Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: ned zář 20, 2020 12:34 pm


Synchronizace sítě u GW5K-ET

Měniče stejnosměrného proudu na střídavý proud, porovnání účinnosti, ztráty, optimalizace použití měničů, střídače v UPS - záložní zdroje.

Synchronizace sítě u GW5K-ET

Příspěvekod Tkim » pon srp 17, 2020 6:14 am

Má někdo zkušenosti se střídačem GoodWe GW5K-ET ? Při synchronizaci se zaseknu u výběru země (bezpečnostní požadavky pro platnou zemi). Neproběhne synchronizace. Kontrolka POWER zeleně bliká. Jen občas po dlouhé době začne svítit a po nějaké době zase přestane. Když zkusím nastavit defaultní nastavení 50 Hz, tak se synchronizace dokončí a kontrolka svítí. Může to takto v defaultu fungovat? Nevíte čím to může být způsobeno? Zapojení jsem kontroloval.
Tkim
 
Příspěvky: 2
Registrován: pon srp 20, 2018 6:33 am

Re: Synchronizace sítě u GW5K-ET

Příspěvekod rouchi » pon srp 17, 2020 1:20 pm

maš správně připojený smart meter a správný sled fází do GW ?
asi by to měl být jedinný možný problém..
btw proč sis nekoupil GW10k -ET ? když stojí jenom o 10tis víc a v té investici to je skoro si troufnu říct nic a aspoň už to něco málo utáhne na jednu fázi...
mě to už tak přijde dost limitující mít 3,3kW/f a představa mít jenom 1,65kw/f mi příjde dost nepoužitelná....
rouchi
 
Příspěvky: 43
Registrován: čtv čer 11, 2015 6:22 pm

Re: Synchronizace sítě u GW5K-ET

Příspěvekod Tkim » pon srp 17, 2020 1:23 pm

rouchi píše:maš správně připojený smart meter a správný sled fází do GW ?
asi by to měl být jedinný možný problém..
btw proč sis nekoupil GW10k -ET ? když stojí jenom o 10tis víc a v té investici to je skoro si troufnu říct nic a aspoň už to něco málo utáhne na jednu fázi...
mě to už tak přijde dost limitující mít 3,3kW/f a představa mít jenom 1,65kw/f mi příjde dost nepoužitelná....

Limitem jsem viděl malý počet panelů. Kdybych jich měl více. Nezískal bych dotaci. Jak jinak doložit to procento využit než dle PENB.
Tkim
 
Příspěvky: 2
Registrován: pon srp 20, 2018 6:33 am

Re: Synchronizace sítě u GW5K-ET

Příspěvekod rouchi » pon srp 17, 2020 1:44 pm

vzhledem k tomu že v čr se všechno posuzuje podle instalovaného výkonu panelů, tak měnič prakticky nikoho nezajímá a i na 3,5kWp panelů můžeš mít použitý měnit 10kW a furt se to posuzuje, že máš instalovaný výkon 3,5kWp (aspoň teda myslím, ty dotace jsem nějak dopodrobna nestudoval, ale nějaké referenční nabídky od firem jsem dostal a nikdo se na požadavak i u menší elektrárny použít GW10ET blbě netvářil... a nebyl to obecně problém...až jsem z toho usoudil že bude lepší si všechno udělat sám..

btw bacha na slovo dotace, to je na tomto fóru sprosté slovo...
rouchi
 
Příspěvky: 43
Registrován: čtv čer 11, 2015 6:22 pm

Re: Synchronizace sítě u GW5K-ET

Příspěvekod Bali123 » pon zář 07, 2020 7:46 am

Goodwe3.PNG
Ahoj Mam ten samý měnič a tento problém byl způsoben neodbornou montazí (Smart metre byl blbě nafázován a zaroven ještě spatně otočené Šipky musí směrovat k rozvodné siti (dej si test v základním netavení ).
ja mam jiný problém měnic mě záhadně reguluje spotřebu ..ačkoliv je dostatek energie v solarech tak neustale využívá sit a to i tak že v případě dostatku energie nabijí baterky ze setí což je úplně mimo ..mate někdo nějaké zkušenosti? :idea:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Bali123
 
Příspěvky: 1
Registrován: sob zář 05, 2020 10:28 am


Zpět na DC-AC měniče, střídače, invertory

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Reputation System ©'