Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pát led 27, 2023 5:41 am
Fliacik píše:Ahojte dovolil by som si ozivit toto tema nakolko by som chcel info ako je to dnes so zapojenim Lifepo4 + AGM
Dostali sa mi do ruk zadarmo prave 32ks Baterii Fukawa 12V/12Ah a rad by som ich viuzil do mojho 48V systemu ktori aktualne budujem. Problem je ze mam zaroven uz na ceste objednane Lifepo4 16S90Ah(Cina) + BMS Dali 120A.
Co som si zatial nacital tak by to mohlo byt uplne v pohode nakolko planujem nabijat Lifepo4 na 3,45V teda x16S = 55,2V
A naopak 55,2V / 4 = 13,8V co by zas malo pre AGM znamenat SOC 100%
Jedna sa teda o cca 4,6Kw + 4,6Kw AGM + Lifepo4.
Mam niaku moznost spravneho zapojenia za predpokladu ze to bude nabijat jeden (48V) Epever 5420AN ?
Velmi pekne dakujem za kazdu radu.
cipis píše:Já bych se toho nebál. Základem je si poskládat správný počet článků, aby se Lifepo dostalo mezi horní a spodní hranici olova. Alespoň tak jsem to pochopil z ostatních threadů. A samozřejmě BMSka, co to odpojí mezi spodkem olova a spodkem lithia a vrškem olova a vrškem lithia.
Tedy při nabíjení vybitých baterií se začne prvně nabíjet olovo (lifepo je odpojené BMS), jak vyleze napětí na vhodnou hodnotu pro lifepo, tak to BMSka připojí, dále se nabíjí oboje, jakmile vyroste napětí na horní hranici lithia, tak to BMSka odpojí, a dál pokračuje zase jen olovo až do maxima.
Při vybíjení to jede podobně, prvně se vybíjí olovo, jak na něm klesne napětí na horní lithia, tak se lithium připojí, vybíjí se dál, jak to klesne na spodní hranici lithia, tak zase BMSka odpojí a dál jede olovo až dolů.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků