Používám zatím měnič s mppt easun 5kW za 600 euro a to mi připadá jako slušná cena

Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř bře 29, 2023 4:25 pm
ZdZ píše:osvítil mě duch svatý a vnukl mi myšlenku 48V spirál a tím se všechno podstatně zjednodušilo a zlevnilo, takže nebudu rozšiřovat výrobníky na 230V
ZdZ píše:když se bude vytěžovat přímo z 48V tak 8kW měnič stačí tak na hraně, když se vaří na indukci a griluje, občas sepne čerpadlo 1,2kW jedou běžné spotřebiče 0,3kW gril 3,5kW a indukce klidně naskočí na 7kW, sice na chvíli, ale to stačí aby to všechno spadlo
ten 10kW vypadá fakt dobře, jen bych k němu potřeboval 2x mppt must, což je +11 tisíc navíc = 32 za komplet
2x easun 5kW sfázovaný + 1x mppt = 35 tisíc
cestou 2x nesfázovaný epsolar ip5000 + 3x mppt = 22+16 = 38 tisíc
(easun s paralalní kartou 5kw vychází na 15 tisíc versus pwmr 10kW 20 tisíc)
otázka, jestli je ten powmr kvalitní jako easun, protože je cenově znatelně níž
eman píše:Chlapi, kde máte ty Easuny, když dělají takový kravál? Respektive, zkoušel jste je někdo vytunit, aby se lépe chladily?
Na diysolar foru je o tom několik diskuzí a mě jako kutila svrbí ruce, že bych jednu tu levnou herku koupil a pomocí flexy, vrtačky a velkých fanů jí trochu přestavěl. Jako hlavní kandidát je 3F Deye, což je taková softwarová tragedie, ale moc se mi nechce předělávat domovní rozvaděč na optimální využití jednofáze.
Franta2776 píše:Já to mám v chladu v garáži,tak je mi to jedno.Axpertu Max se točí ventilátor i když je měnič vypnutý a na MPPT nevidí panely.Ten Easun když nemaká tak je potichu.
Když Max dává 7kW na DC a 7kW na AC je to jako motorová zkouška SU-27![]()
![]()
![]()
S tím tuněním bych byl opatrný.Čím lepší chlazení tím delší život měniče.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků