Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř led 20, 2021 10:29 am
kodl69 píše:Tolik? Mám za posledních 14 dní průměrně pod 1kWh z 4.5kWp... Já musel včera zapnout nabíječku, protože už došlo taky k vypnutí jedné sady baterek na podpětí článku. Podle Midnite je v baterce 35%, ale už dlouho se neresetovalo na 100% SOC a asi při malejch proudech to neměří extra přesně. Co mě naštvalo, tak jsem chtěl na nabíjení použít "průmyslovej" zdroj od číňana 48V/10A, nastavil jsem na něm 54V , zapojil, zapnul a za 5s v něm zapraštělo a je po něm.
Takže nabíječka na elektrokolo, a zrovna jenom 2A, protože 4A se někde zatoulala a schovává se přede mnou.
kodl69 píše:je to tenhle: https://www.aliexpress.com/item/3266640 ... 4c4dU49c3b na zdroji je typ S-240-48
Rupla na tom pojistka s celkem pěkným efektem, je to v podstatě starej zdroj z PC, KA7500=TL494, dva bipolární tranzistory, trafo, dvojitá dioda a to je všecko. V podstatě kvalita odpovídá ceně.
matobabetak píše:ten prvy merac som mal aj ja ale vyradil som ho z prevadzky nakolko ukazoval dost mimo hodnoty, axpert je na tom lepsie ale najpresnejsie meria smart bms na baterii. neviem ci sa da ten merac nastavit alebo nakalibrovat ale u mna ukazoval 30%hore dole := takze top sumar je odcitanie elektromeru minus to co ukazuje elektromer na vystupe z axperta
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník