Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon led 18, 2021 9:50 pm
Vitek píše:Ahoj já používám chrániče OEZ 30mA
moje zkušenost - pokud to máš zásuvkový okruhy je třeba vícero chráničů- celá domácnost s několika elektronickými zdroji ( každá pračka suška, klima varná deska ) má filtry tzn vždy nějaký malinký proud teče do uzemnění mimo chránič.
Osobně mám 1 chránič na světla v celým domě - nevypadl nikdy.
a 1 chránič na všechny zásuvky kromě lednice - ten čas od času vybaví-
spotřebiče mám OK, dle únikového proudu
Doporučím Ti tedy více jednofázových a nebo 2 třífázové chrániče na zásuvky.... je to tak prostě lepší.
někdy se mi stalo že když sem přepínačem sítí přepl pod zátěží že chránič vyletí. což nemám teoreticky zmáklé - možná se odpojí 1 kontakt přepínače dřív než druhý a udělá to derivaci proudu atp. možná ne nevím ale vim že to vypadává...
takže chce to víc chráničů... u mě se třeba pohybuju v součtu na 15 - 20 mA uzemněním resp celkový součet reziduálních proudů jednotlivých spotřebičů.
dokonce snad i dnes je povinné aby každý okruh přístupný laické přítomnosti byl odchráněný.. a to aj doma...
za mě dej tam když už ne jinak tak 2 3f chrániče na zásuvky...
Osobně budu moje zapojení předělávat a ještě nevím zda sáhnu po 100mA chrániči... to se mi moc nelíbí...
ahoj Vítek a dej nám vědět jak jsi to zapojil !
rasto1 píše:Poslal mi ich v plastovych drziakoch, ktore som musel dat dolu aby sa zmestili do povodneho obalu.
rasto1 píše:No po pravde nevydrzal som a uz som ich dal dokopy a oblepil lepiacou paskou do jedneho celku.
Aky doma dostupny material by ste dali medzi clanky, aby som ich oddelil?
Clanky su spojene 100A tavnou poistkou.
rasto1 píše:No po pravde nevydrzal som a uz som ich dal dokopy a oblepil lepiacou paskou do jedneho celku.
Aky doma dostupny material by ste dali medzi clanky, aby som ich oddelil?
Clanky su spojene 100A tavnou poistkou.
rasto1 píše:Clanky boli obliate mne neznamou tekutinou vid foto a jeden bol zvlastne zdeformovany z dnu von, tazko sa to foti.
Lui píše:Ty brdo![]()
to akože máš takto zapojené, a neskratuje sa ti to ?![]()
Ešte som nevidel článok ktorý má kovový obal,a nie je spojený s jedným pólom článku (večšinou mínus,plusovú som ešte nevidel)
shuty píše:lev40 nemaju spojeny pol s obalom, aspon som medzi obalom a polmi nic nenameral
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků