Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: ned úno 28, 2021 7:57 am
Kobra23 píše:Co to píšeš za nesmysly? Nastuduj si to prosím, nebo si budu myslet, že jsi uhlobaron a lobbuješ za uhlí.
redcrown píše:Obrázek pěkný, ovšem komentář pod obrázkem je velmi slabomyslný. Slabomyslný je v tomto případě ještě velice vybíravé slovo.
Matess píše:no mám kamaráda, který topí peletama a řešil problém velkého tahu komína, pelety hořely hrozně rychle a byla jich obrovská spotřeba. První rok přišel na to že zalepováním nasávacího otvoru kotle omezil průtok vzduchu a pokusně to ověřoval měřením teploty spalin. Dostal se na 1/4 spotřeby v druhém roce s tím, že i popele bylo minimum.
Nahození reaktoru by trvalo až 2 roky
I kdyby změna zákona navržená liberály prošla, Švédové si na obnovení dodávek z odstaveného reaktoru počkají. „Trvalo by to jeden až dva roky, přesto je to ale nejefektivnější a nejrychlejší cesta, jak nahradit chybějící zdroje elektřiny, s nimiž se nyní jih Švédska potýká,“ uvedla Sabuniová.
Kobra23 píše:Na hlavě komínu nesmí žáden regulátor být! Takže jen a pouze do kouřovodu v kotelně nebo do komínových dvířek, pokud jsou v kotelně.
jenže fašisti spolehají na ty chudé okolní státy které jim rádi polezou do zadku s levnou energii jako mi a temelín je celej pro rakušáky.dumi píše:Nemci delaj to samy... no uvidimen
unicast píše:redcrown píše:Obrázek pěkný, ovšem komentář pod obrázkem je velmi slabomyslný. Slabomyslný je v tomto případě ještě velice vybíravé slovo.
Proč? A proč ty zveřejňuješ takový myšlenkově prázdný hodnotící komentář namísto konkrétní argumentace? Já ten komentář nepsal, nicméně je zjevné, že až tak docela bezemisní tedy ta průmyslová produkce elektřiny z větru není a to jak u pohonných hmot pro tu helikoptéru, tak u rozmrazovací hmoty. To může být aceton/etylacetát/metylalkohol a to je lihovarnický odpad (vzniklý kvašením, při kterém se také uvolňuje CO2 v míře nemalé), ale také to může být etylenglykol a ten se skutečně vyrábí z fosilních paliv, například z koksárenského plynu. Obojí to se to pak postupně odpaří a dostane do ovzduší, případně vsákne do půdy, což je v obou případech zajisté životnímu prostředí také velmi prospěšné.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník