Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: úte bře 28, 2023 1:13 am
LIX píše:Tak od piatku som hrdým majitelom setu magic pie 1kw. Kúpil som 4 ks 12V batérií 18Ah. Dnes som bol testovať dojazd, prevýšenie som mal vyše 130 metrov a prešiel som približne 37km. Pravdaže som aj šlapal, ale to iba do kopca čo bola jediná chvíla kedy moje prevody stíhali motor. Skoro stále som išiel na plný plyn, po rovine som išiel max. 32 km/h. Dole kopcom bola moja rýchlosť 59,7 km/h. Skúsenosti mám zatial iba pozitívne až na to že moje možno aj 40kg batérie mi pomali začali trhať cyklistickú tašku ktorá je v zadu nad kolesom vysaca dole. Včera som s tým dobehol v dedine auto, dotyčnému sa to nepáčilo tak pridal plyn.. Dnes som obehol závodného cyklistu hore kopcom. Každopádne musím spraviť nad zadné koleso vlastný hliníkový držiak z hliníkového plechu aspon 2,5mm pretože originál držiak sa kýve do strán keď zabáčam a potrebujem spevniť tú cyklo tašku ktorá to nezvláda už po dvoch dňoch. Kedže v návode nebolo napísané že nemožem do tej tašky dať 40kg náklad tak ju pôjdem asi reklamovať.Ešte jedna vec ktorá ma v sete prekvapila a hlavne vytočila, výrobca si s kludom dovolil dať prívod na 1kw motor iba 3x1,5 lanko. Asi budem tento napájací kábel motoru skracovať na minimálnu dĺžku kôli stratám, pretože bol kábel niekedy aj teplý.
LIX píše: Skúsenosti mám zatial iba pozitívne až na to že moje možno aj 40kg batérie mi pomali začali trhať cyklistickú tašku ktorá je v zadu nad kolesom vysaca dole.
LIX píše: Neviem na čo by som ten bicykel nosil, všade som sa s ním zatial dostal, kde to nezvládal tak som zosadol, pridal a prešiel všetko.
rob.brno píše:Pánové a co takhle Lipol?
Je oproti lifepo ještě lehčí a ještě menší - dá se dobře vyskládat do rámu.
Bohužel má méně cyklů a náročnější na zacházení(zkrat).
Malé srovnání aku:
http://www.nakole.cz/blogy/robikl/595-s ... okolo.html
LIX píše:Kôli tomu aby sa nič nestalo si spravím vlastne aj celú batériu sám, páči sa mi že si na mieru dám 20 článkov práve tam kde mi to bude najviac vyhovovať. lipol nemienim riešiť. 10 Ah kapacita je drahšia ako 15Ah life.
LIX píše:Kôli tomu aby sa nič nestalo si spravím vlastne aj celú batériu sám, páči sa mi že si na mieru dám 20 článkov práve tam kde mi to bude najviac vyhovovať. lipol nemienim riešiť. 10 Ah kapacita je drahšia ako 15Ah life.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot], Seznam [Bot] a 0 návštevníků