Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pát úno 03, 2023 5:32 pm
LIX píše:Páni prosím Vás kde sa dá táto mašinka kúpiť za najlepšiu cenu?
Mám infini solar 3kW plus a včera som zistil že mi ten bazmeg berie 130W zo siete aj keď beží na batérie. Rozhodujem sa medzi studerom a victronom.
michalchot píše:LIX píše: Je to jalový příkon (sice zatíží síť, ale zdarma)
pkougl píše:Tak hlásím úspěch,
soustředil jsem se na ty dc-dc měniče co napájí elektroniku,
jsou tam dva na 12V (jsou nějakým způsobem zpřažené), na výstupní pinech ref MAX5035C jsem naměřil 2,5V u leveho něniče 1,2v u pravého měniče, na pravém měniči se zkratovala schotkyho dioda (myslím 2A a 100V), nevím proč, jestli je to příčina či následek jiného děje,
nicméně vyoperoval jsem z jiné desky schotkyho diodu 3A (starší deska a tak je dioda podstatně větší a musel jsem jí dát na výšku a pro sichr přilepit tavkou(žádná krása ale účel světí prostředky)
no a ..... měnič jede jak zamlada (až jsem v to nedoufal)![]()
![]()
![]()
v návalu euforie z opravy jsem měnič implantoval zpět do solárního rozvaděče a nepozorností prohodil + a - u bateriového silového přívodu, ještě že to nabíjím seriovým odporem při připojování na baterku (odpor se rozlítl) - prostě klika a na funkkci po správném zapojení to nemá vliv
![]()
foto níže
Pavel
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků