Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř úno 19, 2020 5:46 am


Nastaveni Infini 3f 10 kW

Měniče InfiniSolar
Předchozí

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod diablo007 » pát úno 14, 2020 7:50 pm

Uživatelský avatar
diablo007
 
Příspěvky: 2346
Registrován: stř lis 28, 2018 7:57 pm
Bydliště: Vyškov

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod Infinisolar10 » sob úno 15, 2020 10:56 am

Vše vypadá zapojené správně. Eastron detekuje směr energie do/ze sítě správně. Střídač ukazuje nabíjení a vybíjení z baterie také bez problémů dle aktuální zátěže. Nastaveno na režim Grid-Tie II with backup. Aktuální fotky jsou ze situace, kdy FVE generuje cca 2kW, zapnutné tepelné čerpadlo, příkon 2,6 kW. Tedy ze sítě si beru těch 600W. Vše vypadá OK, až na ty hodnoty zátěže AC.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Infinisolar10
 
Příspěvky: 14
Registrován: pát led 24, 2020 3:08 pm

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod youda » sob úno 15, 2020 12:06 pm

Prima, takže další krok je:
- shoď hlavní jistič
- pozoruj, které zátěže stále jedou a které zdechly
- znovu ověř hodnoty AC output power v GUI
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 2414
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod Infinisolar10 » sob úno 15, 2020 12:21 pm

tak asi vyřešeno, měl jsem v rozvaděči přepínač kdy se jede pouze na distribuční síť. Tak teď je vyřešeno.... :-) díky
Infinisolar10
 
Příspěvky: 14
Registrován: pát led 24, 2020 3:08 pm

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod youda » sob úno 15, 2020 12:46 pm

Tak to je bezva...

Jak dlouho to tedy bylo přepnuto na DS a měnič jen tak funěl do prázdna?
- Měsíc?
- Už od původní instalace odbornou firmou?

Neboj, Infini umí krmit i zpětně svůj AC vstup, takže pár solárních wattů se nakonec uvnitř baráku spotřebovalo, ikdyž byly spotřebiče přepnuté natvrdo na DS.
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 2414
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod Infinisolar10 » sob úno 15, 2020 7:46 pm

Přibližně 2 měsíce, nicméně si myslím, že to ve výsledku fungovalo z hlediska distribuce energie velmi podobně, alespoň dle naměřených hodnot na elektroměrech. Částečně asi moje chyba, že jsem nevěnoval pozornost při zaškolení. Rozdíl byl v tom, že na původním připojení pouze na DS nebyl funkční backup. Je nějaký zásadní rozdíl ve využítí/efektivity energie pokud je nastaveno na zpětný AC vstup? díky!!!
Infinisolar10
 
Příspěvky: 14
Registrován: pát led 24, 2020 3:08 pm

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod youda » sob úno 15, 2020 10:53 pm

Infinisolar10 píše:Je nějaký zásadní rozdíl ve využítí/efektivity energie pokud je nastaveno na zpětný AC vstup? díky!!!


Zátěže, které jsou za AC-out zkonzumují 100% aktuálně dostupného výkonu panelů a měniče.

Zátěže, připojené před AC-in konzumují podle toho, co vše je zaškrtáno v nastavení. V typickém režimu například takové zátěže vůbec nepoužívají baterii, ale jen mixují energii z panelů + DS.

Takže se tím zas tak netrap, jak jsem psal - něco málo si to z panelů vzalo, nicméně pouze přes den, baterku to pravděpodobně vůbec nevyužilo a vybíjela se jen na vyhlazování špiček a do vlastní spotřeby měniče. Žádná tragédie, stejně bylo většinou hnusně ;)
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 2414
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod Infinisolar10 » pon úno 17, 2020 10:22 am

Rád bych se ještě pozeptal, jak je to s vlastní spotřebou 10kW Infinisolaru. Uvádí se s spotřeba až 165W v součtu na všechny 3f, což by představovalo šílených 1,4 MW za rok. Dle distributora je ale tato "nutná" energie pro napájení střídače částěčně využita na spotřebičích /pokud je alespoň nějaká stálá zátěž na výstupu/. Mátě prosím někdo změřeno, kolik energie je ve výsledku zpětně využito za vlastní spotřebou? Pro příští zimní období mám v plánu odpojit na cca 2 měsíce baterie. Otázka je zda nevypínat i střídač, když výroba některé dny po odečtění spotřeby v řádu do 2kWh.
Infinisolar10
 
Příspěvky: 14
Registrován: pát led 24, 2020 3:08 pm

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod diablo007 » pon úno 17, 2020 8:10 pm

Pokud je to spotřeba měniče tak by mne zajímalo jakým kouzlem to pak využijí další spotřebiče
Uživatelský avatar
diablo007
 
Příspěvky: 2346
Registrován: stř lis 28, 2018 7:57 pm
Bydliště: Vyškov

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod youda » pon úno 17, 2020 9:44 pm

Infinisolar10 píše:Rád bych se ještě pozeptal, jak je to s vlastní spotřebou 10kW Infinisolaru. Uvádí se s spotřeba až 165W v součtu na všechny 3f, což by představovalo šílených 1,4 MW za rok. Dle distributora je ale tato "nutná" energie pro napájení střídače částěčně využita na spotřebičích /pokud je alespoň nějaká stálá zátěž na výstupu/. Mátě prosím někdo změřeno, kolik energie je ve výsledku zpětně využito za vlastní spotřebou?


Pokud by měl být denní zisk z panelů skutečně jen 2kWh, tak je opravdu lepší to vypnout. A jelikož toto je zajímavý námět, tak jsem chování měniče změřil a výsledek je k nalezení v mojí laboratoři:

viewtopic.php?p=116920#p116920
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 2414
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod tomas » pon úno 17, 2020 10:01 pm

Infinisolar10 píše:Rád bych se ještě pozeptal, jak je to s vlastní spotřebou 10kW Infinisolaru. Uvádí se s spotřeba až 165W v součtu na všechny 3f, což by představovalo šílených 1,4 MW za rok. Dle distributora je ale tato "nutná" energie pro napájení střídače částěčně využita na spotřebičích /pokud je alespoň nějaká stálá zátěž na výstupu/. Mátě prosím někdo změřeno, kolik energie je ve výsledku zpětně využito za vlastní spotřebou? Pro příští zimní období mám v plánu odpojit na cca 2 měsíce baterie. Otázka je zda nevypínat i střídač, když výroba některé dny po odečtění spotřeby v řádu do 2kWh.


S tou spotřebou je to složitější, pokrývá ji z panelů nebo z akumulátoru, pokud se akumulátory vybijí tak se měnič vypne a běží jen monitoring cca 7W. Více třeba zde:
viewtopic.php?f=4&t=3400#p61566
viewtopic.php?f=4&t=3400&start=20#p62168
Uživatelský avatar
tomas
 
Příspěvky: 1895
Registrován: pon bře 07, 2011 11:05 am
Bydliště: Třinec

Předchozí

Zpět na InfiniSolar

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Reputation System ©'