Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: čtv bře 30, 2023 9:51 am
v.pro píše:Zdravím, mám 5 ks panelů suntech 275w + 5w, Imp 7,84A, Vmp 35,1V a k těmto jsem do série zapojil 3 ks. Eufree 300W, 8,23A, 36,6V, bohužel se mi to nějak tluče mezi sebou. Dopoledne cca 9 - 10 hodin mi to dávalo cca 1000w, ale pak výkon upadal až na cca 200w přes celé poledne a od 15ti hodin opět vzrostl nad 1000w a postupně se snižoval. Panely mám jižně orientované a přes poledne jsem tedy očekával maximální výkon stejně, jako před přidáním těch tří 300w panelů, ale bohužel při ideálním max..osvitu byl výkon minimální - 200 až 300w, což mi měl dávat jeden panel a ne 8 panelů. Mám to na Vertexu. Vím že to není ideální kombinovat různé typy panelů, ale potřeboval jsem rozšíření a ty původní Suntech jsem nesehnal. Otázka zní, jak to ošéfovat, aby se mi to nepralo.....tedy pokud to nějak jde?
v.pro píše:Je to vše sériově. Dle návodu 450Vdc a 13A.
v.pro píše:Taky to nechápu, lítal jsem na střeše, prošel všechny zástrčky, přeměřil jednotlivé panely, ale na nic jsem nepřišel. Těch původních 5 ks Suntech se chovalo standardně - max. výkon při max. Oslunění, ale jak jsem přidal ty 3 300W, tak dopoledne dobrý, pozdní odpoledne taky dobrý, ale ty polední maxima se nekonnaj, lezlo z toho 200-300w a to bylo azuro.
rva píše:A není nějakým nedopatřením některý panel(y) zapojen obráceně?
ota píše:řekl bych, že jste na to přišel.
Pokud do 55V baterie jde 0,7A, K tomu nějaký drobný odběr z měniče jste na uvedených 200W. Panely víc nedávají, protože není odběr. To že hodnoty lítají je v pořádku. Regulátor hledá bod výkonu, který odpovídá požadavku na energii. A jak hledá, mění se napětí. Na ručičkovém měřáku by to bylo krásně vidět.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků