Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: čtv bře 30, 2023 3:46 am
kodl69 píše:Super! Já s tím bojuju rok, složitý řízení a speciální součástky a pán si to zbastlí na koleně a funguje mu to![]()
Mě to na bastldesce taky jede, ale na pěkné desce už ne...
Z čeho máš udělaný to trafo, tj jádro, mezera, počty závitů?
Ten odpor pod mosfetem slouží na proudový omezení, nebo je to jenom proti zkratu na výstupu?
Podle průběhu proudu na primáru se ti to tráfko těsně před vypnutím přesycuje, ale to je asi daný principem samokmit. měniče. Copak se asi stane, když o nějakou setinu zvětšíš vzduchovou mezeru?
Podle překmitu na primáru to taky chce doladit RC člen přes mosfet, ale to asi až na hotovejch deskách, stejně jako na místě D1 by to chtělo trochu onačejší diodu než 1n4148, na tu je to podle mě moc, spíš něco jako ES1D taky je za pár halířů.
Možná by to bylo zajímavý pohnat to pár kHz vejš, mohl by být větší proud.
Pokud na to nemáš autorský právo, tak bych to rád použil do balanceru řízenýho procesorem - ostatně možná trochu sofistikovanější řešení BMS než tem komparátor.
Ještě zkus otestovat, co se bude dít, když výstup připojíš k baterkám. Mě se to pořád nedaří umravnit. Jde o to, že napěťová zpětná vazba nezabere, ta je jenom ochrana pro odpojení od baterky, ale pojede to na maximální možnej proud, a to by měl omezit ten tranzistor u mosfetu. Mě to řídící LM3481 vypne pro nadproud a pak to zase nabíhá... To by mě zajímalo, jak bude fungovat tohle. Navíc by to mělo být hodný pro celkem velkej rozsah napětí, protože může začít některej článek balancovat mnohem dřív než ostatní...
kodl69 píše: nezkoušel jsi náhodou jádro PC40?
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků