Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: ned kvě 28, 2023 1:49 am
ElektroEzs píše:Oni ty stykace jsou docela hlucne to byl taky jeden z duvodu proc je to resene pomoci zapadek jinak spotreba konkretne techto stykacu je 65kWh rocne pokud by byli seple porad navic to funguje jeste jako rucni prepinac. Bezpecne to je uplne stejne jako kdyz je stykac stale pod napetim bud je barak na DS nebo menici nikdy nemuze byt oboji zaroven. V pripade stisku nouzoveho tlacitka se shodi jistice stringu+se vypne menic a automaticky to prejede na DS kdyz se navic schodi jeste jistic DS tak je barak komplet bez proudu. Jeste vaham jestli neschazovat i jistic DS pomoci vyrazeci civky ale ten muzu schodit v rozvadeci v dome nebo i ve sloupku:)
tRp píše:ElektroEzs píše:Oni ty stykace jsou docela hlucne to byl taky jeden z duvodu proc je to resene pomoci zapadek jinak spotreba konkretne techto stykacu je 65kWh rocne pokud by byli seple porad navic to funguje jeste jako rucni prepinac. Bezpecne to je uplne stejne jako kdyz je stykac stale pod napetim bud je barak na DS nebo menici nikdy nemuze byt oboji zaroven. V pripade stisku nouzoveho tlacitka se shodi jistice stringu+se vypne menic a automaticky to prejede na DS kdyz se navic schodi jeste jistic DS tak je barak komplet bez proudu. Jeste vaham jestli neschazovat i jistic DS pomoci vyrazeci civky ale ten muzu schodit v rozvadeci v dome nebo i ve sloupku:)
Z pohledu bezpecnosti bylo mysleno, kdyz bych nebyl doma a prisel na "servis" nekdo jiny (shodi hlavni jistic a je vse odpojeno). Ale jak vidim, ty to mas take promaknute.
Lubik píše:Raději jsem ani nepočítal na kolik takové řešení přijde. Považuji to za zbytečnou investici pro normálního uživatele.
Snažil bych se navrhnout FV tak, aby přepínání sítě bylo pouze nouzové řešení, které se aktivuje pouze několikrát do roka. Přepínat síť každý večer když dojde baterka a nebo při každém zapnutí indukční desky neni dobré řešení. Pokud je malý výkon FV nebo kapacita baterek tak raději vypínat některé spotřebiče přes proudové relé nebo přepnout na DS. Potom je možné použít levnější komponenty na přepínání.
Lubik píše:Je mi to jasné. Každý si to musí udělat optimálně podle sebe.
Není to kritika, ale spíš k zamyšlení pro ostatní, že jsou i jiné možnosti .
PetrDubi píše:Co se týká těch stykačů, tak záleží co si kdo koupí. Já mám tichou verzi stykačů, která není sepnutá slyšet vůbec ani s uchem u stykače a spínání a vypínání je dost tiché, je to +/- hlasitý jako klasický instalační relé na DIN lištu. Čínskej přepínač byl slyšet i před zavřenou garáží![]()
Spotřeba dle technického listu je kolem 4W při sepnutí a v sepnutém stavu snad kolem 2,5W, takže taky nic hroznýho.
Mě se na nich líbilo hlavně to, že se vejdou do klasickýho rozvaděče, přitom jsou na 63A a vzdálenost kontaktů je taky velká.
Kdybych neměl možnost koupit za pár stovek tyhle, tak bych šel taky se skřípěním zubů do toho reverzačního stykače,ale bez těch aretačních nástavců, protože to už by se mi do rozvaděče (hloubkově) nevešlo a díru do krytu bych fakt nedělal..
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků