Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Právě je pon čer 17, 2019 3:33 am


GTI invertor s omezovačem přetoků

Hybridní elektrárny připojené do rozvodné sítě pro rodinné domy a bytové zástavby s možností plynulého řízení toku energie, popis, technické detaily, celkový výkon, fotografie.
Předchozí

Re: GTI invertor s omezovačem přetoků

Příspěvekod Igy » úte bře 05, 2019 8:51 am

Áno, spolu s vymenou elektromera pri pripojeni FVE.
1kWp, 1kW GTI SUN-1000G, batt 240Ah 24V
Igy
 
Příspěvky: 81
Registrován: čtv srp 10, 2017 10:07 pm
Reputation: 7

Re: GTI invertor s omezovačem přetoků

Příspěvekod diablo007 » stř bře 20, 2019 8:54 am

https://www.i4wifi.cz/Solarni-panely-1/ ... cerny.html
Uvádí to jako novinku ma umět omezovat vlastní výkon podle spotřeby ale buď jsou líní a skopirovali kus popisku ze staré verze neboť tvrzení že je dobře přikoupit sondu aby nedocházelo k pretokum kdyz je odběr menší než výkon by šlo proti funkci omezení výkonu podle spotřeby nebo je to zase vyřešeno jen tak na půl
diablo007
 
Příspěvky: 1097
Registrován: stř lis 28, 2018 7:57 pm
Reputation: 67

Re: GTI invertor s omezovačem přetoků

Příspěvekod oiuztr » stř bře 20, 2019 12:05 pm

Dobrý den přeji,
chtěl bych se zeptat uživatelů, jak mají u tohoto zařízení zabezpečený případný přetok energie do veřejné sítě (např. odpojím nějaký silnější spotřebič a než se měnič srovná, tak něco dle mého názoru přeteče.). Dá se to nějak řešit, nebo tomu nejde vůbec zabránit. Na toto téma jsem se ptal i na viewtopic.php?f=21&t=4752&start=20 . Ale Vás se ptám jako přímých uživatelů "Modráska"

Děkuji za odpověď.
oiuztr
 
Příspěvky: 17
Registrován: pon led 21, 2019 7:55 pm
Reputation: 0

Re: GTI invertor s omezovačem přetoků

Příspěvekod diablo007 » stř bře 20, 2019 12:34 pm

No povětšinou blbě takže modrásek je lepší používat se smlouvou kde pretoky nevadí. Myslel sem si že ho zapojit až za měnič který přežil nepovoluje by to mělo eliminovat ale bylo mi řečeno že měnič zpětný proud od modráska nepobere a pošle ho do věcných lovišť. Druhá verze byla mít ho za spinackama aby když jede zařízení jede modrásek takže se vše spotřebovává to tu bylo řečeno že mu to nedělá dobře takže modráska neřeš dneska stojí axpert podobně jako modrasek
diablo007
 
Příspěvky: 1097
Registrován: stř lis 28, 2018 7:57 pm
Reputation: 67

Re: GTI invertor s omezovačem přetoků

Příspěvekod oiuztr » stř bře 20, 2019 7:48 pm

Umí ten expert např, že beru z FVE 30% a zbytek jde z veřejné distribuční sítě? Nebo se při slabém výkonu FVE automaticky přepne na 100% na veřejnou distribuční síť?
oiuztr
 
Příspěvky: 17
Registrován: pon led 21, 2019 7:55 pm
Reputation: 0

Re: GTI invertor s omezovačem přetoků

Příspěvekod Igy » stř bře 20, 2019 8:53 pm

Podla rychlosti reakcie pri roznych testoch so zapinanim spotrebocov pretoky urcite na zlomok casu nastanu. Realne ale celkovy objem dodanej EE je zanedbatelny az nemeratelny.
1kWp, 1kW GTI SUN-1000G, batt 240Ah 24V
Igy
 
Příspěvky: 81
Registrován: čtv srp 10, 2017 10:07 pm
Reputation: 7

Re: GTI invertor s omezovačem přetoků

Příspěvekod diablo007 » stř bře 20, 2019 9:19 pm

Ono záleží co máš za elektroměr
diablo007
 
Příspěvky: 1097
Registrován: stř lis 28, 2018 7:57 pm
Reputation: 67

Re: GTI invertor s omezovačem přetoků

Příspěvekod oiuztr » pon bře 25, 2019 7:55 am

Dobrý den,
když použiji http://shop.mypower.cz/gridfree-menic-s ... 2000g-3003 a k tomu na přívod do baráku dám http://shop.mypower.cz/hlidaci-rele-pro ... 2-25a-2547 , tak přece nemůžu mít žádné přetoky do veřejné sítě. Nebo tedy jen 0,5 s než relé sepne. je to tak?
oiuztr
 
Příspěvky: 17
Registrován: pon led 21, 2019 7:55 pm
Reputation: 0

Re: GTI invertor s omezovačem přetoků

Příspěvekod dracekvo » pon bře 25, 2019 8:39 am

Jenže dodavatele nebude zajímat že je přetok "jen" 0,5s.
Uvidí na elektroměru přetoky, na baráku solární panely, ve smlouvách žádnou registrovanou výrobnu a začne to řešit.
Uživatelský avatar
dracekvo
 
Příspěvky: 1504
Registrován: čtv zář 13, 2012 3:35 pm
Reputation: 102

Re: GTI invertor s omezovačem přetoků

Příspěvekod oiuztr » pon bře 25, 2019 8:47 am

Teď mi prosím řekněte. Co tedy všechno je k EONU potřeba. Našel jsem si na jejich stránkách https://www.eon-distribuce.cz/zadost/pr ... ektriny-nn , ale nejsem si jistý, zda je to ono. A dále zda formulář D35 je k tomuto určen. Když jsem se ptal na infolince Eonu, tak mi bylo zděleno, že tyto informace mi dá prodávající FVE.
Takže pomoc od eonu nulová.
oiuztr
 
Příspěvky: 17
Registrován: pon led 21, 2019 7:55 pm
Reputation: 0

Re: GTI invertor s omezovačem přetoků

Příspěvekod Igy » pon bře 25, 2019 10:05 am

Moja rada znie nasledovne: neriesit to :-) Pokial su pretoky osetrene cez rele, alebo sondu samotneho menica a teda su minimalne, je velmi malo pravdepodobne ze taniekto bude kvoli tomu nahanat. Nejak takto sa mi neoficilane vyjadril aj chlapik z distribucky. Preco to neriesit:
1. je okolo toho celkom dost papierovania a s tym spojene dodatocne naklady (mna to vyšlo cca +100€ za reviznu spravu).
2. dalej ti vzniknu dalsie dva zmluvne vztahy o ktore sa musis priebezne starat (distribucka + dodavatel/odberatel EE).
3. na SK pravidlene rozne vykazovanie voci URSO (úrad pre regulaciu sieťových odvetví).

Samozrejme s neprihlasenim mas spojene rizika ze ta niekto nabonzuje, alebo dojde ku skode (malo pravdepodobne), ale vzdy mozes povedat ze mas FVE oddelenu od siete.
1kWp, 1kW GTI SUN-1000G, batt 240Ah 24V
Igy
 
Příspěvky: 81
Registrován: čtv srp 10, 2017 10:07 pm
Reputation: 7

Re: GTI invertor s omezovačem přetoků

Příspěvekod abrams » pon bře 25, 2019 10:36 am

Zdravím ,

odpověď E-onu na Tvou otázku byla v pořádku . Připojení mikrozdroje povolí u profesionálně instalovaným systémů instalovaných certifikovanými "specialisty" a to pouze za použití certifikovaných a schválených komponentů .
Samodomo bastl Ti nikdy nepovolí připojit .

Z pohledu bezpečí před byrobuzerací jsou i nadále nejschůdnější cestou UPSky se externím nabíjením ;) .

Elektronům zdar *sun*
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny :D
Uživatelský avatar
abrams
 
Příspěvky: 2506
Registrován: ned črc 17, 2011 11:19 am
Bydliště: Brno
Reputation: 317

Re: GTI invertor s omezovačem přetoků

Příspěvekod Igy » úte bře 26, 2019 4:09 pm

Tak u nas to "Samodomo bastl" nebol problem pripojit. Samozrejme revizna sprava potrebna bola, ale certifikovanu firmu na FVE a pod som nepotreboval. Ta by bola potrebna len ak by som si chcel uplatnovat dotacie a zvyhodnenia - prispevok na straty a pod.
1kWp, 1kW GTI SUN-1000G, batt 240Ah 24V
Igy
 
Příspěvky: 81
Registrován: čtv srp 10, 2017 10:07 pm
Reputation: 7

Re: GTI invertor s omezovačem přetoků

Příspěvekod stava11 » pát čer 07, 2019 12:19 pm

Ahoj,
mě by zajímalo, jestli někdo vyřešil problém se vzdáleností od sondy. v mém případě ani nelze natahnout kabel, ale jsem schopnej k modráskovi natanout "datovou síť", takže jestli se výstup ze sondy dá nějak zreplikovat přes data u měniče.
Napadá mě toto: https://www.i4wifi.cz/cs/211103-lan-ovl ... ntroll-3-5 ale ptám se, jestli s tím má někdo praktické zkušenosti.
stava11
 
Příspěvky: 1
Registrován: pon bře 18, 2019 8:49 pm
Reputation: 0

Re: GTI invertor s omezovačem přetoků

Příspěvekod Botas » pát čer 07, 2019 3:14 pm

Již jsem to tu psal ale tak ješte jednou kabel k sondě mám prodloužen o 20m a vpohodě.
Můžeš dotáhnout datovou sít pokud myslíš kábl internetovej asi by se to dalo poslat i po tom pač kabel od te sondy je nějakej mikrofoní jsou v tom tenučké 2 dráty jen je stíněný ten kabel takže i po tom internet kablu by to mohlo chodit.Případně použijeě víc drátků.
Pokud maš namysli wifi to at poradí jiní...
Botas
 
Příspěvky: 234
Registrován: pon pro 03, 2012 8:53 pm
Reputation: 9

Re: GTI invertor s omezovačem přetoků

Příspěvekod Pisi » pát čer 07, 2019 3:24 pm

Zdravím, mám vzdálenost cca 17m používám kabel sykfy 5x2x0.5, z kabelu používám dva páry+stínění,je potřeba na měniči spojit mínus se zemí.
Na této stránce https://secondlifestorage.com/t-Externa ... rry?page=9 jsem našel zapojení konektoru modráska a někde tam objevíte modbus protokol v čínštině.
S lan ovladačem (verze 2.0) mám bohužel zkušenost horší protože s ním snímám teploty podlah a místností (čidla DS18B20)
a po připojení so vystupu elektroměru u modráska(kabel sykfy 30x0.5 25m) dochází při vyšším výkonu měniče (300W) k chybám v komunikaci čidel.
Pokud bude LK u měniče, tak asi problém s čtením dat z čidel žádný nebude.
Pisi
 
Příspěvky: 19
Registrován: sob čer 23, 2012 3:46 pm
Reputation: 2

Předchozí

Zpět na Hybridní elektrárny

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron
Reputation System ©'