Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř čer 07, 2023 4:04 pm
Diablo1st píše:turbyho píše:Co to tu proboha sirite za nesmysly? MP II umi pracovat jak v rozvodu TNC-S tak TNC-C.
Také sú informácie od Neosolar, čo je AD Victronu pre ČR a SR. Pýtal som sa, ktoré meniče od Victronu vedia pracovať v TN-C a napísali mi, že len Multiplus 1. Ostatné vraj majú testovanie siete a ak detekujú na výstupe TN-C tak sa nezapnú. Ale či to je skutočne tak neviem overiť, keďže nemám Multi2.
Diablo1st píše:Chlapi pre nastavenie Multiplusu II je nutné kúpiť ten kábel MK3-USB? Viem, že sa dajú veci nastavovať aj cez vrm portal, ale neviem či všetko. Tak či si ho mám kúpiť, alebo to nie je potrebné.
Alebo niekto ochotný, kto by mi ten kábel požičal?
kodl69 píše:A přes cerbo/colorcontrol se tyhle věci dají nastavit, nebo fakt jenom kabelem přes PC ve kterým jsou wokna a victroní soft??
kodl69 píše:A přes cerbo/colorcontrol se tyhle věci dají nastavit, nebo fakt jenom kabelem přes PC ve kterým jsou wokna a victroní soft??
PavelR píše:color control je pouze gx jednotka jako jakákoliv jiná všechno to jsou malé pc. Venus OS je nějakej klon linuxu. Co se parametrů měniče nenastavíš tam vůbec nic. Asistenta taky nenahraješ. Po nahrátí kabelem jde v GX jednotce nastavovat chování např ess asistenta toť vše. - měnič pokud je stand alone ani gx jednotku nepotřebuje. Ta je použita k logování na VRM komunikaci s baterií regly atp.
Napětí proudy, sítový ochrany asistenty lze nastavovat pouze s nějakou verzí mk3 převodníku přes Ve.bus
Victron provoz centrály zvládá. V síťových nastaveních se to dá poladit. Tuším weak AC in. Letos jsme na Mušově dělali jeden ostrov kde se to nouzově dobíjí centráloou. Easysolar I 48/5000 a pěkně to tu centrálu trápí
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků