Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: úte srp 16, 2022 8:30 am


Axpert komunikacni protokol

Měniče Axpert
PředchozíDalší

Re: Axpert komunikacni protokol

Příspěvekod Soban » čtv čer 02, 2022 10:37 am

Podle mě by to mělo sedět pochybuji že by dělaly různé kabely pro měnič od stejného výrobce.

Desku máš venku tak se koukni kam vedou jednotlivé piny.
3,6kWp ::pv:: ((600Wp = 4x 150Wp 2S2P) + 500Wp + 500Wp + (2kWp = 4x 500Wp 4S)) | REVO VM3200-24, 3,2kW/24V | 7872Wh *batt* (2x 12V/200Ah AGM) + 25.6V/120Ah LiFePO4 | Jak nepostavit FVE Zlaté Hory :home:
?
Soban
 
Příspěvky: 912
Registrován: pon úno 07, 2022 10:11 pm
Bydliště: Zlaté Hory

Re: Axpert komunikacni protokol

Příspěvekod proasnet » pát čer 03, 2022 11:15 am

camel1cz píše:
rottenkiwi píše:No malo by to byt takto, ci uz to zmenili ?


Díky! Tohle zapojení jsem právě zkoušel - axperta mám od MPP asi 2 roky, takže žádná novinka by to být neměla... napadá mě jedině, že bych prohodil RX a TX, ale pořád mi nesedí, jak zvládá to RX protí TX dávat takový proud. To by přece nemělo, ne?

Máš prakticky stejné zapojení - jakou používáš rychlost komunikace?

Toto je zapojení RS232 kabelu. Je stejné jako jinde všude uvedené. Jsi si jistej že konektor kam to připojuješ je RS232?

Dívám se na manuál od Axpert Max a je tam toho víc.
V českkém manuálu je:
11 port na připojení LCD panelu
16 rozhraní pro připojení BMS, CAN a RS232 nebo RS485
18 RS232 komunikační port..
O kterém konektoru je tu přesně řeč?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
JV 1,38kWp + 1,1kWp JZ 700Wp, iSolar SMV 3KW 24V Plus, MPP Solar PIP3024MSXE , panely Chaori, CanadianSolar, Lifepo4
?
proasnet
 
Příspěvky: 208
Registrován: čtv kvě 27, 2021 11:06 am
Bydliště: Je to neobvyklé, jsem Čech žijící na Slovensku..Rajecké T.

Re: Axpert komunikacni protokol

Příspěvekod lzahradil » pát čer 03, 2022 12:48 pm

Ta RJ45 napravo je 100% rs232. Ne však TTL.
Pro spojení s arduinem apod musíš použít MAX232 abys udělal převod z rs232 na rs232-ttl.
Kabely musíš mít samozřejmě křížené. Tzn Rx na Tx a Tx na Rx. Používá se 1 a 2 data a 8 zem.
Rychlost 2k4 ale to už tu zaznělo.

Tenhle port komunikuje bezproblémově. Stejně tak microUSB.

Co se týče druhého portu. Značen jako BMS port.
Tam by mělo být rs485 a snad i CAN. Žeby viz předchozí zpráva i další rs232?
Tenhle port semnou ale vůbec nemluví. Na netu jsou různé varianty zapojení. Někde píšou že je připojen 1,2 a 3,5. Ale žádná varianta mi neodpovídá.
Na fotce PCB jsou viditelné 3 dvojice optoclenu. Pokud to má ještě camel1cz otevřené.
Mohl by jsi kouknout které piny mají na bms portu zapojené? Z té fotky to není úplně zřetelné ale vidím cestičky z obou stran takže to vypadá že by mohl být i plně obsazen. Kde je ale co?

IMG_20220603_133004.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
FVE 5,84kWp [Axpert 5048MK - LiFePO4 580Ah@48V (zatím) | 3x Axpert MSXE 2400W - NiCd 800Ah@24V]
?
lzahradil
Site Admin
 
Příspěvky: 506
Registrován: ned srp 12, 2012 12:18 am
Bydliště: CZ

Re: Axpert komunikacni protokol

Příspěvekod rottenkiwi » pát čer 03, 2022 12:57 pm

Of the 12-million-plus emergency-department visits from across 38 hospitals in the US, 28.3% were Hispanic patients, 26.1% were non-Hispanic Black and 35.9% were non-Hispanic White. Of these patients, around 1.5 million received diagnostic imaging testing, including 42.7% White children, 22.4% non-Hispanic Black children, and 25.7% Hispanic children.
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 4559
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK

Re: Axpert komunikacni protokol

Příspěvekod lzahradil » pát čer 03, 2022 1:07 pm

No panečku. Tady jsou zase úplně jiné kombinace :-) :uh:
Tak to svalne vyzkouším i s temahle
FVE 5,84kWp [Axpert 5048MK - LiFePO4 580Ah@48V (zatím) | 3x Axpert MSXE 2400W - NiCd 800Ah@24V]
?
lzahradil
Site Admin
 
Příspěvky: 506
Registrován: ned srp 12, 2012 12:18 am
Bydliště: CZ

Re: Axpert komunikacni protokol

Příspěvekod camel1cz » pát čer 03, 2022 4:14 pm

Tak já se v tom ještě rejpal a zjistil jsem, že mám zjevně vadný panel - u mě to prostě jinak - tak jsem to poslal kamarádovi, který to zkusí vyřešit...

Jen pod čarou - když jsem to proměřoval pod napětím, tak jsem ten panel ještě odpálil - ale to nikdo nikomu neříkejte, byl bych za debila :D Zkusím se zatím napojit na ten interní RS232 - snad ho taky neodprásknu :)

Btw. nevíte někdo případně o panelu ke koupi, kdyby se nedařila oprava?
3,78 kWp [12 x AUO 315 W mono]
5 kVA Axpert King [PIP-5048MK]
18 kWh [5x Pylontech US3000]
?
camel1cz
 
Příspěvky: 679
Registrován: pon bře 21, 2011 11:12 pm

Re: Axpert komunikacni protokol

Příspěvekod lzahradil » pát čer 03, 2022 5:11 pm

Co jsi mu provedl že jsi ho odpálil?
A o kterém panelu píšeš? Ten co jsi fotil?
Pokud jsi ho odpálil, tak on ti měnič běží i bez něj?
Vím že na konektoru k panelu na pinu 7 a 8 je zapnutí/vypnutí měniče. Dá se přes to vzdáleně měnič shodit. Ale že by měnič jel úplně bez něj?
Na tom panelu je zároveň to rs232 atd. Tak kam se napojíš když jsi ho odkouřil?
FVE 5,84kWp [Axpert 5048MK - LiFePO4 580Ah@48V (zatím) | 3x Axpert MSXE 2400W - NiCd 800Ah@24V]
?
lzahradil
Site Admin
 
Příspěvky: 506
Registrován: ned srp 12, 2012 12:18 am
Bydliště: CZ

Re: Axpert komunikacni protokol

Příspěvekod camel1cz » pát čer 03, 2022 5:14 pm

Ano, tenhle "remote display" nebo "remote panel" sem odpálil... zdá se, že normálně jede jen se šlusnutými piny 7 a 8... ale mám ho odstavený, zapínám ho jen když něco řeším. Dokud se nenapojím na RS232 tak netuším co se děje.

Šlusnul sem GND na místo vedle (nějakej SMD kond) když sem měřil ten RJ45... doufám, že to je jen pojistka, ale čert ví. Nicméně jsem přesvědčený, že tam byla i další vada kolem toho RS...
3,78 kWp [12 x AUO 315 W mono]
5 kVA Axpert King [PIP-5048MK]
18 kWh [5x Pylontech US3000]
?
camel1cz
 
Příspěvky: 679
Registrován: pon bře 21, 2011 11:12 pm

Re: Axpert komunikacni protokol

Příspěvekod lzahradil » pát čer 03, 2022 5:26 pm

Pin 7 a 8 by měl bejt "šlůsnutej" správně při zapnutým tlačítku. Můžu kdyžtak proměřit ten můj jestli to tak opravdu je.
Pokud se 7 a 8 rozpojí, měnič by se měl vypnout.

Napiš kdyžtak Peggy. To mě zajímá kolik za něj kdyžtak chtějí. Až se ho podaří odpařit i mě :-)
FVE 5,84kWp [Axpert 5048MK - LiFePO4 580Ah@48V (zatím) | 3x Axpert MSXE 2400W - NiCd 800Ah@24V]
?
lzahradil
Site Admin
 
Příspěvky: 506
Registrován: ned srp 12, 2012 12:18 am
Bydliště: CZ

Re: Axpert komunikacni protokol

Příspěvekod camel1cz » sob čer 04, 2022 7:32 am

Ano, jestli to někomu pomůže, tak přikládám částečný popis RJ45 konektoru/kabelu mezi Axpert KING (PIP 5048MK) a remote panel, remote display.

Display komunikuje s měničem přes RS232. Protokol je obdobný jako ten vyvedený na panelu, ale obsahuje některé příkazy navíc (snad se přes tyto dá kalibrovat měření napětí a čekal bych i signalizaci dry kontaktů atd.)

1 ... GND
2 ... +12V (naměřil sem cca. 14V)
3 ... -12V (naměřil jsem cca. -14V)
4 ... ??? nezapojen ???
5 ... TX
6 ... RX
7 a 8 ... propojením se měnič zapíná, rozpojením vypíná
3,78 kWp [12 x AUO 315 W mono]
5 kVA Axpert King [PIP-5048MK]
18 kWh [5x Pylontech US3000]
?
camel1cz
 
Příspěvky: 679
Registrován: pon bře 21, 2011 11:12 pm

Re: Axpert komunikacni protokol

Příspěvekod Plazivec » sob čer 04, 2022 8:31 am

camel1cz píše:......
7 a 8 ... propojením se měnič zapíná, rozpojením vypíná


Teď jsem zmaten. Jinde jsem na svou otázku o VYP/ZAP na dálku dostal odpověď, že to dělají přes relé, přerušením šedého. Ale nevim, který je to pin.
2P3S 285Wp Amerisolar= 1,71 kWp, Epsolar Xtra 4210N, MPP Solar PIP 3kW/24V, 150ah lion CATL
2P3S-V +2P4S-J +2P3S-Z 375Wp Longi Half-cut=7,5kWp, 2xKing1, 2x150ah lion CATL krmena 3xEpevrem místo Kingů
?
Plazivec
 
Příspěvky: 381
Registrován: čtv kvě 07, 2020 1:35 am

Re: Axpert komunikacni protokol

Příspěvekod camel1cz » sob čer 04, 2022 8:40 am

Plazivec píše:
camel1cz píše:......
7 a 8 ... propojením se měnič zapíná, rozpojením vypíná


Teď jsem zmaten. Jinde jsem na svou otázku o VYP/ZAP na dálku dostal odpověď, že to dělají přes relé, přerušením šedého. Ale nevim, který je to pin.


Mám to vyzkoušené - prostě když piny 7 a 8 spojíš tak se měnič zapne a dokud je nerozpojíš, tak běží. Když je rozpojíš, tak se vypne.

To relé se může dát mezi piny 7 a 8 a funguje to přesně jak píšu. I ten originální vypínač je vlastně zamačkávací přepínač.

To "přerušení šedého" je trochu zavádějící - navíc na standardním ethernetovém kabelu šedý vodič není. Ale smysl bude to co píšu.
3,78 kWp [12 x AUO 315 W mono]
5 kVA Axpert King [PIP-5048MK]
18 kWh [5x Pylontech US3000]
?
camel1cz
 
Příspěvky: 679
Registrován: pon bře 21, 2011 11:12 pm

Re: Axpert komunikacni protokol

Příspěvekod lzahradil » sob čer 04, 2022 8:54 am

Je to tak. Psal jsem o tom o pár příspěvků vejš.
Relé se dá na jeden ze dvou vodičů 7 nebo 8 ve výchozím stavu sepnuto. Tím je funkční tlačítko na panelu.
Pokud chci měnič vzdáleně vypnout, přepnutím relé rozpojím drát k panelu a měnič se vypne.
Jestli jde měnič sám o sobě bez panelu a rozjede se po simulaci zmáčklého tlačítka propojením pinu 7 a 8 nevím.
Byl jsem na tom že panel je část logiky měniče a bez něj to nepůjde. Ale jak píše camel1cz, pokud v konektoru mezi panelem a měničem jede rs232, pak bude zřejmě panel jen jako ovládací/nastavovací interfejs.
Pak je teda i možné že příkazy PBMS apod by to mohlo schroupnout i skrze rs232 a ne jen na bms rs485 který se mnou viditelné nemluví?
FVE 5,84kWp [Axpert 5048MK - LiFePO4 580Ah@48V (zatím) | 3x Axpert MSXE 2400W - NiCd 800Ah@24V]
?
lzahradil
Site Admin
 
Příspěvky: 506
Registrován: ned srp 12, 2012 12:18 am
Bydliště: CZ

Re: Axpert komunikacni protokol

Příspěvekod camel1cz » sob čer 04, 2022 9:01 am

lzahradil píše:Pak je teda i možné že příkazy PBMS apod by to mohlo schroupnout i skrze rs232 a ne jen na bms rs485 který se mnou viditelné nemluví?


Ano, to je pravděpodobné - nemám to vyzkoušené, ale ten panel má být opravdu jen ovládací prvek a proxy pro RS232 s tím, že některé příkazy nepouští dál. Možná by to stálo za pokus, také mě to hodně zajímá :)

K tomu provozu bez panelu: vím jistě, že se měnič zapne, ale nezkoušel sem ho provozovat dlouhodobě - nemyslím si to, ale nemohu vyloučit, že měniči bude po nějaké době panel chybět. Dočetl jsem se, že lidé provozují měniče bez panelu, ale nevím, jestli nemusí nějak reagovat na tom RS232...
3,78 kWp [12 x AUO 315 W mono]
5 kVA Axpert King [PIP-5048MK]
18 kWh [5x Pylontech US3000]
?
camel1cz
 
Příspěvky: 679
Registrován: pon bře 21, 2011 11:12 pm

Re: Axpert komunikacni protokol

Příspěvekod camel1cz » čtv čer 09, 2022 2:56 pm

Tak hlásím úspěch... kamarád opravil panel (ještě nevím detaily co s tím bylo, ale určitě pojistka + chybějící pojistka na napájení z RS232). Asi sem dostal páteční kus :)

Rozhodně to jede jak má a funguje i integrace do HA - takže paráda!

Jinak platí to zapojení konektoru RS232 (ten vpravo) na panelu tak jak je popsáno výše:
1 ... TX
2 ... RX
4 ... 12V
8 ... GND

Moc všem děkuji za pomoc!
3,78 kWp [12 x AUO 315 W mono]
5 kVA Axpert King [PIP-5048MK]
18 kWh [5x Pylontech US3000]
?
camel1cz
 
Příspěvky: 679
Registrován: pon bře 21, 2011 11:12 pm

Re: Axpert komunikacni protokol

Příspěvekod 007ToMMaS » čtv čer 09, 2022 3:25 pm

riešim trochu podobný problém.
Snažím sa to dostať do HA tak sa chcem spýtať cez čo si integroval? ESP32, ESP8266?

Skúšal som rôzne príklady a nič mi to nečíta ani projekty pri ktorých píšu že fungujú s všetkými easunmi,....

Ďakujem
3200W monokrystal, IGridSV-IV5.6KW, 230Ah/48b olovo.
?
007ToMMaS
 
Příspěvky: 995
Registrován: sob zář 15, 2012 7:53 pm

Re: Axpert komunikacni protokol

Příspěvekod camel1cz » čtv čer 09, 2022 3:29 pm

Mám to přes ESP8266... Jestli můžu nějak pomoct, tak se prej.

Zásadní je dobře zapojit RX/TX a nastavit na ESP softwarovy uart... A tím HW se mi nedařilo.
3,78 kWp [12 x AUO 315 W mono]
5 kVA Axpert King [PIP-5048MK]
18 kWh [5x Pylontech US3000]
?
camel1cz
 
Příspěvky: 679
Registrován: pon bře 21, 2011 11:12 pm

Re: Axpert komunikacni protokol

Příspěvekod rottenkiwi » čtv čer 09, 2022 3:53 pm

To je tak tazko dat do googla:

Programmatically read data from your Solar Inverter (Voltronic, Axpert, Mppsolar PIP, Voltacon, Effekta etc) and interface with Home Assistant via MQTT - Works with RS232 & USB!

A potom pouzit osciloskop alebo analyzator, co mi tam
po tych kablikoch tecie ?

To chce trochu invencie a vlastnej iniciativy, nie len zobrat o radu
a ked je poradene, tak zase nic.
Of the 12-million-plus emergency-department visits from across 38 hospitals in the US, 28.3% were Hispanic patients, 26.1% were non-Hispanic Black and 35.9% were non-Hispanic White. Of these patients, around 1.5 million received diagnostic imaging testing, including 42.7% White children, 22.4% non-Hispanic Black children, and 25.7% Hispanic children.
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 4559
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK

Re: Axpert komunikacni protokol

Příspěvekod 007ToMMaS » čtv čer 09, 2022 5:33 pm

rottenkiwi píše:To je tak tazko dat do googla:

Programmatically read data from your Solar Inverter (Voltronic, Axpert, Mppsolar PIP, Voltacon, Effekta etc) and interface with Home Assistant via MQTT - Works with RS232 & USB!

A potom pouzit osciloskop alebo analyzator, co mi tam
po tych kablikoch tecie ?

To chce trochu invencie a vlastnej iniciativy, nie len zobrat o radu
a ked je poradene, tak zase nic.


Jasne, čo som iné mohol čakať, len zbytočne reči... Keby som sa s tým neondil už pár týždňov po večeroch tak asi by som sa nepýtal nie?.... Každopádne ďakujem za váš prínosný komentár......

Camel1cz : máš ss.
3200W monokrystal, IGridSV-IV5.6KW, 230Ah/48b olovo.
?
007ToMMaS
 
Příspěvky: 995
Registrován: sob zář 15, 2012 7:53 pm

Re: Axpert komunikacni protokol

Příspěvekod 007ToMMaS » ned čer 12, 2022 7:31 am

Dobre slnečné ráno prajem všetkým!
Chcel by som vás poprosiť o pomoc.

Už dlhšiu dobu sa trápim s vyčítn im dát z môjho invertoru cez rs232. Invertor je: Easun IGridSV-IV5.6KW
Podľa apky je to InfiniSolar V IV.

Dáta som skúšal vyčítavať cez esp8266 mini a skúšal som niekoľko projektov na githube ale neúspešne správalo sa to rovnako.

Momentalne to skúšam z esphome a home asistentom.
Prevodník bliká aj tx aj rx ako šialený každú sekundu teda zapojenie by malo byť správne konektor db9 keď pripojím do prevodníku do PC tak aplikácia nabehne a vyčítáva data.
Skúšal som aj iné projekty, ale nešlo to asi s žiadnym.
Zapojenie je rovnaké ako pri príkladoch na webe. Skúšal som aj hw serial aj sw seriál (poradil mi camel1cz za čo mu ďakujem)

Prikladam môj kód..

code] esphome:
name: "pipsolar"
platform: esp8266
board: esp01_1m
esp8266_restore_from_flash: True


# Enable logging
logger:
baud_rate: 0
level: VERY_VERBOSE
logs:
uart: VERY_VERBOSE
uart_esp8266: VERY_VERBOSE
api.service: WARN
ota: WARN
sensor: DEBUG

# Enable Home Assistant API
api:
encryption:
key: "1h+xxxx+1Y="

ota:

wifi:
ssid: xxxx
password: xxxx

captive_portal:

uart:
- id: uart_pip
tx_pin: GPIO12
rx_pin: GPIO14
# most devices use 2400 as baud_rate
baud_rate: 2400

# PIP Config
pipsolar:
- uart_id: uart_pip
id: inverter0
update_interval: 2s

sensor:
- platform: pipsolar
pipsolar_id: inverter0
# QPIRI
# grid_rating_voltage:
# name: "${name} grid_rating_voltage"
# grid_rating_current:
# name: "${name} grid_rating_current"
# ac_output_rating_voltage:
# name: "${name} ac_output_rating_voltage"
# ac_output_rating_frequency:
# name: "${name} ac_output_rating_frequency"
# ac_output_rating_current:
# name: "${name} ac_output_rating_current"
# ac_output_rating_apparent_power:
# name: "${name} ac_output_rating_apparent_power"
# ac_output_rating_active_power:
# name: "${name} ac_output_rating_active_power"
# battery_rating_voltage:
# name: "${name} battery_rating_voltage"
# battery_recharge_voltage:
# name: "${name} battery_recharge_voltage"
# battery_under_voltage:
# name: "${name} battery_under_voltage"
# battery_bulk_voltage:
# name: "${name} battery_bulk_voltage"
# battery_float_voltage:
# name: "${name} battery_float_voltage"
# battery_type:
# name: "${name} battery_type"
# current_max_ac_charging_current:
# name: "${name} current_max_ac_charging_current"
# current_max_charging_current:
# name: "${name} current_max_charging_current"
# input_voltage_range:
# name: "${name} input_voltage_range"
# output_source_priority:
# name: "${name} output_source_priority"
# charger_source_priority:
# name: "${name} charger_source_priority"
# parallel_max_num:
# name: "${name} parallel_max_num"
# machine_type:
# name: "${name} machine_type"
# topology:
# name: "${name} topology"
# output_mode:
# name: "${name} output_mode"
# battery_redischarge_voltage:
# name: "${name} battery_redischarge_voltage"
# pv_ok_condition_for_parallel:
# name: "${name} pv_ok_condition_for_parallel"
# pv_power_balance:
# name: "${name} pv_power_balance"

# QPIGS
grid_voltage:
name: "${name} grid_voltage"
grid_frequency:
name: "${name} grid_frequency"
ac_output_voltage:
name: "${name} ac_output_voltage"
ac_output_frequency:
name: "${name} ac_output_frequency"
ac_output_apparent_power:
name: "${name} ac_output_apparent_power"
ac_output_active_power:
name: "${name} ac_output_active_power"
output_load_percent:
name: "${name} output_load_percent"
bus_voltage:
name: "${name} bus_voltage"
battery_voltage:
name: "${name} battery_voltage"
battery_charging_current:
name: "${name} battery_charging_current"
battery_capacity_percent:
name: "${name} battery_capacity_percent"
inverter_heat_sink_temperature:
name: "${name} inverter_heat_sink_temperature"
pv_input_current_for_battery:
name: "${name} pv_input_current_for_battery"
pv_input_voltage:
name: "${name} pv_input_voltage"
battery_voltage_scc:
name: "${name} battery_voltage_scc"
battery_discharge_current:
name: "${name} battery_discharge_current"
battery_voltage_offset_for_fans_on:
name: "${name} battery_voltage_offset_for_fans_on"
# eeprom_version:
# name: "${name} eeprom_version"
pv_charging_power:
name: "${name} pv_charging_power"

text_sensor:
- platform: pipsolar
pipsolar_id: inverter0
device_mode:
name: "${name} device_mode"
# last_qpigs:
# name: "${name} last_qpigs"
# last_qpiri:
# name: "${name} last_qpiri"
# last_qmod:
# name: "${name} last_qmod"
# last_qflag:
# name: "${name} last_qflag"

binary_sensor:
- platform: pipsolar
pipsolar_id: inverter0
add_sbu_priority_version:
name: "${name} add_sbu_priority_version"
configuration_status:
name: "${name} configuration_status"
# scc_firmware_version:
# name: "${name} scc_firmware_version"
load_status:
name: "${name} load_status"
battery_voltage_to_steady_while_charging:
name: "${name} battery_voltage_to_steady_while_charging"
charging_status:
name: "${name} charging_status"
scc_charging_status:
name: "${name} scc_charging_status"
ac_charging_status:
name: "${name} ac_charging_status"
charging_to_floating_mode:
name: "${name} charging_to_floating_mode"
switch_on:
name: "${name} switch_on"
# dustproof_installed:
# name: "${name} dustproof_installed"
silence_buzzer_open_buzzer:
name: "${name} silence_buzzer_open_buzzer"
overload_bypass_function:
name: "${name} overload_bypass_function"
lcd_escape_to_default:
name: "${name} lcd_escape_to_default"
overload_restart_function:
name: "${name} overload_restart_function"
over_temperature_restart_function:
name: "${name} over_temperature_restart_function"
# backlight_on:
# name: "${name} backlight_on"

switch:
- platform: pipsolar
pipsolar_id: inverter0
output_source_priority_utility:
name: "${name} output_source_priority_utility"
output_source_priority_solar:
name: "${name} output_source_priority_solar"
output_source_priority_battery:
name: "${name} output_source_priority_battery"
input_voltage_range:
name: "${name} input_voltage_range"
pv_ok_condition_for_parallel:
name: "${name} pv_ok_condition_for_parallel"
pv_power_balance:
name: "${name} pv_power_balance"

output:
- platform: pipsolar
pipsolar_id: inverter0
battery_recharge_voltage:
id: inverter0_battery_recharge_voltage_out
[/code]


Výpis z logu:
logs_pipsolar_logs(1).txt


Cez mqqt mi to píše hodnoty nuly a cez esp neznáme.

Ďakujem s pozdravom Tomáš.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
3200W monokrystal, IGridSV-IV5.6KW, 230Ah/48b olovo.
?
007ToMMaS
 
Příspěvky: 995
Registrován: sob zář 15, 2012 7:53 pm

PředchozíDalší

Zpět na Axpert

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 1 návštěvník

Reputation System ©'