Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř bře 29, 2023 5:49 pm

Měnič Goodwe GW10K-ET nekomunikuje s bat. Pylontech Force H2

Diskuze na téma zařízení určených pro převod a stabilizaci napětí, zejména DC/AC měniče a DC/DC měniče, zkušenosti, teorie, praxe ...

Měnič Goodwe GW10K-ET nekomunikuje s bat. Pylontech Force H2

Příspěvekod fighter » čtv lis 17, 2022 11:58 pm

Zdravím,
snažím se rozchodit polo ostrovní elektrárnu s Goodwe GW10K-ET a bateriemi Pylontech Force H2.
Bohužel pořád řeším problém, že měnic vytrvale hlásí chybu komunikace s BMS (Communication failure2). Firmware mám podle PV masteru nejnovější aktuální (v 22). Piny v kabelu pro komunikaci přes CAN jsem kontroloval, jsou na pozici 4 a 5 v RJ45 konektoru. Už mi tak pomalu dochazí fantazie, co by tam mohlo být ještě špatně.
Budu rád za nějaké nakopnutí, kterým směrem se vydat a kde hledat chybu. Baterie kromě komunikace hlásí OK stav, je zatím z výroby nabitá na 50%.
fighter

Re: Měnič Goodwe GW10K-ET nekomunikuje s bat. Pylontech Forc

Příspěvekod misa84 » ned pro 04, 2022 7:19 am

Zkusil bych přes rs232 zkouknout baterie třeba přes battery view jestli jsou stejně nabité
Kabel měnič baterie je originální k H2?
?
misa84

Re: Měnič Goodwe GW10K-ET nekomunikuje s bat. Pylontech Forc

Příspěvekod fighter » úte led 24, 2023 5:31 pm

Kdyby někdo v budoucnu řešil podobný problém. Ať si urychlí laborování.
Nakonec, to dopadlo tak, že se vyměnilo BMS a komunikace začala fungovat. Jediný problém byl na dálku přesvědčit support Pylontechu, že tam není blbě zapojený kabel, že střídač funguje atd... A pak počkat skoro 2 měsíce, než dojde nové BMS.
Takže můžu začít ladit provoz :-)
fighter

Zpět na Střídače, měniče napětí, invertory