Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pát úno 03, 2023 6:43 pm
DanoP píše:Problém môže byť aj v tom či má niekto voľnú kapacitu, je zimné obdobie, a jednak v prepravných možnostiach - kapacita vedení.
Matess píše:já teda nechápu jak může 1MWh stát 5000Kč. Elektrárna na zemní plyn má účinnost kolem 60% a pokud plyn stojí do 1000Kč za 1MWh... jsem možná ochoten to chápat krátkodobě, ale to mě říkejte, že zahraniční firmy jim to prodávají za tolik.
dumi píše:Vetsina elektriny na topeni se dle meho spotrebujes v TC a tam je to velmi vyhodne i z ekologickeho hlediska.
jahodovák píše:Takže stejný scénář jako všude a týká se to všeho,kde klesne cena a nesypou se penízky těm správným lidem,zajistím nedostatek a výsledek se dostavi,poté to svedu na počasí ,na špatné rozhodnutí atd,to co se zrovna hodí ale hlavní cíl,dosažení zisku byl splněn a at si o tom potom pěkně popovídají a až se pozapomene,použije se zas kousek vedle...na jiné komoditě,hlavně nikdo za to nemůže a jede se dál a hlavně je třeba i za cenu dočasných ztrát zničit konkurenci a nenechat vybudovat soběstačnost aby to takto šlo dělat pořád pěkně dokolečka,dle potřeb...
mypower.cz píše:jahodovák píše:Takže stejný scénář jako všude a týká se to všeho,kde klesne cena a nesypou se penízky těm správným lidem,zajistím nedostatek a výsledek se dostavi,poté to svedu na počasí ,na špatné rozhodnutí atd,to co se zrovna hodí ale hlavní cíl,dosažení zisku byl splněn a at si o tom potom pěkně popovídají a až se pozapomene,použije se zas kousek vedle...na jiné komoditě,hlavně nikdo za to nemůže a jede se dál a hlavně je třeba i za cenu dočasných ztrát zničit konkurenci a nenechat vybudovat soběstačnost aby to takto šlo dělat pořád pěkně dokolečka,dle potřeb...
Jezismarja, dyt tohle normalni a zcela bezna regulace trhu. Pokud je velka poptavka a je neuspokojitelna, zvysuje se cena. Ono je potreba ji taky nejak pokryt tu poptavku a to taky neco stoji. Pokud neni poptavka, snizuje se cena. Zadne umele masteni si kapes se nedeje.
jahodovák píše:Takže k tomu nedostatku elektřiny nedošlo kvůli odstavení elektrárny a tím že nastala zima ale obyčejným plýtváním elektřiny,tak to mě nenapadlo,zas budu o něco chytřejší....
Uživatelé procházející toto fórum: Applebot [Bot], CC [Bot], DataForSeo [Bot] a 0 návštevníků