Ahoj všem, mám regulátor MPPT Neosolar Tracer 40A -
http://eshop.neosolar.cz/mppt-solarni-r ... 500-1000wp - k tomu 4x baterie Banner energy Bull 230Ah, měnič 3000W Power Jack upravený od Matěje. Dobíjejí to dva solární panely každý po 290Wp. Měnič je zapnutý trvale, jede na to lednice Liebher TP 1764, jinak občas něco jako fén, vrtačka a televize diodová světla a tak. Baterie jsou dá se říct plně nabité, pod 85% jsem se snad ani nedostal, ty panely to stíhají dobíjet. Jedu na 12V, co byla dost chyba, ale prostě on to tak staví a já jsem si to moc neohlídal.
Chci tam dát na zimu 3 elektrické infrapanely po 100 - 200W na zed, aby to alespoň trošku temperovalo, když tam nebudu, možná do budoucna indikční varnou desku. Ted, co je lepší, nechat to na 12v, přidat další 4 baterky po 230Ah a stejný regulator, bude to takhle fungovat??? Můžou být zapojeny společně regulátory dva?
Nebo to dát na 24V, tento regulátor to zvládá, dokoupit další dva panely, baterie, jenomže by jsem musel i nový měnič na 24V.
Třetí varianta je 48V, koupit alespoň 8kW měnič, ted ho má Matěj k dispozici upravený, dokoupit solára a baterie a bude dost výkonu i na indukční desku. Stávající měnič a regulátor prodat. Jestli to není do budoucna nejlepší varianta.
Pak je tam trošku problém v tom, že tam mám 3 čerpadla na 12V, každé o 185W, autorádio, diodová světla, vše jede na 12V. Aby jsem to nemusel vyhazovat, měnič 24-12V problém není, ale 48-12 už taký výběr není.
Tak co myslíte??