od kodl69 » úte pro 04, 2018 8:13 pm
a tohle zrovna řeším. Origo obaly na baterky do rámu jsou zoufale malý, na 65ks 18650 maximálně. Pokud bych dával 18650 a nechtěl si pohoršit proti bejvalé "pytlíkovce" v hliníkové bedně, která byla 13s 20Ah, tak jich s LG HE2 potřebuju do bedny dostat 104ks, což někdo nabízí na ALI na nosič, do rámu nikdo. Pokud bych dělal zase něco z pytlíků, tak obaly na baterky od číňana jsou mi k ničemu, z toho bych použil jenom zámek a konektor, a to je za 40USD fakt drahý.
A teď co s tím. 3D tisk tak velké věci mi nepřipadá rozumný, navíc to neumím namodelovat, netuším, kde koupit rozumný konektory, 50A anderson na tohle asi není to pravý.
Další varianta je něco vysekat z duralu, hliníku, posvařovat, naeloxovat - práce jak na kostele, cena taky drastická, na jeden kus... A poslední, udělat formu a laminovat to, sice pracnost veliká, ale kdyby se někdo přidal...
Baterka musí být vyjímatelná a naopak uzamykatelná, to mě s původní limitovalo při nabíjení někde u kiosku nebo u známejch, proto jsem si vozil prodlužku, což je pakárna a ne všude to jde použít...
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Ex Powerjack 8kW (momentálně samodomo cca 6kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
-