Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: ned bře 29, 2020 7:00 pm


Batrium

Baterie, dobíjení, údržba, zapojení, diskuze i nad jinými způsoby uložení energie
Předchozí

Re: Batrium

Příspěvekod PavelR » pon úno 24, 2020 8:47 pm

Kolega linuxak me na venus os na raspberry pres ssh nastavil canbus dle navodu na :
https://github.com/victronenergy/venus/ ... Interfaces
koupil jsem canberry. Takze tech prvnich 5 bodu + to co je u canberry. Hned se ve sluzbach ve venusu objevil can.
Nastavil jsem can na CAN BMS 500kbit

Modul jsem nasadil a pripojil pres can batrium. K memu prekvapeni to fungovalo. Respektive to fungovalo tak, ze okamzite doslo k volbe vychozi bms na batrium a automatickemu prenastaveni systemu na rizeni dle bms.
Tedy mppt prestaly pouzivat svoje nastaveni, preply se do paralelniho provozu s rizenim z bms.

Stridace od victronu nepouzivam. Tam by asi byla treba znovu nastavit asistenta.
Takze komunikace pripravena. Uz jen pripojit ty baterky do systemu :)
PavelR
 
Příspěvky: 2269
Registrován: ned led 29, 2012 3:59 pm

Re: Batrium

Příspěvekod redcrown » pon úno 24, 2020 9:25 pm

Jaký že to máš nabíječ?
redcrown
 
Příspěvky: 664
Registrován: pát říj 12, 2012 7:15 pm
Bydliště: Severní Čechy

Re: Batrium

Příspěvekod PavelR » úte úno 25, 2020 6:35 pm

mam dve victron mppt 45 a 60A

Litium a batrium pripojeno do systemu. Vypada to dobre. Nastavil jsem vsecko dle nejlepsiho svedomi, napeti, proudy, limity, snad jsem nic nesprasil.
Vyzkousel jsem co udela rozpad komunikace - jakmile neexistuje udaj o soc tak me scada vypne menic a cinskej zaskok to prepne na sit coz je nejlepsi mozny chovani. Jeste to musim vyzkouset jak se to zachova pri vypadku komunikace pri nabijeni. Doufam ze se regly vypnou.

Mimochodem jsem zjistil proc se me na nicd na bvm monitoru rozjizdelo soc. Ted pres bocnik tece 0A a ono to ukazuje 0,2A takze soc melo vypovidaci hodnotu 0. Jakoze +0,2A coz je ta horsi varianta. A to jsem to kalibroval.
PavelR
 
Příspěvky: 2269
Registrován: ned led 29, 2012 3:59 pm

Re: Batrium

Příspěvekod PavelR » čtv úno 27, 2020 9:27 pm

Tak druhy den s batriem.
Zatim se to chova korektne. SOC vypada ze funguje - to ukaze cas jak presne to meri.
Bohuzel moje lifepo maji vetsi vnitrni odpor takze jsem musel trosku zpomalit reakce bms na prepinani do low power, aby me vytezovac zvladal reagovat. Jak po dnesku sleduju grafy bude to chtit udelat plynule vytezovani....
PavelR
 
Příspěvky: 2269
Registrován: ned led 29, 2012 3:59 pm

Re: Batrium

Příspěvekod redcrown » stř bře 25, 2020 3:30 pm

zdravím batriisty i nebatriisty,
řeším, kam do svého uložistě (http://forum.mypower.cz/viewtopic.php?t=5562&p=119721#p119703) nainstalovat Longmony.
Nejdřív jsem si říkal, že na každý bateriový box dám jeden, ale nějak se mi nechce prodlužovat nakrimpované sběrnicové kabely. Tak si říkám, že je dám na jeden box všechny a prodloužím jen pár vodičů pro měření napětí. Všechny bych je udělal stejně dlouhé, použil bych na to UTP licnu. Longmonům bych udělal monolitické lůžko z 3D tisku.
Co vy na to, nebude měření napětí vadit vedení dlouhé do 1m? Na plus a mínus pól jednoho boxu by origo kabely na měření napětí nestačili a museli by se prodlužovat.
baterie_batrium_longmon_2.jpg

a na celém uložišti by to pak vypadalo asi takhle
uloziste_batrium_longmony.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
redcrown
 
Příspěvky: 664
Registrován: pát říj 12, 2012 7:15 pm
Bydliště: Severní Čechy

Předchozí

Zpět na Baterie, úložiště energie

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Reputation System ©'