pre LF Power jacka sú založené rôzne vlákna no toto chcem aby bolo venované jeho oprave a zháňaniu dielov. Tento menič je milovaný ale taktiež aj nenávidený (100 ľudí 100 chutí).
Niečo o mojom PJ: Som majiteľom 5000W/24V verzie cca 5-6 rokov na záhradnej chate. Nesmejte sa no má ,,natočené,, cca 25kW. Dá sa povedať že je ešte v zábehu. Musím sa priznať že bol cca 3x pokazený. Preto som kúpil Epewer 1000W, ktorý používam deň čo deň a poslal Powerj jacka na vedľajšiu koľaj. Ten som používal už len občasne na veľké stroje ako 2kW flexu, kompresor atd... Aj keď je skoro vždy keď treba pokazený, mám ho rád

Mal som už rôzne poruchy na ňom, no jedna z nich bola s riadiacou doskou. Stále vyhodnocovala že je na vstupe nízke napätie a za stáleho pískania menič nenabehol. Bol tu pokus o opravenie v opravovni, no po donesení meniča domov jav bol opäť naspäť. Skúšal som ho opravovať aj sám, výmenou LM324 SMD premeraní, ale aj tak nefungoval. Nakoniec som objednal novú základnú dosku z EBAY. Odkaz sem nebudem dávať, pretože predajca čo som ja u neho kupoval už nepredáva tieto komponenty. Celá riadiaca doska stála s Clom cca 80Eur. Po výmene dosky šlapal. Bola to taká najrýchlejšia oprava do 2 týždňov.
Ďalšiu poruchu čo mám je že som ho pustil do záťaže a už len som počul práskanie mosfetov. Tranzistory sú P75NF75 v púzdre TO220. Tieto som kúpil na http://www.avelmak.sk, pretože som chcel mať istotu že sú originál. Tiež som vymenil všetky odpory a kondenzátory vo výkonovej časti.
Zistil som ešte že nefunguje riadenie z hlavnej dosky, o toto sa stará malá DPS na riadiacej doske. Sú na nej spínacie tranzistory v skrate. Musím ešte povymieňať tieto tranzistory a LM 339, ktorý ich riadí. Tranzistory sú podla SMD kódu MY a NY. Tieto som objednal tiež cez EBAY. Po dodaní všetkých súčiastok skúsim opäť menič spojazdniť.
Pokiaľ máte nejaké náhrady za výkonové tranzistory prípadne iné súčiastky môžte sa podeliť so skúsenosťami.
Ide podľa vás zohnať aj malú riadiacu DPS čo je na obrázku? Nie je náročná na opravu, ale ak by bola od číňana za pár dolárov nemá zmysel ju opravovať.
Obrázok pre info. ak by niekto potreboval akú hodnotu majú súčiastky.