Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: ned úno 28, 2021 1:58 pm
kodl69 píše:Tak dlouho se kupují levný věci, aby se kupovaly dvakrát a nebo nakonec vyhodily a pořídilo se to, co tam mělo být od začátku. PWM regl by neměl mít velkej rozdál napětí na vstupu proti napětí baterie, jinak je účinnost v ... Pokud máš dlouhý přívody od panelů k regulátoru, je několik řešení, v zásadě buď tlustý dráty, nebo vysoký napětí.
antoni_sk píše:Kodl69, lacné 30A PWM regulátory ktoré mám a na ktoré sú pripojené po 3P panelov za tie prachy fachajú ako víno
Možno by bolo riešením na MPPT Srne 40A pripojiť 6ks 235W panelov miesto terajších 4ks - v zapojeni 3P(2S). Bol by ale trochu prepanelovaný - max. 1410W miesto papierových max. 1040W.
A na Axpert zavesiť iných 3ks panelov v 3P zapojení.
antoni_sk píše:OK, ale ako by som to mal spraviť ? 6ks 280W panelov má síce cca rovnaké parametre, ale 2 rozdielne sklony.
Zbytok (4) sú zas panely 235W a teda majú iné U a I parametre ako 280-ky.
Dat strojovnu do garáže som síce rozmýšlal - problém je teplota - v zime by baterky mrzli.
antoni_sk píše:No s tým tvojím tvrdením som si nie úplne istý - nejako fungovať to asi bude, ale asi nie úplne najlepšie.
Ved to je ako keby sa paralelne pripojil baterky s rôznou kapacitou a napätím... najprv budú fachčiť len tie s vyšším napätím...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků