Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pát čer 09, 2023 1:26 pm
nedělá to vůbec nic nic neruší nebo tak. mám to v těch instalačních lištách společně s ac jen jsem to oddělil barvama a dc je taženo měkkým kabelem ne cyky jako acFrenky píše:Celkem pekný, nedělá to binec vést DC rozvody společně s těmi AC? Myslím tím nějaký brum, nebo něco podobného?
solárník píše:
mypower.cz píše:
homemade - plastova krabicka + 12V autozasuvka(ky). Celkem mam v baraku 4, jednu u kuchyne, kterou prakticky nepouzivam, druhe 2 jsou na fotce, cimz napajim vse skrz DC DC menice (18V a 19V), nebo naprimo 12V, ctvrta lezi na policce jeste nenamontovana a ani ji nepotrebuji, takze slouzi pro budouci vyuziti. Muzu tak pouzit stejne kabely jak v aute, tak doma (treba napajeni notebooku).
1) vypadavani, vysouvani se, ztraceni kontaktu na plusovem polu (uvnitr), ktery se casto dotyka pouze v jednom malinkem bode na kulovem povrchu spicky 12V vidlice.
solárník píše:Ahoj, evidentne mas spatny typ zdroje ktery neni urcen pro pouziti v aute. Mel jsem je a lezi v supliku... Musis koupit typ pro pouziti v aute ktery facha spolehlive uz od 6 az 7 voltu (viz pcdoauta.cz) . Sice to neresi zasuvky ale mne to facha spolehlive na web serveru a dvou pc s intel i3.
Dobry namet na premysleni jak vyresit nabijeni kondiku pri pripojeni tak, aby to nebolelo, diky za tip.solárník píše:No ono jde spíš o to, že třeba já když zapnu velké 19V LED světlo v obýváku, které má předřazený miniměnič, tak to zabere na počátečním nabití elektrolytů v měniči špičku okolo 30-40A.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků