ladik píše:FRSO píše:Marek_Kuřim píše:Díky rozumím.
Nicméně, právě proto, abych nemusel diskutovat s distributorem, sháním v zásadě něco podobného jako je Axpert, ale bez těch MPPT okruhů pro panely.
Prostě jen čistý sinus měnič/nabíječ zálohovaný distribuční sítí. bez jakýchkoliv přetoků.
A to Victron bohužel neumí.
Ale umí, mám to doma už tak 6 let a žádný problém, prostě navolíš funkci UPS a je to, mužeš i zapnout, nebo vypnout nabíjení aku, pokud máš jiný MPPT regulátor. Nevím, jak by udělal ten přetok, když není nafázovaný na DS, píše ti to i Dagus, asi jste se špatně pochopily s p.Jelínkem.
Melo by se to chovat presne jako on-line UPS, ty mi taky tady na siti neposilaji nic do site. Vlastne neustale jede clovek z baterii, tak jake pak pretoky, to by mi cela serverovna s nekolika on-line 3Kw UPS stale neco posilala ven, coz je totalni nesmysl. Kazdy, kdo by jen takovou ups pripojil nabitou bez zatizeni do site musel mit povoleni od distributora a ze je takovych on-line UPS tak 1000x vice nez Victronu je snad jasne. Distributor by se jen stale vyjadroval k instalacim a nic jineho nedelal. Kdyby ty UPS to posilali ven, kolik by asi bylo serveroven s on-line UPS ze, kdyz by to distributor logicky nepovolil a to jich znam X kde jsou takove UPS s desitakama kilowat.
Tak Victron multiplus rozhodně ani zdaleka není online UPS. Online UPS je axpert king s dvojitou konverzí. Victron "on-line" by byla v ESS, ale tam by ten přetok byl skoro jistý. V defaultu je to Line interactive terminologii APC.