Mám tento měnič
https://www.resacs.cz/solarni-stridac-menic-resacs-igrid-ve-ii-5-5kw-48vbat-450vsol-mppt/
A zajímalo by mě zda se ostatní měniče chvají podobně jako ten můj.
Jde mi o efektivitu měniče když mě kolísá odběr domu. Konkrétně je třeba krásně slunečno. Klidový odběr domu je cca 0,5Kwh. Vše je OK. 0,5Kwh jde z panelů na spotřebu domu a zbytek třeba 2KWh se nabíjí baterie. Pak se ale třeba zapne plotýnka nebo trouba a v ní termostat podle teploty zapína a vypíná topné těleso 2Kwh. A co se mě trošku nezdá že když těleso topí jde vše z panelů + zbytek nabíjí baterii. Jak ale odběr skončí měnič upně přestane dodávat z panelů a jde z batrie. Pak cca 1-2minuty trvá něž zas začne brát z panelů. Jenže v té době těleso zase zapne a vypne a proces se opakuje že jde vše z baterie a zase nějakou dobu trvá než začne brát z panelů. A výsledek je ten že za hodinu kterou je zapnutá trouba nebo plkotýnka měnič vyrobí sotva 1KWh a zbytek jde z baterie. Když podobné velké kolísání není vyrobím za hodinu i víc jak 3Kwh. Je to normální vlastnost těchto měničů nebo to dělá jen ten můj?
Předem všem děkuji za Vaše zkušenosti