Stránka 6 z 7

Re: Axpert komunikacni protokol

PříspěvekNapsal: pon říj 12, 2020 9:04 am
od padre
rege píše:icc vie vsetky data posielat dalej cez mqtt, takze s tym vies dalej pracovat.

Solpiplog umí taky mqtt,emoncms,pvoutput,udp

Re: Axpert komunikacni protokol

PříspěvekNapsal: pon říj 12, 2020 11:18 am
od simecky
Děkuji všem za rady, prostuduji další vlákna na která mě odkazujete

Re: Axpert komunikacni protokol

PříspěvekNapsal: úte říj 20, 2020 8:23 am
od zipoman
Mam informaci, že nové kusy Axpertů s BMS komunikací po RS485 komunikují pouze s pylontech baterií, nemá někdo více zkušeností v tomto ohledu? Chtěl jsem zakoupit novou vrz měniče a dodávat mu data o baterii z BMS, ale takto budu mít asi smůlu :-(

Re: Axpert komunikacni protokol

PříspěvekNapsal: pát pro 04, 2020 9:48 am
od matobabetak
myslim ze by to patrilo sem.
vie niekdo ci sa da nastavit axpert aby pocital do spotrebovanej energie aj to co spotrebuje on? v icc ukazuje spotrebu 0 ale BMS vravi ze spotrebuva 60-70w

Re: Axpert komunikacni protokol

PříspěvekNapsal: pát pro 04, 2020 10:21 am
od Vitek
matobabetak píše:myslim ze by to patrilo sem.
vie niekdo ci sa da nastavit axpert aby pocital do spotrebovanej energie aj to co spotrebuje on? v icc ukazuje spotrebu 0 ale BMS vravi ze spotrebuva 60-70w

Nevim zda to vubec jde. neřeším to..... jak tě napadá že by to měl počítat do spotřeby když on měří ten proud za střídačem, trochu postrádá logiku, nejsem si jist zda to umí pokud se něco od někoho dovíš dej vědět
každopádně děkuji Vítek

Re: Axpert komunikacni protokol

PříspěvekNapsal: sob pro 05, 2020 2:50 pm
od matobabetak
riesim dalsi problem, pridal som dalsi panel na branu 300w mono. po zapojeni do mppt2 vstupu ho axpert zobrazuje normalne aj waty, prud, napetie.. ale cez usb do icc asi je nejaka chyba lebo icc ho nezobrazi, vsetko na mppt2 je 0. zatial som ho zapojil pararelne k ostatnym aby mi pocitalo dennu vyrobu.

Re: Axpert komunikacni protokol

PříspěvekNapsal: sob pro 05, 2020 3:14 pm
od NOPARasito
Zkus zalozku "Cluster info"

Re: Axpert komunikacni protokol

PříspěvekNapsal: sob pro 05, 2020 4:43 pm
od matobabetak
taku zalozku tam nemám, mam axpert 3kva

Re: Axpert komunikacni protokol

PříspěvekNapsal: sob pro 05, 2020 6:00 pm
od hobzik
Asi to byla nějaká chyba na ICC, teď už je tam k aktualizaci verze 3.1
Changelog píše:

Version 3.1
-----------------------------------
LV5058 Spit phase load correction
Add Aperts parallel serial numbers to display grid.
SOL-I-AX-5T Duo/Trio MPP PV watts total
Axpert Cluster 145 PV watts correction (2.999999) wrong

----------------------

Ale taky zatím používám 2.99999
ICC.JPG

Re: Axpert komunikacni protokol

PříspěvekNapsal: sob pro 05, 2020 6:49 pm
od NOPARasito
U me 3.1 vyfiltrovala spicky na grafech

Re: Axpert komunikacni protokol

PříspěvekNapsal: stř úno 17, 2021 7:05 pm
od antoni_sk
Mám pár otázok ku komunikácii s Axpert PS 3KVA (PWM 50A):
- dá sa tento stroj skomunikovať do scada systému cez nejaký štandardný protokol (modbus, a pod.) podobne ako lacné PWM Epever, Srne a pod za pár € ?
- kde by som našiel aké údaje zobrazuje a čo všetko sa dá nastaviť cez priložený SW ?
- ráta Axpert a zapisuje si údaje ako napr. denná, mesačná, ročná výroba v kWh, alebo Ah a pod. ?

Re: Axpert komunikacni protokol

PříspěvekNapsal: stř úno 17, 2021 9:22 pm
od antoni_sk
Nikto nejako nechce poradiť - asi sú to strašne tajné informácie...
Vie niekto aspoň na čo slúži zakrúžkovaná položka v nastaveniach sw Watch Power ?
Watchpower Modbus setting.JPG

Dá sa teda s Axpertom komunikovať cez Modbus alebo nie ???

Re: Axpert komunikacni protokol

PříspěvekNapsal: čtv úno 18, 2021 7:27 am
od dequeue
neviem presne ten tvoj typ, ale moj pozna len ten ich vlastny protokol a modbus v menu bola len atrapa na oklamanie nepriatela.
pokial viem tak axpert si ziadne statistiky nepocita ani nepamata

Re: Axpert komunikacni protokol

PříspěvekNapsal: čtv úno 18, 2021 7:32 am
od dequeue
na pripojenie do scada tusim existuje na githubu niaky software, ktory robi rozhranie na standardne protokoly ale moc som to neskumal a ani meno si uz nepamatam

Re: Axpert komunikacni protokol

PříspěvekNapsal: sob čer 12, 2021 9:55 am
od Kamča
Zdravim pánové da se z Axperta vyčíst generace vyroby den,mesic,rok?

Re: Axpert komunikacni protokol

PříspěvekNapsal: úte črc 20, 2021 2:16 pm
od sasy
No já jsem tady novej a nejde mi ani navázat spojení mezi PC a Axpertem pomocíWatch Power.Kabely mám originál.Poradí někdo?Nejsem zdatnej v PC.

Re: Axpert komunikacni protokol

PříspěvekNapsal: úte črc 20, 2021 2:56 pm
od dequeue
Kamča píše:Zdravim pánové da se z Axperta vyčíst generace vyroby den,mesic,rok?


v povodnej verzii je len
QPI - verzia protokolu
QID - seriove cislo
QVFW, QVFW2 - verzia firmwru

https://github.com/scottwday/InverterEm ... otocol.pdf

Podla vsetkeho terajsie modely maju rozsireny protokol o nove spravy ale k tomu nemam dokumentaciu takze netusim.

Re: Axpert komunikacni protokol

PříspěvekNapsal: úte črc 20, 2021 3:06 pm
od dequeue
sasy píše:No já jsem tady novej a nejde mi ani navázat spojení mezi PC a Axpertem pomocíWatch Power.Kabely mám originál.Poradí někdo?Nejsem zdatnej v PC.


skusas to zapojit prvy krat a este ti to nikdy nekomunikovalo?

pouzivas moderny pocitac s najnovsimi windows a usb prevodnik alebo usb kabel?
asi nemas moznost vyskusat to so starym PC, starym windows a skutocnym seriovym portom :(

WatchPower som naposledy pouzival roky dozadu.
Kde vidis chybu?
- problem pri instalacii WatchPower?
- problem pri instalacii ovladacov USB?

skus svoj problem blizsie opisat

Re: Axpert komunikacni protokol

PříspěvekNapsal: stř črc 21, 2021 5:15 am
od sasy
Mám celkem novej PC kabely originál s převodem na USB.Jenom vím,že třeba u RS 485 u PTZ kamer je potřeba zadat ID kamery,přenosovou rychlost aatd.Tady na mne taky tato tabulka vykoukla,ale nevím kde sehnat tyto data u Axperta nabo nejsou potřeba?Chová se to stejně jako když nemám tyto data u PTZ kamery.Prostě nenaváže komunikaci.Je to v "Modbus serial seting"

Re: Axpert komunikacni protokol

PříspěvekNapsal: stř črc 21, 2021 5:53 am
od dequeue
na "Modbus serial setting" zabudni to neviem vobec na co tam je - volakedy to nerobilo nic