Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pát kvě 20, 2022 5:55 pm
rva píše:Ano. Pokud odpadne baterie, na výstupu měniče Axpert1 nebude 230V, kterými napájím cívky stykačů, přes které jsou připojeny panely (takže dojde k odpojení panelů od všech tří regulátorů).
Musel jsem doplnit ještě další stykač, který přeruší přívod DS do Axpertů, protože docházelo k nečekanému jevu: potvory Axperti se snažily běžet i bez baterek, braly si něco z DS a generovaly 48V (takže spotřebiče na DC 48V běžely, i když byly baterky odpojené).
rva píše:Asi nerozumím. Axpert v sobě má jak regulátor (pwm nebo mppt), tak měnič i nabíječ. A teda baterka je s Axpertem propojena jedním párem kabelů, kterými může téct proud oběmi směry. Na výstupu baterky mám tavnou pojistku a pokud ta se přepálí, tak regulátor, měnič i nabíječ v Axpertu přestanou být připojeny k baterce.
Ne. Pojistku mezi regulátorem a aku. volím jako ochranu akumulátoru a vodičů před zkratem. Spálí-li se pojistka, je už vše fakt špatně a je-li na vině regulátor, není mu pomoci. Pokud na dráty upadne gola klíč, pak regulátor má na výstupu 0V a přestane pracovat. Nenašel jsem rozumný důvod proč jistit nadproud.xmasin píše:Řešíte nějak ochranu regulátoru pro případ odpojení od baterií z důvodu vypálení pojistky? ......
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků