Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: čtv bře 30, 2023 9:50 am
007ToMMaS píše:Zdravím, chcel by som sa spýtať či nepoužívate na arduinu na meranie napätia nejaký IO keďže meranie pomocou odporového deliča je pomerne nepresné.
007ToMMaS píše:Neviete o nejakom IO aj na meranie prúdu ktorý je bežne dostupný? Ďakujem
mypower.cz píše:007ToMMaS píše:Zdravím, chcel by som sa spýtať či nepoužívate na arduinu na meranie napätia nejaký IO keďže meranie pomocou odporového deliča je pomerne nepresné.
jakto ze je mereni pomoci odporoveho delice nepresne ?
007ToMMaS píše:ale hľadám riešenie ktoré by bolo úplne presné
007ToMMaS píše:pri meraní to robí pár milivoltov... nie že by mi to moc vadilo ale hľadám riešenie ktoré by bolo úplne presnéodpory ktoré používam sa snažím dávať čo najpresnejšie a tak isto pri nastavovaní na arduinu pri meraní napäťia si dávam záležať a skúšam to pri rôznych hodnotách. Skusím pohľadať nejaký starý multimeter a pozrieť sa mu na krky
matej píše:007ToMMaS píše:pri meraní to robí pár milivoltov... nie že by mi to moc vadilo ale hľadám riešenie ktoré by bolo úplne presnéodpory ktoré používam sa snažím dávať čo najpresnejšie a tak isto pri nastavovaní na arduinu pri meraní napäťia si dávam záležať a skúšam to pri rôznych hodnotách. Skusím pohľadať nejaký starý multimeter a pozrieť sa mu na krky
Keď chcete čo najpresnejšie riešenie treba mať najpresnejšie odpory (0,1%), najpresnejšiu referenciu (napr. existuje 4,092V 0,05% od TI) a čo najpresnejší A/D prevodník.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků