fugas píše:
Fugasnezávislost na systému je vždy dražší než systém
ale stojí to zato
![]()
Naprosto souhlasím.Vše,co vědomostně a manuálně zvládnu sám,je obrovský přínos
Obrovsky prinos pro stat, zaplatis jim clo a dph v presnem pomeru o kolik vice te stoji 1/kwh vic, jak z DS...
------ Fugas, s teplym motorem jsem schopen na okresce jet za < 4.0 nebo jeste mene (ja to nejak neresim), kdyz jedu okolo 80-90 (jedu na spotrebu) a soucasne mam pod plynovym pedalem hodne pres 500Nm (zmereno na brzde), samozrejme to neni plochac jako u elektromobilu nebo zaskrceneho turba, nic moc nenajedu to auto bylo na hrani... 1,9tdi pd s vyrazne upravenymi mapami, bez pd verze ma spotrebu jeste nizsi. A z temi filtry to neni tak horke jak pises a long life neni 15000 ale 30000 km... Jasne, vymenou po 10000 nic nezkazis, kdysi jsem to delal, ale je to zbytecne...
Samozrejme za 4.0 nejezdim, ale dlouhodoby prumer je tak nejak okolo 6-7 (prece kdyz mam takovy krouatk, nebudu jezdit na spotrebu, ale ten traktor behem 2 vterin predjedu a chci si to uzit).
Jinak kdyz jedu na spotrebu a pak natankuju plnou, tk mi to ukazuje dojezd (vypocitava se z poslednich 50 km spotreby) hodne pres 1200 km na 1 nadrz

Jsem fanda elektromobilu, ale viz vyse, v dph a cle statu za tu srandu vypalne odvadet neodlam, kdyz to nema ani tech 500Nm

atom píše:- posilovač brzd a řízení bude jistě na elektromobilu složitější a možný problém navíc
Jak to myslis? Posilovac
- rizeni (servo) mela uz v roce 1999 Skoda fabia elektricke, pravda, melo to pomerne vysoky prikon, vyhoda ale je, ze lze elektronicky nastavit silu (komfort, sport, normal). Jak to maji dnesni benzinova auta nevim...
- brzd ted nevim, ale ESP myslim pracuje take na bazi elektriky standardne a zbytek musi fungovat na mechanicke bazi stejne jako rizeni, ze zakona, takze take nevidim nic slozitejsiho, naopak by se mohlo vyuzivat rekuperace, coz uz slozitejsi je...