Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon čer 05, 2023 9:40 pm
vla píše:" Nejzábavnější jsou pak ti,tedy číslo jedna ,kteří tvrdí že provoz elektromobilu je méně ekologický než provoz spalováku.Těm už patrně není pomoci." Pokud mě paměť neklame tak tenhle argument pochází ze severských států evropy, kde si dali práci spočítat skutečné emise na výrobu elektřiny, automobilu, baterií, náklady na likvidaci atd. Dostali se k výsledku, že e-auto je ekologické pouze v místě provozu. Podle tebe je zřejmě správné, když neekologické sajrajty dýchají cizí děti a ty můžeš tvdit, že jezdíš zcela ekologicky. Já se obávám, že opravdu ekologickou energii v dostatečném množství lidstvo hned tak mít nebude.
vla píše:" Nejzábavnější jsou pak ti,tedy číslo jedna ,kteří tvrdí že provoz elektromobilu je méně ekologický než provoz spalováku.Těm už patrně není pomoci." Pokud mě paměť neklame tak tenhle argument pochází ze severských států evropy, kde si dali práci spočítat skutečné emise na výrobu elektřiny, automobilu, baterií, náklady na likvidaci atd. Dostali se k výsledku, že e-auto je ekologické pouze v místě provozu. Podle tebe je zřejmě správné, když neekologické sajrajty dýchají cizí děti a ty můžeš tvdit, že jezdíš zcela ekologicky. Já se obávám, že opravdu ekologickou energii v dostatečném množství lidstvo hned tak mít nebude.
rottenkiwi píše:Porovnávam porovnateĺné, akurát že LEAF má malý kufor, nemá Pure Vision LED predné osvetlenie,
nie LED denné som myslel, LEAF má len halogény, max. rýchlosť má 144 km/hod,
kufor má 370/720, mnou porovnávané auto má kufor 444/1380 l, max. má 199
a žerie 5,5 v meste a 4,7 mimo mesta, má el. vyhrievané sedadlá, aut. klímu,
hands-free, zadnú kameru, navigáciu na celú európu, tempomat, blutoot +
prehrávanie a spárovanie s mobilom, na zrýchlenie do 60 km sa naň BMW nechytá
a stojí ako som písal. Takže LEAF za 33000 s touto výbavou, čo má auto za 10000
sa nechytá v ničom. Treba roky sledovať mot. kanály z celého sveta, aby mal človek
aký taký prehľad, situácia sa zmenila, už nemajú autá za 10000 horšiu výbavu, ako
autá za 35000. Len autá za 35000 majú tie isté veci s nálepkou BMW alebo Mercedes.
LEAF podobne ako BMW i3, to nie sú autá, ale strašidlá. V noci sa ešte dá, ale keď
sa človek ráno robudí a pozrie čo má na dvore, tak mu z toho príde zle.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot], teoretik a 0 návštevníků