Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř zář 28, 2022 12:44 am


studer XTM 4000-48-01

Měniče Studer
PředchozíDalší

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod milhaus » sob čer 18, 2022 10:16 pm

trezvii píše:Po zakoupeni a zapojeni BMS na 200A studer XTM4000 startoval napoprve. Ted budu muset vymyslet vytezovani do bojleru(zatim zapinam rucne). Děkuji všem za pomoc.


Super vytěžování lze nastavit přes AUX 2 relé přímo v XTM.
Dle času, výkonu měniče, napětí baterie, soc a dalších věcí... :yes:
?
milhaus
 
Příspěvky: 235
Registrován: úte úno 05, 2013 8:32 pm

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod Martas74 » pon srp 22, 2022 8:07 pm

Zdravím, mám ještě nezapojený Studer že Secondsolu. Chtěl jsem k němu koupit baterii 5,3kwh. Ten prodejce tvrdí že je to málo vzhledem ke špičce kterou umí měnič. Mě by to vzhledem k spotřebě domu kapacitně zatím stačilo, myslel jsem že při hybridním provozu lze nastavit maximální velikost vybíjecího proudu, on tvrdí že u tohoto měniče nejde. Jak to tedy je?
?
Martas74
 
Příspěvky: 14
Registrován: pon čer 06, 2022 2:34 pm

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod jahodovák » pon srp 22, 2022 8:18 pm

Ono stačí ten měnič na výstupu zatěžovat méně a splní to stejný účel....
6,4kWp-
aexpert MKS,power jack 10 kw a cca 40kW LIFE A LION
?
jahodovák
 
Příspěvky: 1581
Registrován: ned dub 02, 2017 2:45 pm

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod FíraD » pon srp 22, 2022 10:36 pm

Dá se to vyřešit.
V menu je položka kde se nastaví procento výkonu, kdy má měnič sepnout transfer relay a co je navíc, docucne ze sítě.
Baterie není tak zatěžovaná, provozoval jsem to tak, když jsem měl malou kapacitu baterky.
Pokud se teda nejedná o ostrovní provoz.
?
FíraD
 
Příspěvky: 100
Registrován: pon dub 16, 2018 6:46 pm

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod Martas74 » úte srp 23, 2022 6:03 am

Super, díky za info. Ještě jeden dotaz. Regulátor mám raději sehnat Studer nebo je to jedno a lze použít třeba Victron ? Celkem složité koupit Studer za normální peníze. Poptávám ve Španělsku.
?
Martas74
 
Příspěvky: 14
Registrován: pon čer 06, 2022 2:34 pm

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod Kobra23 » úte srp 23, 2022 9:14 am

Jaký regulátor potřebuješ? Mám na komponenty Studer zajímavé ceny a většinu obvykle používaných věcí skladem. Držím skladem i ty starší ze Secondsolu.
Uživatelský avatar
Kobra23
 
Příspěvky: 423
Registrován: ned úno 12, 2017 9:32 pm

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod Martas74 » úte srp 23, 2022 10:15 am

Aha, tak to je zajimavé. VT 65.
?
Martas74
 
Příspěvky: 14
Registrován: pon čer 06, 2022 2:34 pm

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod Kobra23 » úte srp 23, 2022 10:22 am

22.027 s DPH. Je skladem. Posílám GLS kurýrem.
Uživatelský avatar
Kobra23
 
Příspěvky: 423
Registrován: ned úno 12, 2017 9:32 pm

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod Martas74 » úte srp 23, 2022 1:13 pm

Kobra23 píše:22.027 s DPH. Je skladem. Posílám GLS kurýrem.

To na ČR není špatná cena. Zatím mám ale rozjednanou nabídku z Francie za 15 000. Uvidím jakou nabídnou cenu dopravy. Je to normální obchod s bateriemi a fve díly. Dělají i realizace.
?
Martas74
 
Příspěvky: 14
Registrován: pon čer 06, 2022 2:34 pm

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod Martas74 » stř srp 24, 2022 9:57 am

U mého Studeru že Secondsolu, který byl dražší, cca 1000 Eur. tvrdí, že prošel kompletní renovaci ve Studeru v roce 2020. Když jsem ho odkrytoval, uvnitř vypadá jako nový. Má s tím někdo zkušenost? Myslíte že měnili přitom desky?
?
Martas74
 
Příspěvky: 14
Registrován: pon čer 06, 2022 2:34 pm

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod Kobra23 » stř srp 24, 2022 10:13 am

V minulosti mi chodily nekontrolované (v té době tuto službu nenabízeli) jako kdyby sjeli z linky. Nikde nic opotřebeného a ani smítko prachu. Např. z dodávky 10 ks byla polovina jak nové.
Uživatelský avatar
Kobra23
 
Příspěvky: 423
Registrován: ned úno 12, 2017 9:32 pm

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod emsi88 » stř srp 24, 2022 10:29 am

Martas74 píše:U mého Studeru že Secondsolu, který byl dražší, cca 1000 Eur. tvrdí, že prošel kompletní renovaci ve Studeru v roce 2020. Když jsem ho odkrytoval, uvnitř vypadá jako nový. Má s tím někdo zkušenost? Myslíte že měnili přitom desky?


Tie lacné čo mi teraz prišli tiež niektoré vyzerajú vnútri ako nové.
No tam zhora po odkrytovaní viditeľný okrúhly biely štítok s mesiacom a rokom testu 2013,2014 pohľadaj ho a uvidíš. Ďalej nalepený malý modrý krúžok s logom Studer R85 (alebo R93,R15) Na druhej číslicovej doske sú tiež odspodu tie isté nálepky, to by si už musel rozobrať. Ešte je fixou vľavo od tranzistorov na kraji DPS napisané "4048 v C" (A,B,S,R) a potom vpravo dole v samotnom plošnom spoji XTM_pow1308P (jeden 1301M), číslicová doska má značenie (pri +BAT zvrchu viditeľné) XTM_MB1207K (všetky 6ks)...
Uživatelský avatar
emsi88
 
Příspěvky: 119
Registrován: pon čer 23, 2014 5:05 pm
Bydliště: SK-Vychod

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod teapack » stř srp 24, 2022 7:45 pm

Taky jsem objednával ty nejlevnější Studery ze SecondSolu, tři kousky z roku 2013 a 2014. Překvapilo mě, že uvnitř vypadaly jak nové. Jako by snad skoro ani neběžely.
Jeden z nich měl odpálené 3 tranzistory a příslušná odporová pole. Zajímavé bylo, že i s tímto defektem měnič fungoval. Součástky jsem vyměnil. Zbylé dva byly bez problému. Tak doufám, že budou chvíli sloužit.
?
teapack
 
Příspěvky: 49
Registrován: ned říj 17, 2021 1:09 pm

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod Martas74 » pát zář 02, 2022 7:36 am

emsi88 píše:
Martas74 píše:U mého Studeru že Secondsolu, který byl dražší, cca 1000 Eur. tvrdí, že prošel kompletní renovaci ve Studeru v roce 2020. Když jsem ho odkrytoval, uvnitř vypadá jako nový. Má s tím někdo zkušenost? Myslíte že měnili přitom desky?


Tie lacné čo mi teraz prišli tiež niektoré vyzerajú vnútri ako nové.
No tam zhora po odkrytovaní viditeľný okrúhly biely štítok s mesiacom a rokom testu 2013,2014 pohľadaj ho a uvidíš. Ďalej nalepený malý modrý krúžok s logom Studer R85 (alebo R93,R15) Na druhej číslicovej doske sú tiež odspodu tie isté nálepky, to by si už musel rozobrať. Ešte je fixou vľavo od tranzistorov na kraji DPS napisané "4048 v C" (A,B,S,R) a potom vpravo dole v samotnom plošnom spoji XTM_pow1308P (jeden 1301M), číslicová doska má značenie (pri +BAT zvrchu viditeľné) XTM_MB1207K (všetky 6ks)...


Takže, bílý štítek 10. 2014. Modrý kroužek R 84. DPS 4048 H. Číslo horní desky MB 1207 K. Ještě jsou tam bílé papírové štítky. Jeden na desce s trojicí čísel 3 91 47 a druhý na jednom z relé 13 83.
Tak to nebvypadá na nové. Otázka je zda vůbec bylo něco změněno na hardware.
V textu Secondsol tvrdí toto: The Studer Xtender XTM4000-48 is a premium hybrid inverter, which has been processed to the highest quality. These WR were completely refurbished at Studer 12/2020.

New:
* Upgrade hardware to 2020, i.e. how the devices roll off the assembly line.
* All changes and improvements are retrofitted. D.H. the devices are practically like new.
* Software upgrade to the last available version is included.
* The devices are subjected to an end test as in production.
?
Martas74
 
Příspěvky: 14
Registrován: pon čer 06, 2022 2:34 pm

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod emsi88 » pát zář 02, 2022 11:25 am

Martas74 píše:
emsi88 píše:
Martas74 píše:U mého Studeru že Secondsolu, který byl dražší, cca 1000 Eur. tvrdí, že prošel kompletní renovaci ve Studeru v roce 2020. Když jsem ho odkrytoval, uvnitř vypadá jako nový. Má s tím někdo zkušenost? Myslíte že měnili přitom desky?


Tie lacné čo mi teraz prišli tiež niektoré vyzerajú vnútri ako nové.
No tam zhora po odkrytovaní viditeľný okrúhly biely štítok s mesiacom a rokom testu 2013,2014 pohľadaj ho a uvidíš. Ďalej nalepený malý modrý krúžok s logom Studer R85 (alebo R93,R15) Na druhej číslicovej doske sú tiež odspodu tie isté nálepky, to by si už musel rozobrať. Ešte je fixou vľavo od tranzistorov na kraji DPS napisané "4048 v C" (A,B,S,R) a potom vpravo dole v samotnom plošnom spoji XTM_pow1308P (jeden 1301M), číslicová doska má značenie (pri +BAT zvrchu viditeľné) XTM_MB1207K (všetky 6ks)...


Takže, bílý štítek 10. 2014. Modrý kroužek R 84. DPS 4048 H. Číslo horní desky MB 1207 K. Ještě jsou tam bílé papírové štítky. Jeden na desce s trojicí čísel 3 91 47 a druhý na jednom z relé 13 83.
Tak to nebvypadá na nové. Otázka je zda vůbec bylo něco změněno na hardware.
V textu Secondsol tvrdí toto: The Studer Xtender XTM4000-48 is a premium hybrid inverter, which has been processed to the highest quality. These WR were completely refurbished at Studer 12/2020.

New:
* Upgrade hardware to 2020, i.e. how the devices roll off the assembly line.
* All changes and improvements are retrofitted. D.H. the devices are practically like new.
* Software upgrade to the last available version is included.
* The devices are subjected to an end test as in production.


Tak to su rovnake dosky ako na starych, nevyzera zeby ich vymenili...
Uživatelský avatar
emsi88
 
Příspěvky: 119
Registrován: pon čer 23, 2014 5:05 pm
Bydliště: SK-Vychod

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod Martas74 » pát zář 02, 2022 2:09 pm

Nevyměnili asi. Napsal jsem jim schválně mail, aby specifikovali co je v něm nové, pokud něco. Tak jsem zvědav zda odpoví. Možná jsou prostě jen s novým software a odzkoušené. To se jim za několik set Eur sakra vyplatí....
?
Martas74
 
Příspěvky: 14
Registrován: pon čer 06, 2022 2:34 pm

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod eman » pát zář 02, 2022 6:33 pm

U nás se tomu říká "repas kompresorem". Vysoký tlak vzduchu dokáže plošné spoje perfektně vyčistit a když na to má člověk schopnosti, tak se dá celá mašina vysprchovat IPA.
?
eman
 
Příspěvky: 333
Registrován: pát srp 31, 2012 8:20 pm

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod teapack » sob zář 03, 2022 11:50 am

Je taky možné, že po hardwarové stránce jsou ty měniče stále stejné, jako před osmi lety. Takže je to vlastně pravda, že mají shodný HW, jako by právě sjely z linky...
?
teapack
 
Příspěvky: 49
Registrován: ned říj 17, 2021 1:09 pm

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod Martas74 » pon zář 05, 2022 8:23 am

Ještě bych potřeboval radu. Pro zprovoznění, respektive nastavení a přehled potřebuji tu jednotku RCC 02? A ještě jeden. Mám použité baterie pylonech. Potřebovaly by dobít. Než ale dám systém dohromady. Stačí měnič připojit k síti a připojit baterií? Nebo je nutné nastavit parametry?
?
Martas74
 
Příspěvky: 14
Registrován: pon čer 06, 2022 2:34 pm

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod mgx » pon zář 05, 2022 10:45 am

Mozno niekto bude vediet.

V noci 1:12 mi na 2fazovej elektrarni zacalo dobijat baterku z gridu. Spotreba bola minimalna.
Prosim potvrdte, ci je to len vec proti mikrocyklovaniu baterky (baterka je tam custom mivvy), alebo nejaka kuleha fw 682?

Opakovalo sa to 3 dni (cely august nic), potom som zakazal transfer rele 1128=0 a odvtedy klud. Ale chcel by som sa vratit naspat k klasickemu nastaveniu s smart assist a pripajanim transfer rele podla zataze.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar
mgx
 
Příspěvky: 287
Registrován: stř dub 15, 2015 12:14 pm
Bydliště: Tatranska Lomnica

PředchozíDalší

Zpět na Studer

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků

Reputation System ©'