Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon bře 27, 2023 11:14 pm
ota píše:K rozpočítávání elektřiny v domě: v žádném případě by se nejednalo o prodej elektřiny. Tu si koupí společenství vlastníků jednotek a zaplatí jí a rozpočítá mezi členy- spolumajitele domu.
Stejně jako se v činžáku rozpočítává voda, protože není technicky možné mít vodárenský vodoměr u každého bytu.
U činžáku je to nová věc ale u kanceláří jsem jako správce rozpočítával elektřinu zcela běžně.
Může mi tu někdo definovat, zda pokud přeúčtovávám spotřebovanou elektřinu, jedná se prodej energie?
Pracujeme s lidmi na straně FÚ. Takže to bude jiné FÚ od FÚ. Ale zaručený prostředek je používat poměrová měřidla pro rozpočítání poměrem. A nechat si na schůzi odsouhlasit, že tomu bude tak. Inu a ve vyúčtování nebude "prodej v [kWh]", ale "poplatek na hrazení nákladů v [%]". Tak je to čisté.ota píše:......Může mi tu někdo definovat, zda pokud přeúčtovávám spotřebovanou elektřinu, jedná se prodej energie?
xxtt píše:Tady úredníci jen odvádí reč od podstaty.
Nejsem z ČR ale ze SR, proto nemám v ČR jak právne reagovat.
Hlavní jistič považovat za "službu" je podle mne protiústavní. Mel by to nekdo napadnout u soudu, že podmiňovat výši spotreby velikostí jističe je protiústavní. Neexistuje seriozní a zákonné omezení, kdo jak velký proud muže naráz odebrat.
Mne je jasné, že jde o nejakou fixní část stanovenou podle práve takto zvoleného kriteria. Zároveň me ale nutí platit za neodvedenou službu, když energii nespotrebuju, a komplikuje výpočet skutečné ceny elektrické energie. Lze namítat, že takhle stanovená cena není pro zákazníky jednotná, ale individuální.
Pak kupujme individuálne všude. Stejne tak není jasné, proč nekdo muže stanovit v podstate individuální ceny, a brání nejenom dodávkám, ale i šaškuje za napojení na síť bez pretoku.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků