Diablo1st píše:To platí pre všetky Cerbá? Ja som myslel, že to bola len jedna zlá várka a takto sa to dalo ľahko poriešiť.
Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř čer 07, 2023 3:41 pm
Diablo1st píše:To platí pre všetky Cerbá? Ja som myslel, že to bola len jedna zlá várka a takto sa to dalo ľahko poriešiť.
Wulfgar píše:No já k tomu cerbu ten kondik dál radši i když mám nižší sérii. SN21xx nějak sem se bál to risknout i když by to mělo být ok.
Každopádně od včera sem online. Teda zatím běží jen lednice. Víc sem toho včera neměl čas připojit.
Jen mám dotaz. Když mě běží jen měnič. Tak VRM i tak ukazuje AC load 7w. Přitom tam nic nemám napojeného. Je to tak normálně? Vím že měnič má nějakou vlastní spotřebu ale tu si bere z DC a je vidět na shuntu. Co je těch 7w? Trafo na výstupu multiplusu?
Ještě sem koukal že můj MP2 má firmware 490. Byl sem ale drzgresle a nekoupil si MK3 kabel a nastavil to přes VRM. Dá se někde dohledat jaká je aktuální verze firmwaru a co se tam měnilo? (Zatím sem to nenašel)
Není někdo s MK3 kabelem z Českého ráje? Na půjčení? O_o
:-)
Wulfgar píše:Paráda. Potvrzuji že multiplus 2 jde aktualizovat firmware přes VRM.
Nějak tedy nechápu proč i když sem si kupoval měnič a cerbo tak mě chtěli nacpat MK3 kabel když to jde v pohodě i bez něj. Nějak nebyl problém s nastavením ani aktualizaci MP2 bez něj.
Dikes za radu.
Wulfgar píše:Paráda. Potvrzuji že multiplus 2 jde aktualizovat firmware přes VRM.
Nějak tedy nechápu proč i když sem si kupoval měnič a cerbo tak mě chtěli nacpat MK3 kabel když to jde v pohodě i bez něj. Nějak nebyl problém s nastavením ani aktualizaci MP2 bez něj.
Dikes za radu.
Dagus píše:No a ten upgrade fw MP je fakt nová funkce, typuju že z letoška. Dřív byl jen upgrade ve.direct mppt a cerbo/venus krabicon na debug je ten kabel fajn a třeba paralal a 3faz bez něj neuděláš, ale na tvůj setup je zbytečný.
Frana píše:A co zkusit tenhle grid code...?
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků