Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: úte srp 09, 2022 2:22 am
abrams píše:Zdravím ,
... já si k schazování odpojovačů (jističů) upravil jeden jistič na schazovač za zlomek ceny co chtějí za origo. - pokud se vůbec k dané řadě jističů vyrábí . Ale zmíněné pro použití bych doporučoval bistabilní relé jež lze schovat aby jej zákazník nenašel (vyšší stupeň blbuvzdornosti než jističe) http://shop.mypower.cz/bistabilni-rele-stykac-12v-100a-683 .
Elektronům zdar![]()
![]()
![]()
tomas píše:Protože už jsem se setkal s tím že se články rozbalancovali a balancéry ten proud nezvládli. A také s tím že i když se
měnič večer "vypne" při vybité baterii, tak do rána regulátory i měnič ve standby režimu některé články vybije pod minimální hodnotu napětí. A pokud jsou panely pod sněhem a tento stav trvá několik dní, tak se články zničí. Je to nouzové vypnutí u elektrárny bez obsluhy nebo s obsluhou která tomu nerozumí.
Doplním tam ještě nouzové dobíjení s omezeným proudem co zvládnou balancéry aby se pokryla spotřeba CellLogerů a samovybíjení a aby se akumulátor pomalu trochu nabil a nebyl problém se zapnutím elektrárny.
K proudovému omezení slouží jističe, pojistky, správné dimenzování vodičů a kapacity akumulátoru, s tím problém nemám.
tomas píše:abrams píše:Zdravím ,
... já si k schazování odpojovačů (jističů) upravil jeden jistič na schazovač za zlomek ceny co chtějí za origo. - pokud se vůbec k dané řadě jističů vyrábí . Ale zmíněné pro použití bych doporučoval bistabilní relé jež lze schovat aby jej zákazník nenašel (vyšší stupeň blbuvzdornosti než jističe) http://shop.mypower.cz/bistabilni-rele-stykac-12v-100a-683 .
Elektronům zdar![]()
![]()
![]()
Prosím tě abramsi, můžeš trochu popsat jak jsi upravil jistič a proč jsi to potřeboval? U toho bistabilního relé mi vadí že nejde zapnout nebo vypnout ručně, pouze elektricky. Takže já teď raději ty jističe a stykače s aretací které lze ovládat jak elektricky tak ručně.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 1 návštěvník