Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: sob říj 16, 2021 3:13 pm


Multiplus II

Měniče Victron
Předchozí

Re: Multiplus II

Příspěvekod Dagus » stř říj 13, 2021 3:57 pm

ladik píše:
FRSO píše:
Marek_Kuřim píše:Díky rozumím.
Nicméně, právě proto, abych nemusel diskutovat s distributorem, sháním v zásadě něco podobného jako je Axpert, ale bez těch MPPT okruhů pro panely.
Prostě jen čistý sinus měnič/nabíječ zálohovaný distribuční sítí. bez jakýchkoliv přetoků.
A to Victron bohužel neumí.

Ale umí, mám to doma už tak 6 let a žádný problém, prostě navolíš funkci UPS a je to, mužeš i zapnout, nebo vypnout nabíjení aku, pokud máš jiný MPPT regulátor. Nevím, jak by udělal ten přetok, když není nafázovaný na DS, píše ti to i Dagus, asi jste se špatně pochopily s p.Jelínkem.


Melo by se to chovat presne jako on-line UPS, ty mi taky tady na siti neposilaji nic do site. Vlastne neustale jede clovek z baterii, tak jake pak pretoky, to by mi cela serverovna s nekolika on-line 3Kw UPS stale neco posilala ven, coz je totalni nesmysl. Kazdy, kdo by jen takovou ups pripojil nabitou bez zatizeni do site musel mit povoleni od distributora a ze je takovych on-line UPS tak 1000x vice nez Victronu je snad jasne. Distributor by se jen stale vyjadroval k instalacim a nic jineho nedelal. Kdyby ty UPS to posilali ven, kolik by asi bylo serveroven s on-line UPS ze, kdyz by to distributor logicky nepovolil a to jich znam X kde jsou takove UPS s desitakama kilowat.

Tak Victron multiplus rozhodně ani zdaleka není online UPS. Online UPS je axpert king s dvojitou konverzí. Victron "on-line" by byla v ESS, ale tam by ten přetok byl skoro jistý. V defaultu je to Line interactive terminologii APC.
?
Dagus
 
Příspěvky: 844
Registrován: ned úno 17, 2019 9:07 pm

Re: Multiplus II

Příspěvekod ladik » čtv říj 14, 2021 8:28 am

Je pro to nekde vysvetleni, ze tam budou pretoky v rezimu UPS? Ani Line interactive nedela retoky u zadne UPS.
?
ladik
 
Příspěvky: 11
Registrován: stř bře 25, 2015 4:13 pm

Re: Multiplus II

Příspěvekod Dagus » čtv říj 14, 2021 4:32 pm

Ale ess!=ups mode (line interactive).
?
Dagus
 
Příspěvky: 844
Registrován: ned úno 17, 2019 9:07 pm

Re: Multiplus II

Příspěvekod Xixan » pát říj 15, 2021 1:07 pm

FRSO píše:
Xixan píše:Chapem spravne z manualu ze multiplus II 3000/35-32, vie prisosavat az 32A z AC in ? A Aku ma spotrebu multiplus pri zatazi okolo 100-200w?

A preco vlasfne multiplus je drahdi jak multiplus II? Ved multuplus II ma aj lepsiu spotrebu naprazdno.

Nové modely jsou všechny levnější včetně VE Direct i Smarty jak původní modely.


A multiplus teda vie pricucavat 32A ? Alebo len doplnit 32A o svojich 11A ? Potrebujem aby menic isiel stale a ked nebude vladat pricucne, ked bude odber pod 2500w a nebude potrebovat,tak nebude prisosavat.

Kominakacia s multiplusom je jaka najviac "penazenka frendly" ?
?
Xixan
 
Příspěvky: 80
Registrován: pát čer 05, 2020 6:09 am

Re: Multiplus II

Příspěvekod Dagus » pát říj 15, 2021 2:58 pm

V ESS podle mě ano, ale tam je možný přetok, takže je to jen rychlost nabíječky.
?
Dagus
 
Příspěvky: 844
Registrován: ned úno 17, 2019 9:07 pm

Re: Multiplus II

Příspěvekod Xixan » pát říj 15, 2021 3:56 pm

Dagus píše:V ESS podle mě ano, ale tam je možný přetok, takže je to jen rychlost nabíječky.

Ryxhloat nabijacky je 35 , a pretoky mi nevadia
?
Xixan
 
Příspěvky: 80
Registrován: pát čer 05, 2020 6:09 am

Re: Multiplus II

Příspěvekod Dagus » pát říj 15, 2021 5:02 pm

Pokud neva přetoky tak proč ne. Jinak menší přetoky jsou s tím snímačem, než s modbus elektronerem(to je moc pomalé). Pokud přetoky neva, tak je to pekelný stroj a jednou bych chtěl být taky legálně na ess.
?
Dagus
 
Příspěvky: 844
Registrován: ned úno 17, 2019 9:07 pm

Re: Multiplus II

Příspěvekod Marcus81 » pát říj 15, 2021 5:43 pm

Skoda ze ten prudový snimac sa neda aplikovat aj na Multiplus I., teda aspon o tom neviem.
Inak ESS funguje perfektne a variacii nastaveni je tam hodne. Nevyhoda ked mas AC coupling na AC OUT, tak napr. Fronius aj v ESS mode ked nie je ziadna resp. min. zataž, pretlaci co to do siete von. Ale asi sa s tym pocita a tak to ma pri Multiplus I. byt. Neviem co by to spravilo pri II. ked tam je prudový snimač!?
Hybrid, 4x260Wp Amerisolar, 6x260Wp Mono CSun, 2x260Wp Aleo, 9x 230Wp JuliSolar, 32x Astronergy 245Wp, 3f-Victron Energy Multiplus 48/5000, 270 Ah AGM 48V, 800 Ah OPzV stacionarne, 2xMPPT Victron Energy 150/70-Tr, 1xMPPT Victron Energy 150/60, 1xMPPT Victron Energy 150/45-Tr, AC-out Coupling Fronius Symo 4.5-3-M
zatial vsetko vo výstavbe...
Uživatelský avatar
Marcus81
 
Příspěvky: 304
Registrován: pát dub 28, 2017 7:05 pm
Bydliště: Blízko Senec, SVK

Re: Multiplus II

Příspěvekod Xixan » pát říj 15, 2021 7:16 pm

Marcus81 píše:Skoda ze ten prudový snimac sa neda aplikovat aj na Multiplus I., teda aspon o tom neviem.
Inak ESS funguje perfektne a variacii nastaveni je tam hodne. Nevyhoda ked mas AC coupling na AC OUT, tak napr. Fronius aj v ESS mode ked nie je ziadna resp. min. zataž, pretlaci co to do siete von. Ale asi sa s tym pocita a tak to ma pri Multiplus I. byt. Neviem co by to spravilo pri II. ked tam je prudový snimač!?


Rozumiem spravne ze mas fronius ac out zapojeny do victron ac in ? Funguje to ok ? Ako dlho trva kym sa victron nafazuje ? Ked vypnes fronius tak victron to znasa v pohode?
?
Xixan
 
Příspěvky: 80
Registrován: pát čer 05, 2020 6:09 am

Re: Multiplus II

Příspěvekod Marcus81 » sob říj 16, 2021 5:14 am

Fronius mam zapojeny na Multiplus AC OUT, nie IN.
Prifazovanie je velmi rychle, pravdupovediac, ani neviem ako sa mi to podarilo rychlo spustit, ale pohoda, su kompatibilne takze nebol ziadny problem.
Samozrejme musis mat uz aktivneho ESS asistenta a v nom pridany PV invertor, jeho vykon a vykon FV pola. Vypnutie Froniusa nerobi preblem Multiplusu, preco by mal?!
Hybrid, 4x260Wp Amerisolar, 6x260Wp Mono CSun, 2x260Wp Aleo, 9x 230Wp JuliSolar, 32x Astronergy 245Wp, 3f-Victron Energy Multiplus 48/5000, 270 Ah AGM 48V, 800 Ah OPzV stacionarne, 2xMPPT Victron Energy 150/70-Tr, 1xMPPT Victron Energy 150/60, 1xMPPT Victron Energy 150/45-Tr, AC-out Coupling Fronius Symo 4.5-3-M
zatial vsetko vo výstavbe...
Uživatelský avatar
Marcus81
 
Příspěvky: 304
Registrován: pát dub 28, 2017 7:05 pm
Bydliště: Blízko Senec, SVK

Re: Multiplus II

Příspěvekod Xixan » sob říj 16, 2021 7:48 am

Teraz som normalne v lese,AC out froniusu prepojene s AC out mulitplusu ? To multiplus dokaze aj naprikald s axpertami, ci je tam nejaka specialna komunikacia len medzi froniusom a multillusom?
?
Xixan
 
Příspěvky: 80
Registrován: pát čer 05, 2020 6:09 am

Re: Multiplus II

Příspěvekod Marcus81 » sob říj 16, 2021 8:28 am

Áno, je tam nutná kompatibilita, na AC out nieje možné hoc čo pripojiť, na AC in môžeš dať čo chceš. Takže Axperta na výstup MultiPlusu dať určite nemôžeš! Navyše na výstup MultiPlusu môžeš pripojiť iba taký výkon ako má samotný MultiPlus, nie vyšší, lebo by si ho odpálil. Ak má MultiPlus 5000VA, môžeš pripojiť napr. SMA, SOLAREDGE, Fronius iba 5000VA.
Hybrid, 4x260Wp Amerisolar, 6x260Wp Mono CSun, 2x260Wp Aleo, 9x 230Wp JuliSolar, 32x Astronergy 245Wp, 3f-Victron Energy Multiplus 48/5000, 270 Ah AGM 48V, 800 Ah OPzV stacionarne, 2xMPPT Victron Energy 150/70-Tr, 1xMPPT Victron Energy 150/60, 1xMPPT Victron Energy 150/45-Tr, AC-out Coupling Fronius Symo 4.5-3-M
zatial vsetko vo výstavbe...
Uživatelský avatar
Marcus81
 
Příspěvky: 304
Registrován: pát dub 28, 2017 7:05 pm
Bydliště: Blízko Senec, SVK

Re: Multiplus II

Příspěvekod jars10 » sob říj 16, 2021 9:35 am

Já používám Multiplus I i QUATTRA ve VS i ESS a klidně zapojuji různé další měniče na AC IN i OUT. Bez komunikace.
Jedinou podmínkou, kterou jsem dodržel (mimo běžnou elektrikařinu), je aby měnič za AC OUT neměl větší výkon než Victron a energie byla kam dávat. Victron je hybrid, takže podle mne libovolně přepouští energii mezi vstupy a výstupy.
?
jars10
 
Příspěvky: 63
Registrován: úte čer 07, 2016 7:26 pm

Re: Multiplus II

Příspěvekod Dagus » sob říj 16, 2021 9:50 am

Xixan píše:Teraz som normalne v lese,AC out froniusu prepojene s AC out mulitplusu ? To multiplus dokaze aj naprikald s axpertami, ci je tam nejaka specialna komunikacia len medzi froniusom a multillusom?

Oni přeci komunikují pomocí změny frekvence a to ten měnič musí umět.
?
Dagus
 
Příspěvky: 844
Registrován: ned úno 17, 2019 9:07 pm

Předchozí

Zpět na Victron

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Xixan a 0 návštevníků

Reputation System ©'