Zase na druhou stranu, kolik jak dlouho tomu procesoru trvá změření napětí a znovuuspání? 2ms? pokud při tom má odběr 5mA, tak rozpočítaná spotřeba za 8s je 1.2uA.... mnou naměřená spánková spotřeba byla 70uA, možná se ti to podařilo ještě kousek shodit, ale pokud na modulu bude zvyšující měnič, tak LM3478 má ve standby 10uA, to bych jistě neřešil. Podle mě by měl mít mastermodul i měření proudu z/do baterky, a pokud by tento byl pod 1A, tak by se napětí z balancerů vyčítalo 1x za minutu nebo i míň často, naopak při velkejch proudech z/do by se mělo měřit klidně i po pár sekundách, ta spotřeba modulů se v tom ztratí.
Zase spoléhat jenom na zprávu z balanceru o přepětí/podpětí mi přijde málo robustní.
Co mě zaujalo zde:
viewtopic.php?t=4543&p=86756#p86756tak je hystereze napětí pro sepnutí/rozepnutí balanceru, na jednu stranu 8s interval mezi měřeními zajistí, že to nebude spínat moc zběsile, ale těch 10- 20mV hystereze by asi na škodu nebylo. Ale jako parametr nastavitelnej ne, jenom jako konstatnta v programu.
Ještě mě s těma měničema napadlo, že by to balancovalo "naopak" tj do článku s nejnižším napětím by se elektrika dodávala. Izolovanej zdroj z 50V na 3.3V (4V) je asi jednodušší než naopak. Ale ještě těm pokusům se zvšujícím měničem chvilku dám.
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Ex Powerjack 8kW (momentálně samodomo cca 6kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.