Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř úno 26, 2020 4:15 am


InfiniSolar 3P 10kW nevidí baterie - hlásí kód 15

Měniče InfiniSolar
PředchozíDalší

Re: InfiniSolar 3P 10kW nevidí baterie - hlásí kód 15

Příspěvekod rottenkiwi » úte úno 04, 2020 6:11 pm

Keď máš 10 000 W Infiny, tak max. prúd podľa manuálu je 250 A,
takže minimálne 1.25x250 = cca. 300 A. A 95 mm2 Cu.

Pri tom napatí je jedno či dam dáš DC do 80 V, DC do 1000 V alebo AC do 690 V.
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 3385
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK

Re: InfiniSolar 3P 10kW nevidí baterie - hlásí kód 15

Příspěvekod josse » úte úno 04, 2020 6:20 pm

To co je popsaný jako odpojovač Aku není ani cirkus, s bídou kašpárek. Ten průřez ani odpojovač ani pojistka není pro kombinaci 10kW měnič+ 3x Pylon. Ani náhodou. Jak tu bylo napsáno, to je na limitu pro 2kW. 95mm2 minimum a nožová pojistka minimum. I odpojovač pro ty největší válečky je málo. Prostě nožové pojistky.
15x GWL Poly 300Wp 72 cells, 1-2x Axpert MKS 48V 4000W, 2x80P14S 18650 (~360Ah/18kWh), https://emoncms.trenet.org/dashboard/view?id=3
josse
 
Příspěvky: 582
Registrován: úte úno 14, 2017 9:35 pm

Re: InfiniSolar 3P 10kW nevidí baterie - hlásí kód 15

Příspěvekod diablo007 » úte úno 04, 2020 6:33 pm

Tohle jako odpojení stringu ano ale k Aku je to velký výsměch a potřebovali by naliskat pokud tohle dělala firma
Uživatelský avatar
diablo007
 
Příspěvky: 2376
Registrován: stř lis 28, 2018 7:57 pm
Bydliště: Vyškov

Re: InfiniSolar 3P 10kW nevidí baterie - hlásí kód 15

Příspěvekod youda » úte úno 04, 2020 6:34 pm

Oldwest,
díky za fotky. Máš štěstí, že jdu zrovna kolem, kamarádi o mě říkají, že jsem odborník.

Tahle pojistka a modulový odpojovač na DIN lištu jsou pro tvůj 10kW střídač extrémně slabé:
  • I teď v zimě ti to nabíjelo do baterky proudem 60A. Přitom pojistka je na 50A, takže už jsi byl přes limit.
  • Kolik Ampér to asi nabíjí v létě?
  • A kolik Ampér tahá tvůj 10kW měnič z baterie, pokud by byl zatížený na svůj štítkový výkon?
Odpověď je: více než 200A.
Výpočet zde: 10.000W výkon měniče / 48V napětí baterie = 208A proud z/do baterie.

Takže správně tam máš mít:
  • Nožovou pojistku na nejméně 200A, raději 250A.
  • Dále pak pojistkový odpínač v provedení na zeď, např. OEZ FH1.
  • Baterii připojit kabely o průřezu cca 85mm2, tak jak se píše v instalačním manuálu InfiniSolaru. Takže v ČR například kabel CYA H07V-K 95mm2.

V případě InfiniSolaru běžícího v hybridním režimu (grid-tie with backup), se dá maximální nabíjecí i vybíjecí proud baterie softwarově omezit. Jelikož máš 3xUS2000, tak bys to správně měl mít omezeno na cca 75A, abys baterky moc netrápil. Až dokoupíš další cihlu, můžeš to zvednout na 100A, s osmi cihlami pak na 200A, tedy celých 10kW výkonu měniče. Nicméně, jakmile dojde k výpadku DS, měnič se automaticky přepíná do backup módu a tady už omezit proud odebíraný z baterie nedokáže. Vezme si tolik Ampér, kolik budeš mít na AC straně připojeno spotřebičů. S tvými baterkami můžeš v pohodě v backup módu živit cca 3750W spotřebičů. Tedy prát prádlo a do toho si ještě ohřát večeři v mikrovlnce a pustit PC/TV. Je škoda, když toto tvoje baterie zvládnou, škrtit to na slabé pojistce.

Pokud jde o o kabely k bateriím, tak vodiče dodávané k Pylontechu mají průřez cca 25mm2 a jelikož na konci mají speciální konektory, vyměnit je nemůžeš. Dělá se to tedy tak, že z měniče do pojistkového odpínače táhneš cca 1m kabelu 95mm2 a z pojistkového odpojovače už táhneš jen ten slabší, originální kabel ke třem spojeným bateriím. Až koupíš další tři baterky, připojíš je paralelně k těm prvním třem a to jejich vlastním kabelem až do odpínače.

Pro referenci se mrkni na tato vlákna, kde je použit stejný typ měniče a všimni si tloušťky kabelů a hlavně velikosti pojistkových odpojovačů:

viewtopic.php?p=65179#p65179
viewtopic.php?p=45728#p45728
viewtopic.php?p=98713#p98713

Pojistkový odpínač OEZ FH1:
http://www.oez.cz/uploads/oez/files/ks/ ... _cz_sk.pdf
OEZ FH1.jpg


Nožnová pojistka Velikost 1, 250A:
https://www.elima.cz/obchod/np-1-250a-g ... 19125.html
np-1-250a-gg.jpg


PS: Tento typ odpínače od OEZ není úplně levný, stojí cca 3tis Kč. Dá se ale najít podobný od jiných značek, který může být trošku levnější. Např. ABB, Hager, Legrand atd.

PS2: Ještě doplnění. Koukal jsem na screenshot nastavení a ten vybíjecí proud v hybridním režimu ti neomezili. Máš tam 300A, což je fakt moc. S touto baterkou to nastav na 75A, případně na 100A, jinak ji brzy odrovnáš. Nastavili ti ale omezení nabíjecího proudu a to na 25A. To je opět špatně. 25A platí pro 1 baterii US2000, ty máš 3ks. Takže i zde nastav 75A, ať vůbec jsi schopen využít to solární pole z 18x300Wp panelů, které k tomu máš připojené.

Youda
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil youda dne úte úno 04, 2020 7:31 pm, celkově upraveno 2
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 2427
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm

Re: InfiniSolar 3P 10kW nevidí baterie - hlásí kód 15

Příspěvekod Vitek » úte úno 04, 2020 6:50 pm

Youda nezklamal !!!! díky opět za velmi kvalitní a fundovaný vysvětlení jak by to měly firmy dělat když teda něco dělám tak at to aspon vydrží ty 2 roky... at nejezdim každý druhý jasný den vyměnovat majiteli pojistky a uhořelé dráty.
Jinko 10,125 kWp,2xPIP5048mk,Vytěžovač GBO, Pb 625 Ah, BMV 712
https://pvoutput.org/list.jsp?id=81146&sid=71915
https://emoncms.org/dashboard/view?id=55800
Vitek
 
Příspěvky: 666
Registrován: pát bře 15, 2019 7:44 am

Re: InfiniSolar 3P 10kW nevidí baterie - hlásí kód 15

Příspěvekod oldwest » úte úno 04, 2020 6:57 pm

Díky,všemu rozumím.Jen jde o to, co s tím,když FVE je na klíč a je v záruce.Jasně, mohl bych to sám překopat,ale proč_že? Nehledě na to, že jsem si dnes objednal ještě baterii a ten box, pro monitoring AKB. Firma Olomouc technikem potvrdila,že všechny měniče infini 10k od nich,jako od dodavatele,jsou kompatibilní a svým firmware vše podporuji. Vypadá to, že než připojím další AKB,tak by se to mělo překopat. Asi to vyreklamuji _ snad to půjde.
Všechno to se nám zdá a nebo vidíme, je jenom sen ve snu.
E.A.Poe
Uživatelský avatar
oldwest
 
Příspěvky: 41
Registrován: čtv led 30, 2020 5:45 pm
Bydliště: Podbořany

Re: InfiniSolar 3P 10kW nevidí baterie - hlásí kód 15

Příspěvekod diablo007 » úte úno 04, 2020 7:11 pm

No určitě to v,reklamovat půjde vysvětlil bych jim že si na to jinak pozvu externí firmu nechám udělat posudek opravit a náklady na nich dodatečně vymáhat soudně tohle je neprofesionálně udělané a dokonce bych to označil za nebezpečné
Uživatelský avatar
diablo007
 
Příspěvky: 2376
Registrován: stř lis 28, 2018 7:57 pm
Bydliště: Vyškov

Re: InfiniSolar 3P 10kW nevidí baterie - hlásí kód 15

Příspěvekod youda » úte úno 04, 2020 7:14 pm

Oldwest,

chápu, že díky záruce to nemáš jednoduché a budeš se muset domluvit s firmou, jejíž pracovník samozřejmě nepřizná, že to zmatlal, nepřemýšlel u toho, neotevřel manuál od měniče ani od baterek.

Když vidím, jaké špeky jsme našli v nastavení parametrů a připojení baterie, docela si říkám, jak je asi provedeno připojení panelů, jejich jištění a přepěťová ochrana. Taky v instalaci Eastronu se toho dá dost podělat, například prohodit dodávku a výrobu, nebo nastavit součtovou regulaci místo regulace po fázích. Na tyto dva problémy většinou přijdeš až teprve tehdy, když ti od ČEZu dorazí faktura, která je větší, než jsi měl před instalací FVE. Ano, i takové případy jsme tu na fóru měli.

Zcela samostatnou otázkou k zamyšlení je, jakou váhu má asi záruka od firmy, která ti 15S LFP nabíjela na smrtelných 56V.

Tak držím palce, ať se s nimi dohodneš, povede se to uvést do pořádku a případně dohledat i další možné špeky.
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 2427
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm

Re: InfiniSolar 3P 10kW nevidí baterie - hlásí kód 15

Příspěvekod diablo007 » úte úno 04, 2020 7:17 pm

Někdy se fakt hodí zaplatit si prebirku díla externí firmou která to proleze a rovnou ty koko.y za tebe nakope do kou.i.
Uživatelský avatar
diablo007
 
Příspěvky: 2376
Registrován: stř lis 28, 2018 7:57 pm
Bydliště: Vyškov

Re: InfiniSolar 3P 10kW nevidí baterie - hlásí kód 15

Příspěvekod tomas » úte úno 04, 2020 7:20 pm

Pokud ten akumulátor zvládá proud jen kolem 50A, a ty jsi souhlasil že z a do baterky poteče max cca 2,2kW, tak je to v pořádku. Jen v tom měniči by měl být nastavený maximální nabíjecí a vybíjecí proud na cca 45A aby to nepřepalovalo pojistku. Max. charging current 25A a Max. AC charging current 25A je nastaven s ohledem na pojistku správně. Ale těch Max. battery discharge current in hybrid mode 300A ti ta 50A pojistka nepřenese. Tam musí být kolem 45A.

Takto podobně mají vypadat pojistky a kabely mezi 50V akumulátorem a 10kW měničem, který těch 10kW z a do akumulátoru je schopen dát:
download/file.php?id=8309&mode=view
download/file.php?id=4695&mode=view
Ukaž to té farmě a reklamuj to.
Uživatelský avatar
tomas
 
Příspěvky: 1896
Registrován: pon bře 07, 2011 11:05 am
Bydliště: Třinec

Re: InfiniSolar 3P 10kW nevidí baterie - hlásí kód 15

Příspěvekod PavelR » úte úno 04, 2020 7:23 pm

Co s tim? ja bych chtěl vidět od te firmy projekt a chtěl bych mluvit s tim kdo to projektoval. Když je to na klíč. Dělali aspoň revizi? Toto vypada na diletanty. Už jen podle te fotky stavajiciho odpojovače. To ti jako firma udělala takovy vrabci hnízdo?

At prijedou daji tam patricny HW a hlavne patricnou kabelaz. Na takovy proudy to je alespon 95mm2 pekne nalisovat oka ... Kdyz se divam na tu fotku, tak by neuskodil nejakej kabelovej system kde by se to trosku vyvazalo.
Pokud to delala firma nedej boze na dotaci tak bych pozadoval projektovou dokumentaci, revize, navod k pouzivani, pokud delali nejaky rozvadec mel by mit vyrobni stitek, kusovou zkousku atp. pokud je to pripojeno k siti nemusi byt i mistni provozni predpis?
PavelR
 
Příspěvky: 2205
Registrován: ned led 29, 2012 3:59 pm

Re: InfiniSolar 3P 10kW nevidí baterie - hlásí kód 15

Příspěvekod diablo007 » úte úno 04, 2020 7:26 pm

tomas píše:Pokud ten akumulátor zvládá proud jen kolem 50A, a ty jsi souhlasil že z a do baterky poteče max cca 2,2kW, tak je to v pořádku. Jen v tom měniči by měl být nastavený maximální nabíjecí a vybíjecí proud na cca 45A aby to nepřepalovalo pojistku.

Takto podobně mají vypadat pojistky a kabely mezi 50V akumulátorem a 10kW měničem, který těch 10kW z a do akumulátoru je schopen dát:
download/file.php?id=8309&mode=view
download/file.php?id=4695&mode=view
Ukaž to té farmě a reklamuj to.

Ona jedna věc co papírově má zvládat akumulátor a druhá co si z něj měnič vezme při výpadku DS kdy už neakceptuje vybíjecí proud v nastavení ale jako ostrov si vezme co potřebuje
Uživatelský avatar
diablo007
 
Příspěvky: 2376
Registrován: stř lis 28, 2018 7:57 pm
Bydliště: Vyškov

Re: InfiniSolar 3P 10kW nevidí baterie - hlásí kód 15

Příspěvekod brumlaj » úte úno 04, 2020 9:46 pm

youda píše:........... Takže správně tam máš mít:
  • Nožovou pojistku na nejméně 200A, raději 250A.
  • Dále pak pojistkový odpínač v provedení na zeď, např. OEZ FH1.
  • Baterii připojit kabely o průřezu cca 85mm2, tak jak se píše v instalačním manuálu InfiniSolaru. Takže v ČR například kabel CYA H07V-K 95mm2.
........
Milý docente, nesouhlas.
Vůbec nejde o to jaký proud má snést vodič. Nejdůležitější je dovolené oteplení pojistky. Vždy je třeba posuzovat dle nejslabšího článku řetězce. Proto je zapotřebí postupovat dle pokynů pro projektanty OEZ FH1. Z té pojistky je totiž zapotřebí ztrátové teplo odvést. Plastovým krytem to nepůjde, takže jediné co je z plastového krytu OEZ FH1 schopno odvést teplo je vodič. Bohužel web OEZ je nepřátelský informacím a bude zapotřebí si pro to napsat. Nebo najít někde na zálohách ..... Můj odhad nyní bez nápovědy katalogem je že při Tebou navržených pojistkových vložkách z FH1 by mělo vycházet minimálně Cu 240mm2 ;-) Přeci jen ztráta vložky a ztráty v odpojovači jsou při těch proudech monstrózní.
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
brumlaj
 
Příspěvky: 2234
Registrován: ned kvě 12, 2013 1:24 pm

Re: InfiniSolar 3P 10kW nevidí baterie - hlásí kód 15

Příspěvekod Vitek » úte úno 04, 2020 10:04 pm

brumlaj píše:
youda píše:........... Takže správně tam máš mít:
  • Nožovou pojistku na nejméně 200A, raději 250A.
  • Dále pak pojistkový odpínač v provedení na zeď, např. OEZ FH1.
  • Baterii připojit kabely o průřezu cca 85mm2, tak jak se píše v instalačním manuálu InfiniSolaru. Takže v ČR například kabel CYA H07V-K 95mm2.
........
Milý docente, nesouhlas.
Vůbec nejde o to jaký proud má snést vodič. Nejdůležitější je dovolené oteplení pojistky. Vždy je třeba posuzovat dle nejslabšího článku řetězce. Proto je zapotřebí postupovat dle pokynů pro projektanty OEZ FH1. Z té pojistky je totiž zapotřebí ztrátové teplo odvést. Plastovým krytem to nepůjde, takže jediné co je z plastového krytu OEZ FH1 schopno odvést teplo je vodič. Bohužel web OEZ je nepřátelský informacím a bude zapotřebí si pro to napsat. Nebo najít někde na zálohách ..... Můj odhad nyní bez nápovědy katalogem je že při Tebou navržených pojistkových vložkách z FH1 by mělo vycházet minimálně Cu 240mm2 ;-) Přeci jen ztráta vložky a ztráty v odpojovači jsou při těch proudech monstrózní.

Brumlaji snad nechceš při 200A 25mm2 mít úbytek 4V na drátu a 1V na pojistce? co na to BMS na lifepo? co si bude myslet měnič a kdypak skočí do bypasu?
Kurnik dávejte tam pořádný dráty 2A na mm2 když nejde jinak max 4A na mm2.... systém se odvděčí cenou a výdrží !!
neblbněte....
Jinko 10,125 kWp,2xPIP5048mk,Vytěžovač GBO, Pb 625 Ah, BMV 712
https://pvoutput.org/list.jsp?id=81146&sid=71915
https://emoncms.org/dashboard/view?id=55800
Vitek
 
Příspěvky: 666
Registrován: pát bře 15, 2019 7:44 am

Re: InfiniSolar 3P 10kW nevidí baterie - hlásí kód 15

Příspěvekod PavelR » úte úno 04, 2020 10:05 pm

brumlaj:
Tak to jsem prekvapen. Toto slysim prvne a rad se necham poucit.
Jak je to v pripadech velmi casto pouzivanych vodicu CHBU nebo NSGAFOU ktere maji tu vlastnost ze dovoluji provozni teplotu jadra kabelu tusim 90C a proto se s oblibou pouzivaji mensi prurezy na celkem velke proudy. V rozvodnach to vidivam jako naprosto beznou vec.

dival jsem se ted do katlaogu oez a vlozka pna2 250A gG ma ztratu 17W to me neprijde nejak monstorzni
PavelR
 
Příspěvky: 2205
Registrován: ned led 29, 2012 3:59 pm

Re: InfiniSolar 3P 10kW nevidí baterie - hlásí kód 15

Příspěvekod brumlaj » úte úno 04, 2020 10:18 pm

Vitku nepochopil jsem reakci. Dočetl jsi co jsem psal až do finále?
PavleR - sám jsem byl zděšen když jsem to viděl poprvé. Jak to najdu mrsknu to sem. Nebo si to nechám poslat. Je třeba se podívat na pojistkové vložky, jejich dovolené teploty a jmenovitou ztrátu. A pak si dej do ruky 40W žárovku a schválně jak dlouho to vydržíš ;-) Člověk nad takovými "blbostmi" nepřemýšlí dokud půl roku nehoní techniky za slunného dne 2x denně vyměňovat pojistky na pole ;-) Vono to dost brzo začne vrtat v hlavě.

Edit: tak jsem přestřelil, na 250A bude 120mm2 vo prsa severokorejské sportovkyně stačit. Je pravda, že jsem kdysi řešil pojistky 400A Viz. poslední strana
Naposledy upravil brumlaj dne úte úno 04, 2020 10:36 pm, celkově upraveno 1
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
brumlaj
 
Příspěvky: 2234
Registrován: ned kvě 12, 2013 1:24 pm

Re: InfiniSolar 3P 10kW nevidí baterie - hlásí kód 15

Příspěvekod youda » úte úno 04, 2020 10:32 pm

Zdravím Vás kolego Brumlaji!

Vaše úvaha je zajímavá a něco na ní bude. Tedy v případě použití FH1 pro trvalé zatížení jmenovitým proudem v AC instalacích určitě.

U připojení 10kWh baterie k DC svorkám 10kW měniče však s chlazením dvou 250A pojistek nebude žádný problém, a to ani v těch největších vedrech (pojistky totiž musí fungovat v poměrně velkém rozsahu okolních teplot). Než se vůbec vložky stihnou pořádně ohřát, baterie bude zcela vybitá. Já si katalogem pomohl a maximální povolené ztráty pojistkových vložek pro FH1 jsou 3 x 23W.

Navíc, prakticky dává smysl pojistku instalovat jen jednu a to na plus pól. Jištění mínus pólu v DC systémech, kde sou komponenty zároveň propojeny komunikačními kabely se společnou zemí, totiž přináší spíše problémy, než užitek. Obzvláště, pokud mínusová pojistka shoří jako první a oněch 250A si jako náhradní trasu zvolí GND vodič uvnitř komunikačního kabelu.

Ruku na srdce, pokud si Oldwest nechá nainstalovat FH1, tak bude mít solidnější pojistkový odpínač než 99% členů tohoto fóra.

Já mám funkci vyzkoušenou na mém LABu:
- 15kW invertorů
- menší odpojovač OEZ FH00
- 3x 160A pojistka
- přívod 1x 50mm2
- vývod 3x 50mm2
Ano, osobně jsem pak přívodní kabel povýšil na 150mm2, ale to jen proto, že jsem chtěl mít nejdelší a nejtlustší kabel k baterce z celého fóra, abych si ukojil ego.

A s jakým odpínačem svoji FVE provozuješ ty, Brumlaji? :ugeek:
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 2427
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm

Re: InfiniSolar 3P 10kW nevidí baterie - hlásí kód 15

Příspěvekod brumlaj » úte úno 04, 2020 10:45 pm

Edit: myšleno na výzvu o mém odpojovači:
Nepotřebuji si poměřovat pindíky. Já se totiž sem nehodím, chvástat se neumím ;-) Nesnáším sport protože není o tom něco umět, ale neustále soutěžit. Být lepší, to nechám vám mladým.
Edit: Aby nebyla mejlka - klobouk dolů k Youdovi, hodně vyzkoušel, mega investoval, hodně pomáhá. Nesnažím se ho napadnout, jen se nenechám vyprovokovat. A pokud ano, tak jiným směrem ...... jak jste za ta léta již pochopili.
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
brumlaj
 
Příspěvky: 2234
Registrován: ned kvě 12, 2013 1:24 pm

Re: InfiniSolar 3P 10kW nevidí baterie - hlásí kód 15

Příspěvekod PavelR » stř úno 05, 2020 6:52 am

brumlaj píše:Vitku nepochopil jsem reakci. Dočetl jsi co jsem psal až do finále?
PavleR - sám jsem byl zděšen když jsem to viděl poprvé. Jak to najdu mrsknu to sem. Nebo si to nechám poslat. Je třeba se podívat na pojistkové vložky, jejich dovolené teploty a jmenovitou ztrátu. A pak si dej do ruky 40W žárovku a schválně jak dlouho to vydržíš ;-) Člověk nad takovými "blbostmi" nepřemýšlí dokud půl roku nehoní techniky za slunného dne 2x denně vyměňovat pojistky na pole ;-) Vono to dost brzo začne vrtat v hlavě.

Edit: tak jsem přestřelil, na 250A bude 120mm2 vo prsa severokorejské sportovkyně stačit. Je pravda, že jsem kdysi řešil pojistky 400A Viz. poslední strana


Tak to se stava ze pojistky za tepla vybavuji driv. Ale o chlazeni pomoci kabelu jsem neslysel. Kdyz se podivam na konstrukci drzaku a oka tak to snad zadne teplo nemuze prenaset. Spis jak byla odventilovana skrin na tom poli v lete? nebylo tak 60C jen tak od slunka?
PavelR
 
Příspěvky: 2205
Registrován: ned led 29, 2012 3:59 pm

Re: InfiniSolar 3P 10kW nevidí baterie - hlásí kód 15

Příspěvekod kodl69 » stř úno 05, 2020 8:23 am

FH1 je odspodu i shora otevřenej, takže tam proudí vzduch jako komínem. Naopak svorky hřejí taky, vždycky je tam nějakej přechodovej odpor. Ale jak píše Pavel, je to o teplotě okolí a možnosti proudění vzduchu. Nějaký taplo možná můžou odvádět přípojnice u verzí s monzáží na sběrny, ale dráty v izolaci žádný teplo neodvedou...
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: 6x noark CHSM6610P250, 6x250Wp z I4wifi, 6xTratek 275Wp, 4x auria 120Wp, midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Powerjack 8kW (reálně 6kW po úpravě). 48V DC rozvody a spotřebiče.
kodl69
 
Příspěvky: 4338
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm

PředchozíDalší

Zpět na InfiniSolar

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Reputation System ©'