Konečne po nonstop pracovnom mesiaci som mal v sobotu aspoň pol dňa voľno,tak som sa pustil do prerabky polofunkčnych panelou. Rozhodol som sa,že budu na zahrade ako voľne stojace jednotky,ktore sa budu dať od seba odpajať. Žial koncovi mäkky kabel 4x6mm ukončeny zasuvkov na 380v mam už len o dlžke 5m,tak bude to trocha obmedzene. V robote som našiel 2 prastare zasuvky a zastrčky na 24v rozvod,tak na tie som napojil odpadove kamionove skrutene kable,ktore zabespečia odpojenie ostatnych parov panelov. Žial ostatok nemam dokončeny,nebol čas,teda len provizorne mam napojeny jeden par panelou.
Na fotke zbadate,že 2 pari maju nosnu konštrukciu červene lyže,to za to,že nič lepšie kôlňa nedala.

A aby som nezabudol,jeden par panelou nejde vôbec,musim pozrieť de je zrada.
Panele su to tie bleskom šlahnute,čo mam aj na skoršej fotke,čo su aj svojim skratom pečene na slnku,tak nedostanem z nich deklarovanych 170W štitkovych. Hybem sa pri 100W+-20W pri plnom oslneni,teda funguju tak na 50-70%. Ale aj za to ďakujem darcovi.
Inak pred včerom,teda v poňdelok som mal prvy čisto slnečny deň a tak už viem čo zatial dokaže moja zostava dať maximalne. Meranie priamo z panelou nemam,teda zratať to viem iba takto. Za 24hodin slo do domu 5,8KWh cez PJ,vytažovač poslal 10,6KWh cez axperta do bojlera a do luhoviek bolo natlačene 3,52KWh. Ak zhruba poratam učinnosť a spotrebu meničou,tak dostanem zhruba 22KWh z panelou. To je celkom slušne.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.