Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: úte bře 28, 2023 6:46 pm
Ricardo píše:Já teda nevím jak vypadají klasické jednostranné články ze zadní strany,...
Co se týče ceny tak se musí porovnávat stejný výrobce a co nejpodobnější typ panelu. Oba musí být half-cut, 9-bus bar, 2m rozměr atd.
.....A nikoliv nesmyslných 26% jak uvádí zdejší hater. ...
Jozef51 píše:ota píše:Na bi faciální panely jsem se dlouze vyptával. Seděl jsem se zástupcem výrobce na veletrhu v Madridu, ucucávali jsme místní pivo bez pěny...
Oto, ono ta zmena technologie pri vyrobe bifacialnych slajdov stoji naviac asi 0.nic a zmena vo vyrobe panelov spociva v zmene zalievacej hmoty... samozrejme nasleduju uzasne prezentacie a videa na trubke. Vysledkom je zhruba 33% zvysenia ceny toho isteho panelu co je v dnesnej dobe padajucich cien panelov celkom dobry efekt.
Ak budu ceny bifacialov realnejsie a dostanem 60-clankovy bifacial asi odskusam jeden string. Nie je u mna problem na zahradnom pristresku spravit strechu napr. z hlinikoveho plechu. Rozptylenemu svetlu z travy neverim a na sneh sa da spoliehat iba zriedka. Skor spatny odraz toho co preslo cez fotoclanok. Snad...
Jozef51 píše:Mam jeden dotaz. Existuju bifacialne panely aj s rozmerom (a vlastnostami) klasickych 60-clankovych panelov? 72-clankove, ktore som nasiel v ponukach, su rozmerovo nevhodne na miesta kde mozem umiestnit panely. Neviem, ci zle hladam alebo rozmer 1000*1650mm v bifacialoch zatial neexistuje.
Ricardo píše:...1,6m jsou Bauer 310Wp mono-PERC
https://www.solar-eshop.cz/p/fv-panel-b ... -let/#7085
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků