Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: úte pro 10, 2019 11:38 am
Fázově ho řídit, aby byl výkon 50% přeci.rege píše:trosku mimo temu, ale hadam niekto bude vediet poradit. Pouzivam kybosov vytazovac na bojler, ale regulacia nejde podla mojich predstav, tak ma napadlo, ze by som to spinal v dvoch urovniach, 50% a plny vykon. Otazka je co pripojit na vstup ssr rele ale bol na vystupe polovicny vykon? Ako sa to bude hriat? davat inu spiralu nemozem(nechcem)
Odkaz na konkrétní kus prosím? To je asi to co jsem myslel...lemra79 píše:mam ve vytezovaci ssr 4-20 mA a funguje to nadherne, pip neprotestuje. kdyz jsem tam mel ssr on/off, blikali me zarovky a trpeli baterky.
josse píše:Odkaz na konkrétní kus prosím? To je asi to co jsem myslel...lemra79 píše:mam ve vytezovaci ssr 4-20 mA a funguje to nadherne, pip neprotestuje. kdyz jsem tam mel ssr on/off, blikali me zarovky a trpeli baterky.
Kybosův vytezovač je pro obyčejnější SSR. Tam je chytrost ve vytěžovači. U těch dvou SSR výše je chytrost uvnitř.antoni_sk píše:Možno blbá otázka, ale:
Kybos má vo svojej schéme SSR typu DA25 Fotek. Aký je to typ relé ?
Na internete som našiel toto info:
Vstupní napětí pro aktivaci: 3 ~ 32V DC
Vstupní pracovní proud: <2mA
Výstupní napětí na zátěži: 24V ~ 380V AC (střídavé)
Výstupní proud do zátěže: 25A
Špičkový výstupní proud: 100A
Úbytek: 1.6V
Čas odezvy: 10ms (ON/OFF)
Typ kontaktu: spínací, triak, spínání v nule
Predpokladám teda že pokiaľ sa na výstupe z Kybos.vytazovaca do SSR objaví min 3V DC, tak sa SSR zopne.
Aké je teda prúdové SSR 4-20 ? Tým pádom sa ale Kybos.schéma nedá použiť ?
Existujú aj SSR relé s väčšším rozsahom vstup.naptätia ? Napr. 3 ~ 50V DC ?
lemra79 píše:josse píše:Odkaz na konkrétní kus prosím? To je asi to co jsem myslel...lemra79 píše:mam ve vytezovaci ssr 4-20 mA a funguje to nadherne, pip neprotestuje. kdyz jsem tam mel ssr on/off, blikali me zarovky a trpeli baterky.
https://www.ebay.com/itm/25-100A-Indust ... 2749.l2649
tohle jsem objednával. 4 - 20 mA znamená, že 4 mA = 0 % otevření, 20 mA = 100 % otevření
antoni_sk píše:Tak dnes som zosmolil na experimentálnej PCB vyťažovaž podľa Kybosovej schémy, ale asi mi nefunguje - nemám síce ešte na neho zapojené SSR, ale mal som na výstupe multimeter a bolo tam veľmi malé napätie, ani zďaleka aspoň 3V a ani led na vyťažovači nesvietila. Nemal som všetky rezistory presne takej hodnoty ako na Kybos schéme, ale nahradil som ich najbližšími možnými - zeleným písmom moje hodnoty, čierne sú na schéme:
v čom môže byť problém![]()
Prvý krát som mal zle zapojený TL431, ale teraz to už mám asi OK...
Tie Kybosove hodnoty sa mi nezdajú - našiel som na nete kalkulačku a tá to vyrátala takto:
![]() |
|
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků