GTI invertor s omezovačem přetoků

Měniče stejnosměrného proudu na střídavý proud, porovnání účinnosti, ztráty, optimalizace použití měničů, střídače v UPS - záložní zdroje.
Odpovědět
kixel
Příspěvky: 21
Registrován: pon led 13, 2020 3:24 am
Reputace: 1

Re: GTI invertor s omezovačem přetoků

Příspěvek od kixel »

technicky dotaz (omlouvam se, pokud zde jiz byl polozen ci zodpovezen - vsech 11 stranek se mi procitat nechtelo a prolitl jsem jen prvni): jak v tomto pripade resite to, ze vypadne vnejsi sit? Funkce samotneho stroje je mi jasna: zaznamena nulovy odber a odpoji solary a jste "po tme". Ale je treba k tomu nejaka dalsi chytristika, ktera by rozpojila privod, nahodila solary a pak cekala, az na privodu zas neco nameri a spojila ho zpet? Nebo to pouzivate skutecne jen pro prikrmovani pri tekouci stave zvenku a jinak jste odrizli uplne?

Proc se ptam: sam solary nemam zadne. O porizeni neceho hodne maleho (s mou vyuzitelnou pochou strechy ani o nicem vetsim premyslet nemohu) premyslim a jelikoz jsem "na vetrne hurce", tak se spise priklanim k verzi "vitr" nebo "vitr + solar", nez k solaru samotnemu. Jenze trvaly DC odber v dome, ktery jsem schopen napajet izolovane je cca 30W (veskere sitove zalezitosti doma jako routery/AP, switche, NAS, kamery) a tak cokoliv bude tvorit i nezanedbatelne prebytky. Tedy ty bych mohl pustit k sobe do 230V site a prikrmovat tak treba lednicku a kotel, coz jsou asi jedine 2 spotrebice na AC, ktere mi tvori prubeznou spotrebu (dobre, jeste by se tam dal najit odvlhcovac). No a v tento okamzik nevim, jestli mam prekopat nejakou fazi na privodu na stejnosmer, jednocestny omezovac a zpet na menic, nebo jestli existuje i jednodussi cesta k uplnemu zamezeni zpetneho proudeni bez nutnosti odberu ze site, aby mi zustala vyhoda ostrovni sobestacnosti v okamziku vypadku. Aktualne jsem schopen s jednou jinak prekazejici autobaterii fungovat pri vypadku cca 24 hodin bez vetsi ztraty komfortu: prat v te dobe nemusim, spokojim se s varenim na plynu misto peceni v elektricke troube a rozsvitit znamena chytnout do ruky svitidlo s ethernetovym kabelem a zapojit do nejblizsi zasuvky se stavou z UPSky, jinak jsem ale i nadale online (mobily ci notasy mohu kdykoliv dobit tez z UPSky v pripade potreby, decka se mohou divat na filmy z NASky, ...)
kodl69
Příspěvky: 7379
Registrován: sob črc 19, 2014 8:56 pm
Reputace: 866
Lokalita: severně od Brna
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 8kWp
Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: GTI invertor s omezovačem přetoků

Příspěvek od kodl69 »

Dobíjet NB z UPS... to už snad hůř s tou elektrikou nejde naložit.
Ale jinak šťastný to člověk, na svícení a "elektronický vši" mi v těchto měsících tak sotva stačí to, co mám v popisu...
Nevěřím spotřebě 30W kde jsou kamery a NAS, jedině když je to vypnutý. Kamera s přísvitem každá 12-18W, přísvit teď jede 18hodin denně. 3 kamery po 1A a je 54Ah denně fuč. kde je NAS, kde je WIFi, kde je vlastní spotřeba UPS? To už je lepší si na nouzový svícení pořídit čelovky s 18650, která se nabije z 5V USB, který prakticky bezeztrátově (oproti konverzi přes UPS, poe a zpátky na LED) nabiju přímoz 12V baterky. Běžná domácnost prosvítí, prowifinuje (nemám NAS, a mám PC stejně úsporný jako NB) cca 1-1.5kWh denně, přímo z DC, bez zbytečnejch ztrát. Ještě pár dní s takovou tmou jako je teď, a budu hledat nabíječku.

Ale k tvýmu dotazu: pořiď si pořádnou UPS s dvojí konverzí a se solárním regulátorem, v jedné bedně smontovaný dohromady se to jmenuje Akspert King, a nemusíš nic řešit.
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
Uživatelský avatar
diablo007
Příspěvky: 3204
Registrován: stř lis 28, 2018 7:57 pm
Reputace: 239
Bydliště: Vyškov

Re: GTI invertor s omezovačem přetoků

Příspěvek od diablo007 »

Podstatná otázka je jaký výkon panelů je vůbec schopen na ti střechu dát
kixel
Příspěvky: 21
Registrován: pon led 13, 2020 3:24 am
Reputace: 1

Re: GTI invertor s omezovačem přetoků

Příspěvek od kixel »

kodl69 píše: Nevěřím spotřebě 30W kde jsou kamery a NAS, jedině když je to vypnutý. Kamera s přísvitem každá 12-18W, přísvit teď jede 18hodin denně. 3 kamery po 1A a je 54Ah denně fuč. kde je NAS, kde je WIFi, kde je vlastní spotřeba UPS? To už je lepší si na nouzový svícení pořídit čelovky s 18650, která se nabije z 5V USB, který prakticky bezeztrátově (oproti konverzi přes UPS, poe a zpátky na LED) nabiju přímoz 12V baterky. Běžná domácnost prosvítí, prowifinuje (nemám NAS, a mám PC stejně úsporný jako NB) cca 1-1.5kWh denně, přímo z DC, bez zbytečnejch ztrát. Ještě pár dní s takovou tmou jako je teď, a budu hledat nabíječku.

Ale k tvýmu dotazu: pořiď si pořádnou UPS s dvojí konverzí a se solárním regulátorem, v jedné bedně smontovaný dohromady se to jmenuje Akspert King, a nemusíš nic řešit.
Takze postupne: UPSku mam poskladanou sobe na miru (trafo je toroidni, elektronika v ramci moznosti jednoducha - sama o sobe nezere temer nic. Tu mel na svedomi kolega tyto veci v malych seriich vyrabejici). Primarni vystup je nijak neregulovany, takze z online povahy je jasne, ze napeti bude skakat: pri napajeni ze site cca 15V, z baterie pak shodne se stavem baterky. To se dale vetvi na 5V vetev (USB) a 48V vetev (PoE). AXISka kamera bez prisvitu zvladne fungovat se zanedbatelnou spotrebou ve dne i v noci - na cernobilo se prepina, az uz je opravdu temnocmouci tma a stejne mam svetla s pohybovymi cidly, abych nemusel venku po tme honit vypinace (normalni venkovni okruh osvetleni samozrejme mam manualne ovladany) - pred sebou mam manual k P3354, kterou mam u vchodu a tam vyrobce uvadi max 5.9W a nemam duvod mu neverit - namereno jsem mel neco mezi 2-3W pri bezne cinnosti. NASku mam pasivni embded hracku s mobilnim Celeronem a SSD disky a pri bezne cinnosti (vytizeni CPU do 20%) se nedostanu nad 9W spotreby. Kdyz vytizim vsechna jadra na plno, tak jsem i na 12W. K tomu ze sitovych hracek se napaji vnejsi jednotka (LTE), doma 2 AP, switch, zakladna pro DECT telefony a brana do GSM site k ni. Nevim, jestli jsem na neco nezapomnel - snad ne. Kdyz se divam na okamzity prikon na vstupu UPSky v tuto chvili, tak se to meni v rozmezi 32.1 az 33W. Nemam tam trvale zapojeny zadny invertor zpet na 230V - ten by prisel na radu v pripade delsiho vypadku, kdy bych tim pohanel plynovy kotel (a vypnul veskere zbytecnosti). Opravdu nemam duvod kecat a vse resim minimalisticky, pokud je ta moznost. Prave mam rozestavenou trosku pokrocilejsi chytristiku k teto UPSce, aby toto odpojovani jednotlivych vetvi mohla resit sama dle nastaveni a aktualniho stavu nebo ja dalkove a aby mi obcas i kontrolovala stav baterie a dala vedet, kdyby bylo neco spatne. V tuto chvili delam vse manualne. V nabijeni notebooku z UPS nevidim sebemensi problem - mam nabijeni pres USB-C konektor a na 5V USB si to ty clanky dobije bez problemu, pouze to trva vyrazne dele. Je to ale extremni reseni, jelikoz notebook mi v pohode vydrzi na baterie 12 hodin trvaleho provozu, a tak nepredpokladam ze by ho baterie v UPSce prezila (pri vicehodinovem vypadku by prisel na radu invertor a napajeni kotle, takze bych z aktualni vydrze pres 24 hodin rychle klesnul dolu). Svetla pres PoE mam kvuli pohodli - je rozdil si u cteni knizky svitit celovkou (ac ma zena je toto schopna provozovat pri vecernim cteni v posteli :-D ) a je rozdil mit normalni lampu. Totez kdybych potreboval svitit u deti v pokojiku (ac s celovkou na hlave by velmi rychle vymyslely nejakou strasidelnou hru a mohlo by to byt i zabavnejsi - pro tu si ale mohou zajit k mamince k nocnimu stolku).

Takze pro shrnuti: AC mam jen na vstupu ze site do UPSky, vse ostatni za ni pak uz je na DC budto primo na stejnem napeti 12-15V, nebo pres step-up ci step-down konvertory. Nevidim nikde zadne zbytecne plytvani a resit bych mohl leda vyhozeni step-upu na PoE, ale nejakych par desitek ci stovek mW ovlivni vydrz jen minimalne.

Jinou UPSku si rozhodne porizovat nebudu - az dodelam rozdelane, tak sotva najdu nejakou existujici, ktera by se tomu blizila v mych potrebach (jinak pro potreby jinych lidi klidne muze byt, ale me pozadavky zadna vyrabena nesplnuje). Maximalne muzu neco dalsiho pripojit na vedlejsi vstupy, co bude krmit prednostne spotrebice i baterku pred UPSkou samotnou (tedy na mirne vyssim napeti - u spotrebicu to problem neni, jeste to ale musim domyslet u baterie, zda to pujde sloucit oboji online, nebo to budu mit prerelatkovane). Jde mi ale o to, zda by slo neco jednoduse zapojit tak, abych to primarne poustel rovnou do AC site a nemusel toto vubec resit a aby mi zaroven i nadale zustala vyhoda zapnuteho stavu pri vypadku. Ale co tak zkoumam, tak nejjednodussim (a pritom dost prasackym i rozmernym resenim) skutecne funkcnim resenim bude hodit do rozvadece na jednu fazi AC->DC, diody proti zpetnemu toku a pak zpet DC-AC. A do toho se mi popravde moc jit nechce (rozmery, spolehlivost?, ztraty, ...).
diablo007 píše:Podstatná otázka je jaký výkon panelů je vůbec schopen na ti střechu dát
Nic moc - pres 1kWp se sotva dostanu. Nepochuzi cast strechy je vazne pidi a k tomu se nejedna o pravidelny ctverec a z casti stineny od jihu rozmernym kominem, coz dale zmensuje vyuzitelnou plochu. U vetrne bych na tom byl s vykonem obdobne, jen by to trcelo uprostred teto male plochy.
Uživatelský avatar
diablo007
Příspěvky: 3204
Registrován: stř lis 28, 2018 7:57 pm
Reputace: 239
Bydliště: Vyškov

Re: GTI invertor s omezovačem přetoků

Příspěvek od diablo007 »

Větrník na střechu pokládat je nesmysl to chce stožár takže ti zůstane místo I na nějaký ten panel. Ve výsledku pokud není místo na střeše tak by se našlo místo třeba nad dřevem které lépe schne pod panely než na dešti
kixel
Příspěvky: 21
Registrován: pon led 13, 2020 3:24 am
Reputace: 1

Re: GTI invertor s omezovačem přetoků

Příspěvek od kixel »

Jasne, s parmetrovym stozarkem bych pocital (tuto nevyuzivanou cast strechy mam nad 2. patrem, takze je to v cca deseti metrech nad zemi a vysoko nad okolnima budovama ve smerech vetrneho tunelu - fuci nam tady prakticky jen ze dvou protilehlych stran, z ostatnich tak maximalne trochu foukne) a proto uvazuji i o te kombinaci. Nepocitam ale s tim, ze by to mohlo nekdy vykryvat celou aktualni spotrebu domacnosti (leda v lete, kdyz zrovna nikdo nebude doma a prave nepobezi kompresor lednicky), takze resim moznost kombinace zdroju (mysleno cokoliv vlastniho + DS), at tim neplytvam pouze na cast zarieni za UPSkou - precijen je to dost maly zrout a ac by to pro mne byla zabava si s tim hrat, tak bez aspon trochu smysluplneho vysledku se mi do toho jit moc nechce.
nextclick
Příspěvky: 47
Registrován: stř srp 21, 2019 9:10 pm
Reputace: 3

Re: GTI invertor s omezovačem přetoků

Příspěvek od nextclick »

Mohu vás někoho poprosit o link na ovládací sw pro tento měnič? Potřebuji nějak zvýšit minimální odběr, který jde neustále z DS. Předpokládám, že stačí na ten datový konektor připojit nějaký RS232/USB převodník a spustit na pc ten sw co nemůžu nikde najít :( díky!
Pisi
Příspěvky: 29
Registrován: sob čer 23, 2012 4:46 pm
Reputace: 7

Re: GTI invertor s omezovačem přetoků

Příspěvek od Pisi »

Zdravím, tak jednoduché to zase nebude viz.https://secondlifestorage.com/showthrea ... 28&page=29
Prackov
Příspěvky: 194
Registrován: pon lis 12, 2018 10:01 am
Reputace: 15
Lokalita: Turnov
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 5000
Kapacita baterie [kWh]: 10000
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: TURNOV

Re: GTI invertor s omezovačem přetoků

Příspěvek od Prackov »

Zdravím.
Jelikož už jeden invertor mám a jsem s ním spokojen,
Pořídil jsem z eskutru další kousek.
Nastavil ho stejně jako ten první.
Používám lifepo4 24v.
Ale nastal problém s přetoky.
První starší kousek když je odběr na fázi třeba jen 10w
Pozastaví činnost a z baterek nic nebere.
Odběr že sítě 10w.
Když zapne spotřebič...
Vše ok co dá baterie a ze sítě cca 7w.
Tento nový kousek už když se zapne, naskočí
A neustále dává 25w.
Víc neomezí...tzn. že pokud je odběr na fázi větší než 25w. vše je ok.
Když však odběr není . ..je třeba jen 10w ostatních 15w posílá přetoky ven....
A teď babo raď co s tím dělat.
Jedno řešení mám...
Není moc úsporné ale vždy když chci invertor používat, musí na dané fázi svítit 25w žárovka.
Domácí poloostrovní elektrárna 5.7kwp

24v 370Ah. Lifepo4 .
12v 750Ah olovo....
Smartshunt
Victron smart 100/20
Victron smart 150/45
Victron smart 150/70
Epsolar 40A na 12v
Axpert 2400w pro lednice a mrazáky, mikrovlnka, sušička a drobotina.
Easun 2400w..... pračka, myčka.
Čína měnič 2500w 24v. V dílně když je potřeba...
Axpert 12v ,VP800va osvětlení celého domu a Tv.
1x. Gridfree invertor (modrásek) prodán.
Dostal jsem elektroměr co měří přetoky.
Uživatelský avatar
diablo007
Příspěvky: 3204
Registrován: stř lis 28, 2018 7:57 pm
Reputace: 239
Bydliště: Vyškov

Re: GTI invertor s omezovačem přetoků

Příspěvek od diablo007 »

Prackov píše:Zdravím.
Jelikož už jeden invertor mám a jsem s ním spokojen,
Pořídil jsem z eskutru další kousek.
Nastavil ho stejně jako ten první.
Používám lifepo4 24v.
Ale nastal problém s přetoky.
První starší kousek když je odběr na fázi třeba jen 10w
Pozastaví činnost a z baterek nic nebere.
Odběr že sítě 10w.
Když zapne spotřebič...
Vše ok co dá baterie a ze sítě cca 7w.
Tento nový kousek už když se zapne, naskočí
A neustále dává 25w.
Víc neomezí...tzn. že pokud je odběr na fázi větší než 25w. vše je ok.
Když však odběr není . ..je třeba jen 10w ostatních 15w posílá přetoky ven....
A teď babo raď co s tím dělat.
Jedno řešení mám...
Není moc úsporné ale vždy když chci invertor používat, musí na dané fázi svítit 25w žárovka.
A co ti na to řekl prodejce že to dělá pretoky i když by nemělo
Prackov
Příspěvky: 194
Registrován: pon lis 12, 2018 10:01 am
Reputace: 15
Lokalita: Turnov
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 5000
Kapacita baterie [kWh]: 10000
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: TURNOV

Re: GTI invertor s omezovačem přetoků

Příspěvek od Prackov »

diablo007 píše:
Prackov píše:Zdravím.
Jelikož už jeden invertor mám a jsem s ním spokojen,
Pořídil jsem z eskutru další kousek.
Nastavil ho stejně jako ten první.
Používám lifepo4 24v.
Ale nastal problém s přetoky.
První starší kousek když je odběr na fázi třeba jen 10w
Pozastaví činnost a z baterek nic nebere.
Odběr že sítě 10w.
Když zapne spotřebič...
Vše ok co dá baterie a ze sítě cca 7w.
Tento nový kousek už když se zapne, naskočí
A neustále dává 25w.
Víc neomezí...tzn. že pokud je odběr na fázi větší než 25w. vše je ok.
Když však odběr není . ..je třeba jen 10w ostatních 15w posílá přetoky ven....
A teď babo raď co s tím dělat.
Jedno řešení mám...
Není moc úsporné ale vždy když chci invertor používat, musí na dané fázi svítit 25w žárovka.
A co ti na to řekl prodejce že to dělá pretoky i když by nemělo
Invertor přišel v pátek, prodejce budu kontaktovat až zítra...
Jsem zvědav na jeho vyjádření...
První kousek zakoupený před půl rokem funguje na jedničku.
Domácí poloostrovní elektrárna 5.7kwp

24v 370Ah. Lifepo4 .
12v 750Ah olovo....
Smartshunt
Victron smart 100/20
Victron smart 150/45
Victron smart 150/70
Epsolar 40A na 12v
Axpert 2400w pro lednice a mrazáky, mikrovlnka, sušička a drobotina.
Easun 2400w..... pračka, myčka.
Čína měnič 2500w 24v. V dílně když je potřeba...
Axpert 12v ,VP800va osvětlení celého domu a Tv.
1x. Gridfree invertor (modrásek) prodán.
Dostal jsem elektroměr co měří přetoky.
Prackov
Příspěvky: 194
Registrován: pon lis 12, 2018 10:01 am
Reputace: 15
Lokalita: Turnov
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 5000
Kapacita baterie [kWh]: 10000
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: TURNOV

Re: GTI invertor s omezovačem přetoků

Příspěvek od Prackov »

První maká druhý spí... Škoda v tomto počasí když jsou baterie plné..
Domácí poloostrovní elektrárna 5.7kwp

24v 370Ah. Lifepo4 .
12v 750Ah olovo....
Smartshunt
Victron smart 100/20
Victron smart 150/45
Victron smart 150/70
Epsolar 40A na 12v
Axpert 2400w pro lednice a mrazáky, mikrovlnka, sušička a drobotina.
Easun 2400w..... pračka, myčka.
Čína měnič 2500w 24v. V dílně když je potřeba...
Axpert 12v ,VP800va osvětlení celého domu a Tv.
1x. Gridfree invertor (modrásek) prodán.
Dostal jsem elektroměr co měří přetoky.
Uživatelský avatar
diablo007
Příspěvky: 3204
Registrován: stř lis 28, 2018 7:57 pm
Reputace: 239
Bydliště: Vyškov

Re: GTI invertor s omezovačem přetoků

Příspěvek od diablo007 »

Upřímně mi moc nedává logiku že jsi koupil modrásek když stejně používáš baterky
nextclick
Příspěvky: 47
Registrován: stř srp 21, 2019 9:10 pm
Reputace: 3

Re: GTI invertor s omezovačem přetoků

Příspěvek od nextclick »

Tak já toho mýho modráska taky připojím na baterku. Přece to lépe využije potenciál získané energie. A nebo se pletu?

Existuje nějaký datový kabel který se dá koupit a propojit s pc tak abych mohl nastavit těch 7W co se bere vždy ze sítě třeba na 50W? Potřebuju tam mít větší ochranu proti těm přetokům a někde jsem vyčetl že se to dělá tím sw. A nebo to lze nějak nastavit přes ten servisní panel?

Na ebay jsem viděl, že k modráskům dodávají nějaký wifi modul co se připojuje na ten konektor. Fungoval by i s tím co se prodává v čr pod značkou GWL?
Díky :)
Prackov
Příspěvky: 194
Registrován: pon lis 12, 2018 10:01 am
Reputace: 15
Lokalita: Turnov
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 5000
Kapacita baterie [kWh]: 10000
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: TURNOV

Re: GTI invertor s omezovačem přetoků

Příspěvek od Prackov »

nextclick píše:Tak já toho mýho modráska taky připojím na baterku. Přece to lépe využije potenciál získané energie. A nebo se pletu?

Existuje nějaký datový kabel který se dá koupit a propojit s pc tak abych mohl nastavit těch 7W co se bere vždy ze sítě třeba na 50W? Potřebuju tam mít větší ochranu proti těm přetokům a někde jsem vyčetl že se to dělá tím sw. A nebo to lze nějak nastavit přes ten servisní panel?

Na ebay jsem viděl, že k modráskům dodávají nějaký wifi modul co se připojuje na ten konektor. Fungoval by i s tím co se prodává v čr pod značkou GWL?
Díky :)
To mě přesně zajímá...
Děkuji všem co nám poradí...
Domácí poloostrovní elektrárna 5.7kwp

24v 370Ah. Lifepo4 .
12v 750Ah olovo....
Smartshunt
Victron smart 100/20
Victron smart 150/45
Victron smart 150/70
Epsolar 40A na 12v
Axpert 2400w pro lednice a mrazáky, mikrovlnka, sušička a drobotina.
Easun 2400w..... pračka, myčka.
Čína měnič 2500w 24v. V dílně když je potřeba...
Axpert 12v ,VP800va osvětlení celého domu a Tv.
1x. Gridfree invertor (modrásek) prodán.
Dostal jsem elektroměr co měří přetoky.
ikovlabs
Příspěvky: 568
Registrován: úte črc 22, 2014 6:14 pm
Reputace: 61

Re: GTI invertor s omezovačem přetoků

Příspěvek od ikovlabs »

Wifi modul mam a je to tak na logovani vyroby - nastavovat s tim nic nejde..Tedy aspon ja jsem tam nic nenasel.
Na CZ modraskovy jede.
nextclick
Příspěvky: 47
Registrován: stř srp 21, 2019 9:10 pm
Reputace: 3

Re: GTI invertor s omezovačem přetoků

Příspěvek od nextclick »

Aha, díky za info. Tedy wifi modul mne nezajímá.
Ok zeptám se ještě takto: Jak nastavit >> zvýšit minimální odběr z DS z 7W na 50W? Díky moc :)
ikovlabs
Příspěvky: 568
Registrován: úte črc 22, 2014 6:14 pm
Reputace: 61

Re: GTI invertor s omezovačem přetoků

Příspěvek od ikovlabs »

To nevim - takova polozka tam neni...
Z nastaveni tam je v podstate pouze limity napeti a proudu z baterie .
Uživatelský avatar
diablo007
Příspěvky: 3204
Registrován: stř lis 28, 2018 7:57 pm
Reputace: 239
Bydliště: Vyškov

Re: GTI invertor s omezovačem přetoků

Příspěvek od diablo007 »

Chlapi proč jste si koupili modráska když ho máte na baterce nebyl už lepší klasický měnič stojí dokonce i méně než modrásek ne? Pro baterky potřebuješ regl takže když to se tu z modraskem mám kombinovaný měnič i levnejsi
ikovlabs
Příspěvky: 568
Registrován: úte črc 22, 2014 6:14 pm
Reputace: 61

Re: GTI invertor s omezovačem přetoků

Příspěvek od ikovlabs »

Ze by vestaveny limiter pretoku..? Na ongridu celkem sikovna vec!

Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek