Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: ned kvě 28, 2023 7:49 am
rva píše:Jde o to, jak interpretovat výsledky. Uvádějí, že teplota okolí byla 26 st.C. Při vysokém zatížení byla teplota na výstupu 57 st.C a pokud otočili ventilátor, tak teplota na výstupu poklesla na 45 st.C. Měnič pracoval v obou případech snad se stejnou účinností, teda na teplo se přeměnilo stejné množství energie, která byla odváděna hlavně vzduchem. V prvním případě se vzduch ohřál o 57-26 = 31 st.C. Ve druhém o 45-26 = 19 st.C. To není možné jinak, než že se v daném poměru změnil průtok vzduchu, teda že otočením ventilátoru průtok stoupl o (31/19 - 1)*100 = 63%. Mě se to zdá celkem velká změna průtoku dosažená pouhou změnu směru proudění, třeba tam funguje i nějaká regulace otáček ventilátoru. Nebo chyba měření?
rva píše:Jde o to, jak interpretovat výsledky. .........................To není možné jinak, než že se v daném poměru změnil průtok vzduchu, teda že otočením ventilátoru průtok stoupl o (31/19 - 1)*100 = 63%. Mě se to zdá celkem velká změna průtoku dosažená pouhou změnu směru proudění, třeba tam funguje i nějaká regulace otáček ventilátoru. Nebo chyba měření?
mobilik píše:Ono predpokladam ze to bude aj kvoli tomu tak otocene, ze hore tie male chladice budu MPPT regulator pravdepodobne ak sa nemylim. Tie chladice ak sa prehreju a ak sa zapnu ventilatory tak nasavaju studeny vzduch a raz dva sa schladia a popri tom neohrehreju velmi este vzduch na to aby stacil ochladit tie velke chladice.
Ak otocis ventilatory tak sa deje prave opacne, pri velkych vykonoch na nich uz fuka horuci vzduch a to ich asi velmi uz neochladi. Mozno preto sikmac spravil to ze chladi to opacne.
Kedze ja nepouzivam regulator, tak mne to moze byt jedno.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot], Lancer, tRp a 0 návštevníků