Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: úte čer 06, 2023 5:46 pm
Ricardo píše:rottenkiwi píše:To je pravda že 4 kWp nedá 12 kWh denne po celý rok.
Ale to nie je ani potrebné.V lete mi dá 4 kWp napr. 29 kWh,
v zime aj menej ako 0.5 kWh denne.
Přesně tak, v létě mi FVE dá víc, a zároveň víc jezdím autem (výlety, dovolená atd.). V zimě osobně jezdím méně autem. Ty 4 MWh/h jsou 10.9 kWh/den celoroční průměr, což je dle ofiko průměrný roční zisk z instalovaného FV výkonu. Plus nějaké ztráty na MPPT DC/DC konverzi + ztráty na měniči DC/AC konverzi a jak tu někdo psal může to být 3 MWh/rok, tedy průměr 8,2 kWh/den.
PavelR píše:Ricardo píše:rottenkiwi píše:To je pravda že 4 kWp nedá 12 kWh denne po celý rok.
Ale to nie je ani potrebné.V lete mi dá 4 kWp napr. 29 kWh,
v zime aj menej ako 0.5 kWh denne.
Přesně tak, v létě mi FVE dá víc, a zároveň víc jezdím autem (výlety, dovolená atd.). V zimě osobně jezdím méně autem. Ty 4 MWh/h jsou 10.9 kWh/den celoroční průměr, což je dle ofiko průměrný roční zisk z instalovaného FV výkonu. Plus nějaké ztráty na MPPT DC/DC konverzi + ztráty na měniči DC/AC konverzi a jak tu někdo psal může to být 3 MWh/rok, tedy průměr 8,2 kWh/den.
Ja jsem asi fakt negativní lempl...stále nerozumím. Pánové k čemu je takovej průměr vlastně dobrej když absolutně neodráží realitu provozování FVE? A to provozuju 5,5kwp od roku 13. Jsem si myslel že mám problematiku zvládnutou ...
When another car drifts into my lane, the Model 3 knows and responds. When merging onto a highway, the Model 3 finds a space as elegantly as any human. Stop and go driving used to be robotic and jerky; now it's smooth and clever. Lane changes are crisp when there's lots of traffic, and gentle when there's not.
volente píše:to Ricardo
Přihrň na plac do Chudčic na další sraz, tam nám to můžeš nalít do hlavy osobně. Takhle skovanej za nějakým nickem na netu to není vono.
Nelži jako fugas, nikdy jsem nikde netvrdil že FVE uživí EV i v zimě. Vždy jsem se odkazoval na průměrnou spotřebu za rok, což je jasné že v létě ti to dá mnohem víc. To bys mohl vědět hergot. Ale klidně lži dál, ser na charakter, ten u bolševiků nikdy nebyl v módě.dumi píše:prosim tedy prodej mi FVE ktera mi uzivi v zime EV. Rad ji zaplatim. Protoze to bude zlaty dul![]()
dumi píše:Co se toho.autopilota tyce srovnavas nesrovnatelne.
Provoz nahore ridi porad dispeceri kteri se staraji o tom aby se letadla nesrazili.
s ILS ti sice.letadlo.muze samo pristat, ale.je navadeno paprskem, coz na silnici jaksi nejde...
Tyto dve veci nelze srovnavat.
Jasně, spalováním vodíku a kyslíku vzniká vodní pára, hrůza že? Metan+kyslík je jako motor na LNG (opět vzniká majorita vodní páry a pak nějaké CO2, což je to samé co vydechuje i člověk). Opět toxická katastrofa! Start několikrát denně spotřebuje zlomek celosvětové spotřeby zemního plynu, ale Volente už v tom vidí naprostou katastrofu, že jo..... boha jeho. Ale jo, já to beru, chcete mi dokázat ze všech sil že tady logika a fyzikální zákony neplatí.dumi píše:Už jsi někdy slyšel kolik paliva, a zákonitě kolik škodlivin vznikne jeho spálením, je potřeba k vynesení jedné tuny nákladu na orbitu? Ne, tak se informuj.Až se bude na orbitu létat každý den tak budeme opravdu potřebovat to stěhování na Mars. A pak bude místo jen pro vyvolené, tak doufám že máš předplaceno.
Ricardo píše:Mimochodem z velké části proto, že dnešní letadla umí sama přistávat a vzlétat i v naprosté mlze a zvládají to lépe než člověk
Ricardo píše:Musk je v tomto ohledu mnohem normálnější člověk, který tak nějak chce zachránit lidstvo před vyhynutím.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků