Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pát bře 24, 2023 10:53 pm
Wagoneer píše:Jelikož se s panem majitelem znám, měl jsem včera možnost se s tím krátce svézt. Ač jinak jsem načichlý benzínem, musel jsem smeknout. Fantazie...
tomas píše: Je takový elektromobil? Umí to Tesla?
tomas píše:Umí nabíječka pro elektromobil regulovat svůj nabíjecí výkon? Bylo by vhodné kdyby měla nějaký datový nebo analogový vstup (v případě 3 fázové na každou fázi zvlášť), kterým by se dal plynule regulovat výkon 0 až 100% tak, aby nabíjela pouze výkonem který je k dispozici ať už u ostrovní nebo on-grid elektrárny. Aby prostě nenabíjela elektřinou ze sítě (nebo z baterií) když si to nebudeme přát, ale pouze přebytky. Je takový elektromobil? Umí to Tesla?
brin píše:tomas píše:Umí nabíječka pro elektromobil regulovat svůj nabíjecí výkon? Bylo by vhodné kdyby měla nějaký datový nebo analogový vstup (v případě 3 fázové na každou fázi zvlášť), kterým by se dal plynule regulovat výkon 0 až 100% tak, aby nabíjela pouze výkonem který je k dispozici ať už u ostrovní nebo on-grid elektrárny. Aby prostě nenabíjela elektřinou ze sítě (nebo z baterií) když si to nebudeme přát, ale pouze přebytky. Je takový elektromobil? Umí to Tesla?
Tesla prodává celé solární komplety pro nabíjení vozu. A jejich nabíječka je samozřejmě inteligentní, takže by ji určitě šlo tímhle způsobem nastavit. Minimálně pozná, jaký příkon si může vzít ze sítě, aby nevyrazila jistič.
brin píše:Minimálně pozná, jaký příkon si může vzít ze sítě, aby nevyrazila jistič.
rob.brno píše:Tomášův dotaz přeci míří naprosto jinným směrem:
Jde mu o dynamické řízení nabíjecího výkonu podle dostupného volného výkonu, tady žádné typy zásuvek a pevná nastavení na nabíječce nepomohou.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků