě levnější, teda pokud už tu technologii máš...
a konečně ta nejstrašnější skutečnost pokud panely dají za rok... ale ony dají za den, a v létě to nedokážeš spotřebovat ani bezmezným provozem klimatizace, další den nesvítí a pokud nemáš kapacitu baterek na dva dny (30kWh?) tak zase nic a v zimě nemáš nic... zkus se podívat na něco, co se blíží realitě:
https://re.jrc.ec.europa.eu/pvg_tools/en/tools.html#PVP
doporučuju zkusit zadat nějakou malou kapacitu baterek, pak stření, tj k 3.8kWp cca 20kWh a pak velkou, cca 100kWh...
Vím, o čem píšu, podobnej systém už hromadu let provozuju. A to tady neřešíš konečnou životnost třeba už toho měniče.
Ale pokud chceš systém používat způsobem "když už jsem to zaplatil, tak ať na to klidně zhebnem" tak ti v tom nikdo nezabrání, teda krom vlastního zderavýho rozumu...
.
https://www.psp.cz/docs/laws/constitution.htmlČlánek 2
(1) Lid je zdrojem veškeré státní moci; vykonává ji prostřednictvím orgánů moci zákonodárné, výkonné a soudní.
(2) Ústavní zákon může stanovit, kdy lid vykonává státní moc přímo.
(3) Státní moc slouží všem občanům a lze ji uplatňovat jen v případech, v mezích a způsoby, které stanoví zákon.
(4) Každý občan může činit, co není zákonem zakázáno, a nikdo nesmí být nucen činit, co zákon neukládá.
2016 39.33 kWh + 30.92 kWh + 31.1 kWh = 101.35 kWh
2017 43.41 kWh + 62.5 kWh + 36.78 kWh = 142.69 kWh
2018 28.6 kWh + 31.16 kWh + 55.43 kWh = 115.19 kWh
2019 20.58 kWh + 31.25 kWh + 31.23 kWh = 83.06 kWh
2020 34.96 kWh + 42.09 kWh + 54.5 kWh = 131.52 kWh
mypower.cz píše:.... s těmi nulovými zisky v zimě, ona je to tu taková jakoby nepěkná argumentačně přiohýbací móda, že někteří říkají že v zimě je to nula, ale na tyhle ohnuté argumenty rozhodně neskočte.........
Toš to není vůbec marné, to je cca 1,2 kWh denně, s tím už se dá operovat. Když si vezmu že v zimě je rozumné světlo od cca 10:00 do 15:00 tedy 5 hodin, tak to znamená výkon 240Wp. Tedy 11% výkonu z nominálního výkonu FVE 2,2kWp.mypower.cz píše:Zdravím, s těmi nulovými zisky v zimě, ona je to tu taková jakoby nepěkná argumentačně přiohýbací móda, že někteří říkají že v zimě je to nula, ale na tyhle ohnuté argumenty rozhodně neskočte. Třeba z mých statistik, pokud uvažuju meteorologickou zimu od 1.prosince do konce února, vyplývá následující (první údaj je vždy prosinec z předchozího roku a druhé dva po silvestru uvedeného roku, leden, únor):
- Kód: Vybrat vše
2016 39.33 kWh + 30.92 kWh + 31.1 kWh = 101.35 kWh
2017 43.41 kWh + 62.5 kWh + 36.78 kWh = 142.69 kWh
2018 28.6 kWh + 31.16 kWh + 55.43 kWh = 115.19 kWh
2019 20.58 kWh + 31.25 kWh + 31.23 kWh = 83.06 kWh
2020 34.96 kWh + 42.09 kWh + 54.5 kWh = 131.52 kWh
A to mám jen 2.24kWp FVE. Možno zkontrolovat v detailech grafu FVE Napajedla, což je moje chata. A to prosím v zimě v těchto letech nebyla FVE ani plně vytížena, protože s ohledem na okolnosti bydlím i v Brně a už ne jen na chatě jak tomu bývalo dříve, takže kdybych tu byl a pořádně to podrtil, výroba by byla ještě větší. Samozřejmě v létě je to jiné ale pokud někdo v těchhle číslech vidí nulu, tak je potřeba to zkrátka brát hodně s rezervou. Někteří mají také megalomanskou spotřebu a v ní ještě značné rezervy pro optimalizaci spotřeby. Možná pak to u některých může vypadat v jejich měřítcích jako nula ale nula vypadá zkrátka jinak. Taková ta kulatá věc podobná písmenu ó. Ta tam v těch číslech sice taky je, ale je umístěna mezi jinými čísly a tím pádem má úplně jiný význam.
Toš tak nějak ...
střídač_N píše:mypower.cz píše:.... s těmi nulovými zisky v zimě, ona je to tu taková jakoby nepěkná argumentačně přiohýbací móda, že někteří říkají že v zimě je to nula, ale na tyhle ohnuté argumenty rozhodně neskočte.........
Takový text již navozuje solární náboženství. Skoro se mi zdá, že jsem neprodělal ani jednu solární zimu. Nebo jsem pod dohledem nějakého solárního nepřejícníka.
Ze svých velmi hrubých zimních statistik, vím, že statisticky!!!! jednou za týden je pěkný den a dá se elektrárna provozovat. Mezi tím je vždy tak alespoň pět dnů, kdy to opravdu, ale opravdu stojí za starou bačkoru. Tudíž ano, pokud budeme mít tak kolem 100 kWp a 50kWh kapacitu baterek, pak se vskutku dá nad zimou vcelku obstojně zvítězit. Do těchto parametrů máme jistě každý hodně daleko, tudíž stále platí, zisky v zimně jsou skoŕo rovny nule.
Nebo budeme stále popírat realitu pro nějaké, čert ví jaké, vyšší cíle?
Takový text již navozuje solární náboženství.
mypower.cz píše:Takový text již navozuje solární náboženství.
Mám dojem, milý Watsone, že doba pobytu střídače na fóru se asi pomalu blíží ke konci. Tlačítko pro deaktivaci se zvětšuje o cca 10% s každým takovým "poloarogantním" příspěvkem. Myslím si střídači, že zrovna vás je tu skutečně škoda a zasloužíte si působení na lepším webu, nebo nějakém lepším fóru.
kodl69 píše:Jo a jak toho chceš dosáhnout, aby z net meteringu nestal paskvil, jako je virtuální baterie? tam ti vyjde tvoje uložená kWh na 2.2Kč, protože zaplatíš dvakrát za použití přenosové soustavy.
kodl69 píše:Já bych byl raděj, kdyby tenhle stát zapoměl, že existuju. Někteří se dokázali ze systému vyvázat, já zatím ne, ještě bojuju s pokušením stát se bezdomovcem. Absolutní svoboda...
Ta ústava je těžce přiohnutá, protože v zákonech je napsaný, že musíš poslouchat nařízení vlády a vyhlášky, takže i to, co není v zákoně, ostatně v tom už se nevyznají ani právníci a každej si najde to svoje, jak tě odrbat. Jak píše Kybos někde vedle, prostě otroci, co mají jakejsi falešnej pocit svobody. I sebevražda je u nás vlastně zakázaná, a když se sebepoškozuješ třeba chlastem, tak je to taky porušení ústavy, protože otrok musí být zdravý a silný, aby odevzdal panstvu co nejvíc.
střídač_N píše:Vyhrůžky místo argumentů. Jako obvykle. Nemám zde vytvořenou závislost. Necítím, že bych musel držet "lajnu". Klidně vypni pobyt. Nemám s tím vůbec, ale vůbec žádný problém.
Tady se přeci nebavíme o tom, kolik komu stačí, ale kolik to vyrobí vůči nominálnímu výkonu nebo letnímu provozu či ročnímu průměru.Ricardo píše:střídač_N píše:Vyhrůžky místo argumentů. Jako obvykle. Nemám zde vytvořenou závislost. Necítím, že bych musel držet "lajnu". Klidně vypni pobyt. Nemám s tím vůbec, ale vůbec žádný problém.
Hele, kluci se dali konkrétní čísla spotřeby v zimě, za což jim tímto děkuji, abych si mohl udělat obrázek sám co to obnáší. Pro každého to je jiné, skromný člověk vystačí v ostrovu i v zimě, otec šesti dětí s pračkama sušičkama myčkama a sporákem v neustálém zápřahu nemá šanci. Víš o mne tolik, abys mohl dělat závěr za mne co mi stačí a co ne
střídač_N píše:mypower.cz píše:Takový text již navozuje solární náboženství.
Mám dojem, milý Watsone, že doba pobytu střídače na fóru se asi pomalu blíží ke konci. Tlačítko pro deaktivaci se zvětšuje o cca 10% s každým takovým "poloarogantním" příspěvkem. Myslím si střídači, že zrovna vás je tu skutečně škoda a zasloužíte si působení na lepším webu, nebo nějakém lepším fóru.
Vyhrůžky místo argumentů. Jako obvykle. Nemám zde vytvořenou závislost. Necítím, že bych musel držet "lajnu". Klidně vypni pobyt. Nemám s tím vůbec, ale vůbec žádný problém.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků