Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: sob lis 27, 2021 6:20 pm


Nezna nekdo hybridni stridace EASUN?

Měniče stejnosměrného proudu na střídavý proud, porovnání účinnosti, ztráty, optimalizace použití měničů, střídače v UPS - záložní zdroje.
Předchozí

Re: Nezna nekdo hybridni stridace EASUN?

Příspěvekod lemra79 » sob lis 20, 2021 2:05 pm

co pisete vyse, proti tomu nic nemam, nelze nez souhlasit. myslite, ze monter elektromeru ma snahu jen tak prolejzat lidem baraky? je rad, ze se dostane k elektromeru a rychle dal. myslim, ze nezname celou pravdu.
Jinko 225 W / 6,075 kWp, GWL/Sunny Mono 310Wp / 2,79 kWp,
PIP 5048 MG, Fangpusun MPPT150/60TR, li ion 350 Ah@58V, ICC@rpi3+
celkem instalováno 8,865 kWp
Uživatelský avatar
lemra79
 
Příspěvky: 363
Registrován: sob bře 09, 2019 5:30 pm
Bydliště: Orlickoústecko

Re: Nezna nekdo hybridni stridace EASUN?

Příspěvekod goodbie » sob lis 20, 2021 2:32 pm

lemra79 píše:co pisete vyse, proti tomu nic nemam, nelze nez souhlasit. myslite, ze monter elektromeru ma snahu jen tak prolejzat lidem baraky? je rad, ze se dostane k elektromeru a rychle dal. myslim, ze nezname celou pravdu.
možná jo možná ne,je to o lidech,ale je možný ,že kus té skládačky jak to fakt bylo,že se technik dere do baráku zchází.
?
goodbie
 
Příspěvky: 1389
Registrován: pát bře 08, 2013 7:19 pm
Bydliště:

Re: Nezna nekdo hybridni stridace EASUN?

Příspěvekod kvako1 » sob lis 20, 2021 5:38 pm

ja namontoval FVE, a měl jsem už nový elměr digitalní, v letě dělali udržbu linky a pravděpodobně nahlasili že mám fve, po te udržbě ,cca do tydne mi přišel dopis že mi budou opět měnit elměr. přišel borec chvilku jsem snim kecal ale vicemeně jej nic nezajimalo. vyměnil elměr a že pokud nebudou přetoky tak vůbec nic nemůžou. od cca půlky ledna mam odběr 0 zatim se to ještě nepřeplo ani jednou na síť. myslel jsem že se třeba někdo ozve proč mam stale 0 , ale nic.. absolutně bez problemu. a do baraku nemůžou ani nahodou... nevím tedy o co přesně šlo ,ale buď to byl nějaký blbeček nebo fakt byl problem někde jinde... tak ať svíti , a míň zrážek z blbci.
http://forum.mypower.cz/viewtopic.php?f ... &start=300
FVE 17kWp na trackeru, 3xpip5048 3faz, baterie li ion 1160Ah cca 60kWh
?
kvako1
 
Příspěvky: 600
Registrován: ned lis 11, 2018 5:18 pm

Re: Nezna nekdo hybridni stridace EASUN?

Příspěvekod marko250 » sob lis 20, 2021 6:07 pm

Kluci když technik nahlásí nesoulad a podezření na černý odběr,tak Vám tam naběhne komando a proleze celý dům a nikdo s tím nic neudělá.Je jednodušší technika s úsměvem pozvat v danou chvíli,protože ani on nakonec netuší jak to má být odděleno(FVE/DS) nechat ho měřákem změřit detail a zamávat mu při odchodu.Rychlé vyřešené,bez legislativ.Daleko horší by byl proces komanda,které musí vykázat výsledek a přez ERU pak dál řešit FVE/DS asi nechce nikdo,že.
9780kWp/JZ-50°/20xChaori 230 ,JV-90°/12xJinkoSolar 225 + <JZ-90° /8xGWL / Sunny Mono 310, regl Midnite Classic 150<89A> a MakeSkyBlue <60A>,baterka 17s 54.4VDC LFP4/784Ah<uloží 42kWh>,měnič XTH 8000-48V špičkově 21kW
Uživatelský avatar
marko250
 
Příspěvky: 2844
Registrován: ned led 12, 2014 7:41 pm
Bydliště: Hlučín

Re: Nezna nekdo hybridni stridace EASUN?

Příspěvekod goodbie » sob lis 20, 2021 6:23 pm

marko250 píše:Kluci když technik nahlásí nesoulad a podezření na černý odběr,tak Vám tam naběhne komando a proleze celý dům a nikdo s tím nic neudělá.Je jednodušší technika s úsměvem pozvat v danou chvíli,protože ani on nakonec netuší jak to má být odděleno(FVE/DS) nechat ho měřákem změřit detail a zamávat mu při odchodu.Rychlé vyřešené,bez legislativ.Daleko horší by byl proces komanda,které musí vykázat výsledek a přez ERU pak dál řešit FVE/DS asi nechce nikdo,že.
ani to komando nemá nárok se dožadovat vstupu,k tomu by musel vydat povolení soud,pokud bude technik normální klidně s ním pokecám a i mu ukážu co budu chtít,pokud bude machrovat vyhodím ho i z vlastního pozemku,Amen.a to že nemám na elměru aktuálně odběr nelze považovat za nesoulad,ale pořád musíme předpokládat ,že se jedná o ostrov co s DS nemá nic společného,pak komando muže hledat a hledat.ale jak bylo uvedeno dřív něco nevíme co všechno tomu předcházelo a má li někdo doma elektrárnu na černo spřeženou s DS tak je to asi návod na průser ne???
?
goodbie
 
Příspěvky: 1389
Registrován: pát bře 08, 2013 7:19 pm
Bydliště:

Re: Nezna nekdo hybridni stridace EASUN?

Příspěvekod unicast » sob lis 20, 2021 9:25 pm

marko250 píše:Kluci když technik nahlásí nesoulad a podezření na černý odběr,tak Vám tam naběhne komando a proleze celý dům a nikdo s tím nic neudělá.Je jednodušší technika s úsměvem pozvat v danou chvíli,protože ani on nakonec netuší jak to má být odděleno(FVE/DS) nechat ho měřákem změřit detail a zamávat mu při odchodu.Rychlé vyřešené,bez legislativ.Daleko horší by byl proces komanda,které musí vykázat výsledek a přez ERU pak dál řešit FVE/DS asi nechce nikdo,že.


Jaké komando? Jediné, co technik může, je podat trestní oznámení. Pochybuji, že policie pošle kvůli podezření na černý odběr URNA nebo krajskou zásahovku, patrně si vás předvolají k podání vysvětlení a to bude všechno. Vstup osob od provozovatele DS do objektu odmítnete, vpouštíte pouze oprávněné úřední osoby. Dále si samozřejmě vyžádáme přístup ke spisu a zvážíme podání trestního oznámení pro křivé obvinění podle § 345 odst 2. zákona č. 40/2009 Sb.

Pokud provozovatel DS pošle "komando" NTZ a toto se pokusí vniknout do objektu, voláme policii sami a podáváme pro změnu trestní oznámení pro porušování domovní svobody podle § 178 odst. 3, v úvahu dále pochopitelně připadá i odvracení útoku v režimu nutné obrany ve smyslu ustanovení § 29.
?
unicast
 
Příspěvky: 648
Registrován: sob bře 30, 2019 10:27 am

Re: Nezna nekdo hybridni stridace EASUN?

Příspěvekod cipis » pát lis 26, 2021 12:07 pm

Rasto1, úředníků ne, NTZ nejsou úředníci. Anebo jsou?
4,29kWp: 1440Wp J 2040 Wp V 810Wp Z
SinusPro 2000 S, Epever 8420, 6420, 2x 4210, 1x 4415
15 912 Wh staré olovo
?
cipis
 
Příspěvky: 245
Registrován: pon srp 16, 2021 8:31 pm
Bydliště: blízko Brna

Re: Nezna nekdo hybridni stridace EASUN?

Příspěvekod tomas » sob lis 27, 2021 2:03 pm

mihlit píše:UPS se musí někam hlásit?

Ano všechny záložní zdroje se mají hlásit distributorovi.
Doporučuji raději hlásit UPS i centrálu i když ji nemáte ;) Potom už budete mít klid 8-). Rovnou při vyřizovaní nového odběrného místa nahlásit záložní zdroj a zapsat do smlouvy o připojení. Ať už rovnou počítají s tím, že každé odběrné místo má záložní zdroj. To je potom z těchto blbostí vyléčí.
K té výhrůžce o nahlášení černého odběru. Záleží na tom kde je elektroměr. Smůlu mají ti, co mají elektroměr v baráku nebo na fasádě, tam by ten černý odběr mohl být možný a distributor má právo na prohlídku kabelové trasy a elektroměrové skříně.
Pokud je elektroměr venku na hranici pozemku, tak bych toho technika poslal tam kde slunce nesvítí.
Uživatelský avatar
tomas
 
Příspěvky: 2234
Registrován: pon bře 07, 2011 11:05 am
Bydliště: Třinec

Předchozí

Zpět na DC-AC měniče, střídače, invertory

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Atman a 1 návštěvník

Reputation System ©'